rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Liderii coaliției anunță modificarea Constituției. Cîțu: Să abordăm votul la 16 ani

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, de la ora 13:00, într-o şedinţă solemnă, dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei. Președintele PSD Marcel Ciolacu a cerut o reformă constituțională, spunând că documentul ar trebui „să reflecte un model de stat conform cu nevoile societății actuale”. Președintele Camerei Deputaților spune că se impune „o clarificare a atribuțiilor președintelui” și că e nevoie de „reglementarea moțiunii constructive de cenzură” și „limitarea practicii excesive a OUG”. Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că normele constituţionale vor trebui ajustate la realitatea pe care o trăim iar vârsta la care se poate vota ar trebui redusă la 16 ani, „așa cum este tendința în multe țări europene”. Președintele Senatului a mai spus că „multe alte subiecte trebuie abordate cu maturitate”, precum problema traseismului politic, reforma administrativă, conflictele de natură constituțională și implementarea referendumului pe Justiție din 2019, conform digi24.ro

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, luni, în şedinţă solemnă dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei în vigoare. Şedinţa a fost condusă de preşedinţii celor două foruri legislative, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu. Au participat premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților: „Avem nevoie de o Constituție care să reflecte un model de stat conform cu nevoile societății actuale. Trebuie să avem curajul să vorbim deschis despre necesitatea unei reforme constituționale, care să facă din legea fundamentală un instrument de modernizare a țării!

Este adevărat! Și în România s-a încercat de mai multe ori acest lucru. Cu excepția anului 2003, toate încercările de modificare a Constituției au eșuat. Acest lucru s-a întâmplat pentru că cei care le-au inițiat NU au înțeles că o revizuire a Constituției trebuie să satisfacă nevoile cetățenilor și nu poftele politicienilor, fie că sunt parlamentari, premieri sau șefi de stat.

Este necesar un acord larg la nivelul întregii clase politice.Un sistem de guvernare eficient este acela care generează un control reciproc între puterile statului și nu permite niciunui actor instituțional să concentreze puterea în mâinile sale

O clarificare a atribuțiilor președintelui cred că se impune. Cei care vor lucra la reforma Constituției să se pronunțe dacă acest sistem – în care președinte este o struțo-cămilă între un președinte francez, de exemplu, și un monarh spaniol mai poate funcționa în România.

Rolul președintelui a fost gândit ca un producător de consens. Din păcate, a sfârșit de multe ori în a fi un producător de tensiune în societate. Nu de puține ori am văzut cum președintele și-a depășit rolul de mediator și a intervenit brutal peste celelalte puteri constituționale.

De altfel, relațiile dintre președinte și premier au balansat în ultimii 30 de ani între conflict și obediență. Am văzut că, atunci când majoritatea parlamentară a fost favorabilă președintelui, acesta a ajuns șeful de facto al Guvernului. Premierul a devenit o marionetă. În cealaltă extremă, a coabitării, președintele a fost mai degrabă izolat de către primul-ministru, care a preluat toată puterea executivă. Aceasta nu este normalitatea!

De altfel, relațiile dintre președinte și premier au balansat în ultimii 30 de ani între conflict și obediență. Am văzut că, atunci când majoritatea parlamentară a fost favorabilă președintelui, acesta a ajuns șeful de facto al Guvernului. Premierul a devenit o marionetă. În cealaltă extremă, a coabitării, președintele a fost mai degrabă izolat de către primul-ministru, care a preluat toată puterea executivă. Aceasta nu este normalitatea!

Apoi, în plan parlamentar, mi-aș dori, de exemplu, să existe un anumit interes pentru reglementarea moțiunii constructive de cenzură, pe model german. În România, partidele politice au transformat moțiunile de cenzură într-un instrument de imagine și prilej de atacuri politice la adresa adversarilor.

De aceea, eu cred că moțiunea de cenzură trebuie să semnifice nu numai retragerea încrederii, ci și acordarea ei unei alte persoane, care să-și asume de la bun început acest rol.

Demiterea premierului trebuie să conducă automat la desemnarea unui alt prim-ministru. Nu am fi stat acum 2 luni fără guvern, dacă am fi avut acest instrument în Constituție.

