REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Liberalii au protestat la Instituţia Prefectului pentru a cere demiterea Guvernului

Liberalii au protestat la Instituţia Prefectului pentru a cere demiterea Guvernului

Replica API 13 iunie 2015 | 07:53 184

La apelul partidului

La apelul partidului

După anularea organizării unui lanț uman în jurul Palatului Parlamentului, de teama de a nu risca incidente ca urmare a unei contramanifestaţii organizată de PSD, liberalii s-au mobilizat în teritoriu.

Toate filialele din ţară au pichetat vineri instituţia reprezentanţilor Guvernului din toate judeţele, la fel cum s-a întâmplat şi la Constanţa.

Faptul că fuziunea PDL - PNL funcţionează târâş -grăpiş nu mai reprezintă un secret pentru nimeni, aspect vizibil şi la Constanţa, unde foştii democrat-liberali au stat separat de vechii liberali. De altfel, neregulile s-au regăsit şi la raportările la Jandarmerie, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis”, col. Mircea Seceleanu, ne-a spus că PNL a anunţat prezenţa a 500 de manifestanţi, plus 200 de la PDL. În teren, cifrele au fost complet răsturnate, peste 200 de foşti PDL-işti fiind prezenţi la acţiune, puţin peste 20 venind din partea vechiului PNL şi separaţi de colegi.

Raportul s-a păstrat şi în privinţa oratorilor, numai foştii PDL-işti luând cuvântul. Consilierul judeţean George Măndilă, aflat în fruntea protestatarilor, a precizat că singura sa speranţă era referitoare la „conştiiţa parlamentarilor” (referitoare la votul pentru moţiunea de cenzură, care însă nu a trecut – n.r.).

„Nu suntem naivi, ştim că există un anumit realpolitik chiar şi în interiorul ţării, dar ne-am fi aşteptat din partea „Generalului” din Guvern un anume gest de onoare şi anume să-l elibereze pe Victor Ponta din funcţia de prim-ministru. Toate informaţiile spun că nu o va face, se pare că acestă clică de la Guvern se conservă. Deşi, este vară, ar trebui să se împută, se consideră că s-a băgat la congelator. Eu protestez împotriva Guvernului şi împotriva lui Victor Ponta. Aştept conştiinţa parlamentarilor!”, a spus Măndilă, urmat la megafon de consilierul municipal Iustin Roman, care a adus aminte de promisiunea USL, din 2012, referitoare la ceea ce este şi astăzi fictivul milion de locuri de muncă.

„Să nu uităm când acest Guvern și PSD ne-au promis un milion de locuri de muncă! Să nu uităm când acest Guvern și ministrul lor de Transporturi ne-au promis 1.200 km de autostradă! N-au realizat nici măcar 10 metri! Jos Guvernul! Jos Ponta! Nu vă fie frică, Victor Ponta pică!”, a spus Roman.

Nu a lipsit nici co-președintele formațiunii municipale a PNL, Romeo Rezeanu, care a avut câte ceva de reproșat fostului ministru al Transporturilor, Iona Rus.

„Imaginați-vă că dacă acești oameni au această impresie despre cetățenii români care câștigă 1.500 EUR/lună, cam ce impresie au milionarii din PSD despre restul populației României, care câștigă mult sub această sumă! Despre cei care câștigă salariul minim, mediu pe economie. Le amintim milionarilor din PSD că salariul minim în România este de 200 EUR, iar cel mediu 400 EUR. Dacă ei își imaginează că cei care câștigă 1.500 EUR, copiii lor sunt golani și nevestele sunt curve, imaginați-vă ce gândesc despre cei din România!”, a spus Rezeanu.

Aceleași reproșuri pentru ieșirea lui Rus le-a avut și co-președintele TNL, Cătălin Cheia, care ne-a spus că PSD dintotdeauna a fost un partid dezinteresat de țară și problemele ei.

„PSD întotdeaua a urmărit să sfideze opoziția, chiar și cu încercarea noastră de protest a lanțului uman din jurul Palatului Parlamentului, au anunțat o contramanifestație pentru a se întâmpla ceea ce s-a întâmplat în 1990, când au chemat minerii. Își văd doar de interesele lor, de afacerile lor, sunt mai puțin interesați de ceea ce se întâmplă în țară. Cu atât mai mult, a confirmat ceea ce crede un membru al Guvernului. Oameni care nu găsesc locuri de muncă în țară pleacă să câștige un ban în plus pentru familiile lor, un ministru al Guvernului Ponta, un membru marcant al partidului, spune exact ceea ce crede despre cei care pleacă. Adică, lasă acasă un copil care devine golan și o nevastă care devine curvă. Dacă dânsul așa consideră că din acest motiv oamenii pleacă în altă țară, cred că este puțin rupt de realitate”, ne-a spus Cheia.

Liberali care tânjesc după industria lui... Ceaușescu

Liberalii susțin că se opun din oficiu social-democrației, ca urmașă, în România, a FSN continuatorul PCR și flutură în spațiul public economia de piață. În principiu, să ne facem patroni cu toții, dar parcă nu ar strica și niște economie planificată, a lui Nicolae Ceaușescu, după cum a susținut un cetățean prezent printre vechii liberali la acțiunea de vineri.

„Dacă pleacă el (Ponta - n.r.), vine altul mai cinstit. Vine (sic!) alții mai deștepți. Tineret deștept, nu tineret prost. S-a luat după Năstase, exemplul Adrian Năstase, alt hoț, care a furat țara în lung și în lat. (...) Unde e industria noastră românească a lui Ceaușescu?”, a spus acesta.

Într-un final, moțiunea de vineri inițiată de PNL a căzut.

Scorul a fost de 194 de voturi pentru moțiune, 13 împotrivă și șapte au fost anulate. Pentru ca moțiunea să treacă, liberalii aveau nevoie de 278 de voturi pentru. Cinci parlamentari liberali au absentat.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108