REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Liane pe străzile urbei: copaci înfăşuraţi în cabluri!

Liane pe străzile urbei: copaci înfăşuraţi în cabluri!

Replica API 10 aprilie 2017 | 00:50 433

Constănțenii au sesizat prezența mai multor suluri de cabluri pe arterele principale ale orașului și nu numai. Mai exact, de-a lungul bulevardului Ferdinand atârnau mai multe cabluri cu riscul de a cădea cuiva în cap. Pe bulevardul I.C. Brătianu, un copac este înfășurat în cabluri.

“Mi-e și teamă să mai merg pe trotuare, poate îmi cade în cap un cablu de genul acesta. Am observat că și pe celelalte bulevarde atârnă cabluri dar am zis că poate le adună cineva. De data aceasta am fotografiat cu intenția ca cineva să ia măsuri să le adune.”, a declarat în cursul lunii martie o constănțeancă. Problema se pare că nu a luat sfârșit.

Cablurile din municipiul Constanța sunt liane pe trotuare. Deși este o problemă mai veche, cablurile de telefonie, cablu TV sau internet atârnă în continuare pe trotuarele orașului de la malul mării. Dacă nu atârnă... le găsim înfășurate de copaci. Așa se face că pe strada I.C. Brătianu, vis-a-vis de Policlinica 2 din municipiul Constanța un copac este înfășurat în cabluri. Cine a făcut asta cel mai probabil și-a dorit să atragă atenția cumva sau poate cablul căzut reprezenta un pericol rutier pentru șoferii care circulă în acea zonă.

Reamintim că operatorii de cablu tv, telefonie și internet au demarat, joi, 10 martie a.c., lucrările de tăiere a cablurilor aeriene de pe Bd. Ferdinand, tronsonul cuprins între Str. Mircea cel Bătrân și Str. Răscoala din 1907. Săptămâna aceasta, lucrările au continuat pe tronsonul cuprins între Str. Răscoala 1907 și Str. Mihai Viteazu pe Bd. Ferdinand. Tot săptămâna aceasta se demontează cablurile situate încă pe următoarele străzi și bulevarde: Strada Mihai Viteazu între Bulevardul Ferdinand și strada Traian; Strada Traian între Strada Mihai Viteazu și Bulevardul Tomis; Strada Ecaterina Varga; Strada Mihail Kogălniceanu; Strada Plevnei; Strada Dragoș Vodă; Strada Negru Vodă. Cablurile tăiate atunci sau care urmează a fi tăiate au fost migrate anterior în subteran, astfel încât constănțenii să nu fie privați de serviciile operatorilor de cablu tv, telefonie și internet.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
azi intre trocadero si sc 27 taiau doi baietasi de la spatii verzi niste ierbuta deloc mare e ok si asa dar trebuie intervenit unde chiar e nevoie de ex ce este descris in acest articol nu ca ma plang doar aia faceau ceva la mine in cartier dar e nevoie de ei in alte parti nu unde iarba e de cativa cm, s-a cam dus de rapa urbea noastra draga!
1
0
sa le taiem ! facem un bine !
0
1
Dar cu cablurile infasurate pe copaci din spatele blocurilor care strajuesc marile bulevarde ce facem ??? au cazut pomii adica s-au rupt de batranete si cablurile sunt pe jos ..vezi in spatele bl. T4, T3, T2 bdul Tomis
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108