În plan guvernamental, cred că viitoarea Constituție trebuie să găsească mecanisme mult mai clare de limitare a practicii excesive a ordonanțelor de urgență. Parlamentul nu este anexa Guvernului, ci un partener instituțional. S-a folosit prea mult pretextul urgenței astfel încât practica ordonanțelor a devenit o modalitate curentă de legiferare. Lucrurile nu mai pot continua așa!”.

Cîțu: Normele constituţionale vor trebui ajustate la realitatea pe care o trăim

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a cerut modificarea Legii fundamentale, apreciind că normele constituţionale vor trebui ajustate la realitatea pe care o trăim. „PNL a fost mereu partidul dedicat 100% integrării europene şi euroatlantice a României, protejării valorilor statului de drept şi dezvoltării unei societăţi democratice. Acesta nu este un moment de sărbătoare, ci unul de bilanţ pentru Constituţie şi pentru tot ceea ce înseamnă organizarea instituţională a statului român. Reformele sunt inevitabile, pentru că asta doresc cetăţenii.

În timp, cu profesionalism, fără patimă, politică şi interes ascuns, va trebui să modernizăm structurile sale, modul în care ele funcţionează şi cum îl servesc pe cetăţean. Normele constituţionale vor trebui ajustate la realitatea pe care o trăim", a spus liderul liberalilor în şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei în vigoare.

Cîţu a salutat faptul că în programul de guvernare este inclusă posibilitatea modificării Constituţiei "în cazul în care va apărea un moment constituţional autentic".

„De asemenea, coaliția de guvernare susține ca inițiativă cetățenească de revizuire a Constituției, înregistrată la Parlament în mai 2019, și aflată în prezent la vot final la Senat, să își găsească cea mai bună formă de transparență la nivel normativ, atunci când situația pandemică va permite acest lucru.

În același timp, trebuie să fim foarte atenți la marile opțiuni pe care cetățenii români le-au exprimat și continuă să le exprime în ultimele trei decenii.

PNL are o agendă liberală de măsuri necesar a fi avute în vedere la o eventuală revizuire a Constituției. De 30 de ani există un aspect care a rămas netranșat așa cum ar fi trebuit: proprietatea privată.

O măsură pe care trebuie să o abordăm este reducerea la 16 ani a vârstei la care se va putea vota, așa cum este tendința în multe țări europene.

Multe alte subiecte trebuie abordate cu maturitate. Reforma administrativă este un subiect care trebuie să stea în atenția Parlamentului. Ultimii ani ne-au adus pe tapet și numeroase conflicte juridice, de natură constituțională, iar normele constituționale pot fi clarificate.

Problema traseismului politic al parlamentarilor a rămas deschisă de atât de mulți ani, deși în fiecare legislatură ea influențează aritmetica parlamentară. Și nu trebuie să uităm că există o restanță în ceea ce privește implementarea în Constituție a rezultatelor referendumului din 2019, pe tema Justiției.

Nu cred că numai Parlamentul sau numai partidele pot aborda un proces de reflecție cu privire la o eventuală revizuire a Constituției. Rolul societății civile va fi fundamental. Referitor, acum, la modul cum va arăta revizuirea viitoare, vă pot spune de pe acum un lucru: îmi doresc să fie cel puțin la fel de liberală cum au fost Constituțiile din 1866 și 1923, ba chiar să aibă o doză și mai mare de liberalism!”, a declarat președintele Senatului.

Ciucă: Vă cer sprijinul pentru a construi o țară mai puternică și prosperă

„Acum, la trei decenii de la adoptare și după revizuirea necesară aderării la Uniunea Europeană, în anul 2003, consider că este necesară în continuare reformarea statului și a administrației publice pentru a pune în centrul preocupărilor cetățeanul, pentru a crește eficiența și calitatea serviciilor publice oferite contribuabililor și pentru a crește responsabilitatea deținătorilor funcțiilor publice.

Pandemia COVID -19 a arătat încă o dată cât de importantă este asigurarea echilibrului dintre libertățile democratice și dreptul la viață, pe care statul trebuie să-l asigure tuturor – inclusiv prin servicii medicale, de care toți cetățenii români trebuie să beneficieze în mod egal. Starea de alertă este, alături de limitările legale și legitime ale libertăților cetățenilor, pe o perioadă restrânsă, la fel de importantă ca și nevoia de prezervare a drepturilor și libertăților care dau esența statului democratic. Nevoia acestui echilibru este evidentă, astăzi, când traversăm o perioadă de criză sanitară, în care sunt necesare unele reglementări pentru combaterea COVID-19. Trebuie să traversăm cu bine, împreună, această perioadă și voi lua toate măsurile necesare pentru a trece țara prin această criză, cu sprijinul experților și a personalului de specialitate, al instituțiilor statului, în colaborare cu partenerii europeni și internaționali, dar mai ales cu sprijinul tuturor cetățenilor României.

