REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Liberalii şi consilierii PMP au boicotat repunerea în funcţie a lui Rezeanu! Urmează o PLÂNGERE PENALĂ

Liberalii şi consilierii PMP au boicotat repunerea în funcţie a lui Rezeanu! Urmează o PLÂNGERE PENALĂ

Replica API 1 noiembrie 2017 | 08:31 377

Romeo Rezeanu

Ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa a fost suplimentată cu un punct care se referea la repunerea lui Romeo Rezeanu pe funcţie! La acest punct, liberalii s-au ridicat şi au părăsit sala şi - surpriză! - la fel şi reprezentanţii PMP. Aşa se face că nu a mai existat cvorum pentru validarea proiectului suplimentar.

Amintim că Rezeanu a fost exclus din PNL, iar ulterior prefectul a emis ordin de încetare a mandatului acestuia. Numai că Rezeanu s-a adresat instanţei şi a câştigat: ordinul prefectului a fost desfiinţat.

Interesantă însă mişcarea consilierilor PMP de la şedinţa CLM, de a face front comun cu PNL, în condiţiile în care, luni, la şedinţa Consiliului Judeţean, proiectul iniţiat de liderul PMP Constanţa, Claudiu Palaz, a picat tocmai pentru că liberalii au votat împotrivă!

Rezeanu va face plângere penală

Romeo Rezeanu, fostul consilier local, care a obținut o hotărâre judecătorească definitivă de a fi anulat ordinul prefectului de eliberarea din funcție, este în același timp uimit dar și indignat de decizia colegilor săi liberali de a părăsi sala, dar și surprins de alegerea consilierilor de la PMP de a face front comun cu cei de la PNL. Acesta anunță că va face plângere penală individuală pentru toți consilierii care au părăsit sala, fapt care a obstrucționat punerea în aplicare a unei hotărâre judecătorești.

„Am fost puțin supărat, dar nu pentru că s-a întâmplat acest lucru, pentru că anumiți colegi de-ai mei din PNL, la care nu mă așteptam, m-a dezamăgit. S-a repetat situația de atunci cu stadionul, când s-a primit un ordin de sus și toți au executat precum... nu se poate la nivelul acesta ca oamenii să nu aibă niciun fel de personalitate, niciun fel de decență, de verticalitate. Eu nu pot să mă pronunț pentru cei de la PMP. Cei de la PSD au rămas în sală.

Vizavi de partide, este grav dacă așa văd ei aplicarea de facto a unei hotărâri judecătorești definitive. Dacă așa văd ei lucrurile, cum să te aștepți ca oamenii aceștia să facă dreptate pentru simpli cetățeni? Eu, vizavi de colegii care au părăsit sala, o să fac o plângere penală individual și nominal pe aceste persoane. Mai mult, cred că am să fac și niște plângeri civile pentru daune morale. Pe mine nu mă interesează că au primit telefoane, că s-au făcut presiuni. Trebuia să aibă decența să nu încalce legea. Ei sunt acolo puși de cetățeni să voteze, nu să părăsească sala! Plângerea nu o să o fac diferențiat - o să o fac și împotriva celor de la PMP.

Vă dați seama, mă refer la Huțucă și Muhscină... vă dați seama în ce stare se află? Cât de ridicoli au devenit? Nu înțeleg de ce reacționează așa. Le transmit colegilor mei care au părăsit sala de la PNL, dar și liderilor lor că de ce ți-e frică, nu scapi! Dacă tot au procedat așa, o să mă întorc în consiliu și o să facem o opoziție dură împotriva intereselor lor”, a precizat pentru cotidianul „Replica de Constanța” Romeo Rezeanu.

Varianta lui Palaz, aşa cum l-au anunţat consilierii PMP

Contactat de „Replica”, preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz, a respins varianta că reprezentanţii PMP în Consiliu ar fi primit SMS-uri să părăsească sala, aşa cum s-a vehiculat. De asemenea, Palaz a precizat că aleşilor locali de la PMP nu li s-a părut normal ca ordinea de zi suplimentară să nu le fie pusă la dispoziţie înainte de şedinţă. Ba mai mult, susţine Palaz, punctele suplimentare nu ar fi fost citite, aşa cum spune legea, imediat după cele din convocator, şi că nu ar fi fost aprobate ca ordine de zi suplimentară. Cei prezenţi la şedinţă îl contrazic însă, comentând şi faptul că: „Atunci de ce au stat cei de la PMP când s-a votat proiectul legat de Mircea Dobre, căci şi acela era tot pe ordinea de zi suplimentară”, a spus un social-democrat.

Claudia CORBU, Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jalnic comportamentul consilierilor PMP! Daca cei de la PNL mai au o scuza cei de la PMP au aratat prin aceasta actiune ca sunt manevrati de interesele personale ale marelui lider Palaz! Electoratul daca mai gandeste sa ia act si sa-i sanctioneze la viitoarele alegeri! Concluzia este ca in politica dobrogeana interesele de grup si personale sunt mai presus de lege!!!
4
0
ce tari sunteti voi de la REDACTIE de republicati articolele ca si cum ar fi noi sa dispara comentariile care nu va convin. Sunteti manipulati sau beneficiati de pe urma gastii care si-a dat mana in CL pentru interesele personale altele decat ale cetatenilor. Rusinica. Pai cred ca mai bine comunist decat infracor ALDE PNL PSD, ce zici mai nicule mai?
2
1
ROMEO devii ridicol, poti sa i-ti iei bagajul si sa te muti la psd si sa le slefuiesti lor dinti . poate acolo o sa-ti fie mai bine .Pacat un baiat tanar inteligent vrea sa ingroase rindurile comunistilor.
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108