Așa cum am subliniat de la această tribună și cu prilejul acordării votului de învestitură, în centrul preocupărilor Guvernului se află cetățeanul român și binele comun. Alături de toți miniștrii din acest Guvern, ne angajăm să facem tot ce depinde de noi pentru ca situația economică, socială și sanitară a românilor să se îmbunătățească.

Oamenii au așteptări legitime de la noi: să cultivăm respectul față de lege, să apărăm adevărul, dreptatea, unitatea socială și solidaritatea. Lucrăm pentru cetățeni, luând la timp, cu bună credință și nepărtinitor decizii care să ducă la o viață în siguranță, la dezvoltare, la respectarea demnității fiecăruia și la o viață mai bună. Obiectivul nostru este ca prin măsurile pe care le vom implementa să asigurăm dezvoltarea și prosperitatea țării noastre.

Valorile și libertățile constituționale există în fiecare dintre noi, ne unesc, ne fac mai puternici ca națiune, iar idealurile comune reprezintă liantul între cetățeni și instituțiile statului.

De aceea, vă cer sprijinul, atât dumneavoastră, dar și tuturor cetățenilor, pentru a construi o țară mai puternică și prosperă, aducându-i pe oameni împreună în jurul unui obiectiv comun: dezvoltării și bunăstării României și românilor.

În calitate de cetățean român și de prim-ministru al României, voi milita întotdeauna pentru respectarea literei și spiritului Constituției și pentru domnia legii”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Adoptarea Constituției din 1991 și revizuirea din 2003

La 21 noiembrie 1991, proiectul de Constituţie a României a fost votat de deputaţii şi senatorii, constituiţi la acea vreme în Adunarea Constituantă. La 8 decembrie acelaşi an, proiectul avea să fie aprobat prin referendum de către cetăţeni. Procesul de elaborare a proiectului de Constituţie a durat un an şi jumătate, timp în care Parlamentul, constituit în Adunare Constituantă, a dezbătut şi votat proiectul de Constituţie, propus de Comisia de redactare a proiectului de Constituţie, conform cdep.ro.

Printre modificările aduse de revizuirea din 2003 se numără: stabilirea mandatului preşedintelui ţării la cinci ani faţă de patru ani cât era în Constituţia din 1991 (art. 83 din Constituţia din 2003); introducerea unui nou alineat care prevede că preşedintele nu îl poate revoca pe primul ministru (art. 107); transformarea Curţii Supreme de Justiţie în Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (art. 126 din Constituţia revizuită); sporirea rolului şi importanţei Consiliului Superior al Magistraturii ca fiind garantul independenţei justiţiei şi incluzând în componenţa acestuia reprezentanţi ai societăţii civile (art. 133, 134 din Constituţia revizuită); scăderea numărului de cetăţeni care pot promova o iniţiativă legislativă de la 250.000 la 100.000 (art. 74 din Constituţia revizuită); restrângerea imunităţii parlamentare la voturile sau opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului (art. 72 din Constituţia revizuită).

Pentru fluidizarea activităţii legislative şi eliminarea etapelor medierii şi divergenţelor, Constituţia din 2003 a prevăzut o mai bună partajare a competenţelor legislative ale fiecăreia dintre camere, asigurându-se o anumită specializare a acestora, dar, în acelaşi timp, o menţinere a egalităţii în atribuţii.

Potrivit modificării din 2003, proiectele legislative sunt dezbătute şi adoptate de ambele Camere, dar, pe rând, fiecare Cameră va avea o competenţă decizională, în sensul că a doua Cameră sesizată se va pronunţa definitiv în domeniul rezervat acesteia.

Cu privire la administraţia publică din unităţile administrativ-teritoriale, Constituţia din 2003 prevede că, pe lângă principiile descentralizării şi autonomiei locale, aceasta se întemeiază şi pe principiul deconcentrării serviciilor publice, subliniindu-se că între prefect şi celelalte autorităţi publice locale nu există raporturi de subordonare (art. 120, art. 123), conform cdep.ro.

O altă completare adusă prin revizuirea din 2003 a fost precizarea conform căreia statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale. (art. 1 din Constituţia revizuită).

În privinţa drepturilor şi libertăţilor, Constituţia revizuită din 2003 introduce "dreptul părţilor la un proces echitabil, imparţial, într-un termen rezonabil" (art. 21 din Constituţia revizuită), având ca scop creşterea răspunderii în înfăptuirea justiţiei şi asigurarea respectării drepturilor omului în materie jurisdicţională, conform site-ului cdep.ro.

Revizuirea din 2003 vizează şi sporirea rolului Avocatului Poporului al cărui mandat creşte de la 4 la 5 ani (art. 58 din Constituţia revizuită). Acesta are, odată cu revizuirea din 2003, şi dreptul de a sesiza direct Curtea Constituţională asupra neconstituţionalităţii unor legi (art. 146 din Constituţia revizuită), notează Agerpres.

marţi, 7 decembrie 2021640
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
IATĂ ce MĂSURI TREBUIE să RESPECTĂM!
GANDUL.RO
Imagini alarmante din spațiu! Ce a observat un astronaut pe Pământ
Comentarii

05Multa mwe cu kkt pnl(6 dec 17:16)
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
08Sa o abordez pe mta in pla(6 dec 16:48)
16 ani de acum incolo. MARS FGM DE PIRTOI !!! MULTA MWE CU KKT PNL
08Foarte(6 dec 16:30)
Foarte periculos
mai mult...Politică
25 ian 00:05PoliticăMesajul lui George Simion pentru cei care l-au acuzat că și-a înscenat atacul cu cerneală

George Simion respinge categoric acuzația că și-ar fi înscenat atacul cu cerneală căruia i-a căzut victimă la...501

25 ian 00:05PoliticăAurescu bagă România în conflictul Rusia-Ucraina: Propunere care îl sfidează pe Putin844
25 ian 00:06PoliticăAUR e acuzat că a înscenat incidentul în care lui Simion i s-a turnat cerneală pe față722
25 ian 00:03PoliticăFlorin Cîţu, mesaj de Mica Unire: Singura soluţie pentru a dezvolta România rămâne liberalismul

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, le-a transmis, luni, românilor, în mesajul cu prilejul Zilei Unirii Principatelor...245

25 ian 00:03PoliticăKlaus Iohannis: Trăim vremuri marcate de numeroase provocări, să prețuim lucrurile care ne unesc237
25 ian 00:03PoliticăClaudiu Târziu iese după ce George Simion a fost atacat cu cerneală388
25 ian 00:04PoliticăMarcel Ciolacu: 'Dezbinarea nu ne va salva în faţa provocărilor economice, sanitare şi de securitate'

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, luni, că, şa 163 de ani de la Unirea Principatelor, ”românii au...236

25 ian 00:04PoliticăMesajul premierului Ciucă, de Mica Unire230
25 ian 00:04PoliticăMarcel Ciolacu: La 163 de ani de la Unirea Principatelor, românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate194
25 ian 00:02PoliticăLudovic Orban, despre situația din PNL: 'un haos general! Este o zăpăceală!'

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban susţine că în actuala coaliţie de guvernare „unul zice hăis, altul zice...276

25 ian 00:03PoliticăLiderul de sindicat al STB a DEMISIONAT din PSD și CGMB433
25 ian 00:02PoliticăCristian Pîrvulescu: "Vladimir Putin și-a pregătit planul de mulți ani"287
Vremea
-2.6°-2.6° - -0.7° marţi, 25 ianuarie 2022
ConstanțaUmiditate: 44%
Vânt: 7.01 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/4946293334026
5/403043171836
joker3514524232
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 ian 00:03SportSimona Halep părăsește Australian Open, învinsă în optimi de Alize Cornet

Simona Halep a fost învinsă în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Melbourne de sportiva franceză...435

25 ian 03:04SportGigi Becali exultă după meciul cu CFR Cluj: ”Tavi Popescu, 100 de milioane!”

Octavian Popescu a marcat un gol superb pentru FCSB în meciul cu CFR Cluj, încheiat 3-3. La finalul jocului, Gigi...250

25 ian 00:00SportFC Barcelona a învins-o cu 1-0 pe Alaves, în deplasare

FC Barcelona a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Alaves, într-un meci din etapa a...134

25 ian 00:00SportCiprian Tătăruşanu a văzut de pe bancă egalul cu Juventus Torino

AC Milan a remizat, duminică seară, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa Juventus Torino, într-un meci din etapa a...142

Local
25 ian 10:22LocalAutoritatea Europeană pentru Medicamente va aproba pilula Pfizer!

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană va decide la sfârșitul acestei luni dacă va...523

25 ian 23:59LocalConstanța primește prima tranșă de 12.000 de doze vaccin Pfizer pentru copiii de 5-11 ani

114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech vor ajunge marți în România. Vaccinurile vor fi livrate pe cale...352

25 ian 23:59LocalBeți și fără permis, pe străzile din Constanța

307

25 ian 23:58LocalCoronavirus: Polițiștii constănțeni au aplicat amenzi în valoare de 42.750 de lei, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...214

25 ian 23:58LocalCoronavirus la Constanța: 2.440 de persoane, în carantină, și 6.035, izolate la domiciliu

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 79.124 de persoane...265

25 ian 12:09LocalUn medic stabilit în SUA critică măsurile luate de Alexandru Rafila

Un cercetător român stabilit în SUA critică măsurile luate de Ministerul Sănătății din România. O mască...971

25 ian 23:59LocalMinor, de 16 ani, prins la volan fără permis de conducere

La data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 15.45, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un minor, de...830

25 ian 23:59LocalBaruri din Constanța, amendate că nu au respectat programul de funcționare

La data de 23 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 au identificat un operator economic - bar, care nu a...445

25 ian 00:00LocalBubuie cazurile de Covid! Incidența în Constanța se apropie de 13!

1056

Politică
25 ian 00:04PoliticăMarcel Ciolacu: 'Dezbinarea nu ne va salva în faţa provocărilor economice, sanitare şi de securitate'

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, luni, că, şa 163 de ani de la Unirea Principatelor, ”românii au...236

25 ian 00:04PoliticăMesajul premierului Ciucă, de Mica Unire

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, luni, un mesaj cu prilejul împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor...230

25 ian 00:04PoliticăMarcel Ciolacu: La 163 de ani de la Unirea Principatelor, românii au nevoie mai mult ca oricând de unitate

194

25 ian 00:02PoliticăLudovic Orban, despre situația din PNL: 'un haos general! Este o zăpăceală!'

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban susţine că în actuala coaliţie de guvernare „unul zice hăis, altul zice...276

25 ian 00:03PoliticăLiderul de sindicat al STB a DEMISIONAT din PSD și CGMB

Liderul de sindicat al STB, Vasile Petrariu, a demisionat din PSD și din funcția de consilier general la Primăria...433

25 ian 00:02PoliticăCristian Pîrvulescu: "Vladimir Putin și-a pregătit planul de mulți ani"

287

Interviuri
5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, s-a aflat în studioul REPLICA, marți, 4 ianuarie a.c., pentru a discuta...3669

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat în studioul Replica, luni, 20 decembrie, pentru discuta...5344

21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video

4187

14 dec 00:25InterviuriSTELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)

Stelian Ion, fostul ministru constănțean al Justiției, a acordat un interviu cotidianului Replica, în care a vorbit...3544

11 dec 00:30InterviuriCHIȚAC: Nu pot să îmi imaginez PUZ-ul Peninsulei fără PORTUL TOMIS! VIDEO

Primarul Constanței, Vergil CHIȚAC, a ținut vineri, 10 decembrie, audiențe direct din studioul Replica. Edilul a...8583

10 dec 00:32InterviuriÎNGRIJIREA persoanelor VÂRSTNICE la DOMICILIU prinde contur! Video

4720

Monden
25 ian 00:00Monden'Operation Fortune: Ruse de guerre', noul film al lui Guy Ritchie, se lansează pe ecrane

''Operation Fortune: Ruse de guerre'', noul film al lui Guy Ritchie care îmbină acţiunea cu comedia, alături de...150

25 ian 00:00MondenChristina Aguilera lansează 'La Fuerza', primul său disc în limba spaniolă după peste 20 de ani

Cântăreaţa americană de origine latino Christina Aguilera a lansat "La Fuerza", primul său disc în spaniolă după...126

25 ian 00:00MondenOSCAR 2022: Cel mai mic număr de filme înscrise la premii din ultimii zece ani

140

25 ian 00:00MondenVeste bombă: Julio Iglesias va cânta din nou!

Cântărețul Julio Iglesias a anunțat că va cânta din nou în viitoarele luni. Anunțul a fost făcut, recent, chiar...206

25 ian 00:00MondenNicole Kidman șochează: „Nu am terminat liceul”

Celebra actriță Nicole Kidman a dezvăluit că nu a terminat niciodată liceul și acum are averea de 250 de milioane...272

25 ian 01:47MondenAdele a anunţat amânarea sine die a seriei de concerte pe care urma să le susţină în Las Vegas

Cântăreaţa britanică Adele a anunţat amânarea sine die a seriei de concerte pe care urma să le susţină în Las...145

25 ian 00:00MondenFestivalul Sundance: Emma Thompson a vorbit despre scenele nud din cel mai recent film al său

Emma Thompson, al cărei film ''Good Luck To You, Leo Grande'' este proiectat în cadrul Festivalului Sundance, a...205

25 ian 00:00MondenSUA: Festivalul de Film Sundance s-a deschis cu un documentar dedicat prinţesei Diana

Festivalul de Film Sundance, care se desfăşoară în 2022 tot într-o formulă 100% virtuală din cauza pandemiei de...142

25 ian 00:00MondenRegretata actriţă Betty White le-a transmis un mesaj de mulţumire fanilor cu câteva zile înainte de a muri

159

Mapamond
25 ian 20:55MapamondOmicron provoacă panică în China: Testare masivă în Beijing, deși au puține cazuri

Beijingul a raportat 12 noi cazuri de COVID-19 duminică, cu 12 zile înainte ca orașul să găzduiască Jocurile...306

25 ian 20:52MapamondEmmanuel Macron nu are emoții: Sondajele îl dau câştigător la alegerile prezidenţiale

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-ar plasa detaşat pe primul loc dacă turul întâi al alegerilor ar avea loc...360

24 ian 16:46MapamondLa Kiev se pregătește o lovitură de stat cu ajutorul serviciilor speciale rusești

714

25 ian 20:52MapamondCatastrofă ecologică în Peru. A fost declarată Stare de Urgență după scurgerea a 6000 de barili de petrol

Guvernul peruan a anunţat sâmbătă stare de urgenţă de mediu pe o perioadă de 90 de zile pentru zona de coastă...343

25 ian 20:52MapamondUcraina acuză Germania că 'l-a încurajat pe Vladimir Putin'

Ministrul de externe ucrainean Dmitri Kolba acuză Germania că l-a „încurajat pe Putin” prin refuzul de a furniza...398

25 ian 20:52MapamondGermania are obiecții față de un proiect al UE: 'Este riscant și costisitor'

360

Sănătate
25 ian 23:10SănătateSenzația de sufocare: de ce apare și cum se poate trata

Senzația de sufocare sau dispneea este sentimentul lipsei de aer sau a respirației greoaie. Dispneea reprezintă...221

25 ian 00:00SănătateIgiena somnului: cum să scapi de oboseala cronică

Cu doar câteva trucuri și o rutină zilnică, îți vei putea asigura un somn odihnitor în fiecare seară. Somnul...211

25 ian 00:00Sănătate7 motive pentru care sforăi. Ce poți să faci

190

25 ian 00:00SănătateInfecția cu HPV îți afectează sau nu fertilitatea?

Virusul Papilloma uman (HPV) este o infecție cu transmitere sexuală des întâlnită în rândul bărbaților și al...138

25 ian 00:00SănătateCât de des ai nevoie de multivitamine

Multivitaminele sunt printre cele mai folosite suplimente din lume. În ce situații îți sunt de ajutor și cât de...151

25 ian 00:00SănătateDacă valoarea colesterolului e mare, ai voie să mănânci lactate, ouă, brânză și carne?

În cazul în care nu ești sigur dacă ouăle, carnea și produsele lactate sunt dăunătoare în cazul tău, pentru...211

25 ian 23:00SănătateFren lingual scurt la bebeluși: complicații și tratament

Anchiloglosia sau "limba scurtă" este rezultatul unui fren lingual scurt și îngroșat, care cauzează dificultăți...140

25 ian 00:00SănătateMicrobiomul limbii și rolul în sănătate

Utilizând o tehnică imagistică recent dezvoltată, o echipă de cercetători americani a elaborat o hartă a...156

25 ian 00:00SănătateCe spun gândurile despre sănătatea noastră mintală?

172

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT