REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

LIMBAJ DE PROFESOR: „Dacă îți vine să îți dai chiloții jos, ți-i dai?”

LIMBAJ DE PROFESOR: „Dacă îți vine să îți dai chiloții jos, ți-i dai?”

Replica API 14 martie 2019 | 00:05 1430

Acuzațiile sunt anchetate la nivelul liceului

Acuzații la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia. Potrivit unor informații făcute publice în spațiul online, o profesoară de matematică ar fi avut un limbaj neadecvat față de o elevă de clasa a X-a, adresându-i, la un moment dat, în timpul discuției, inclusiv întrebarea: „Dacă îți vine să îți dai chiloții jos, ți-i dai jos?”.

Asupra unei profesoare de matematică care activează în cadrul Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” planează acuzații că ar fi avut un limbaj nepotrivit în discuțiile purtate cu elevii de liceu, în timpul orelor de curs. Potrivit unui fragment de discuție redat de Observator.TV, după o înregistrare care ar fi fost realizată de elevii de clasa a X-a, în timpul orei de curs, profesoara ar fi întrebat-o pe o elevă, care îi ceruse permisiunea să bea apă, „dacă îți vine să îți dai chiloții jos, ți-i dai jos?”.

"Elevă: Doamna, pot să beau o gură de apă?

Profesoară: Până acum ce ai făcut? Vrei să deranjezi în continuare ora? A fost pauza mare?

Elevă: Da.

Profesoară: Da. Şi nu ai avut timp?

Elevă. Dar mi-e sete.

Profesoară: Da, draga mea. Dacă ţi-e sete să îţi dai chiloţii jos, ţi-i dai jos? Dacă vrei să faci ceva în timpul orei, te gândeşti dacă poţi să faci sau nu? Chiar îţi era sete? Poftim, bea apă. Aruncaţi cu sticlele, bateţi în bancă cu sticlele, bateţi în uşă.

Profesoară: Bea apă. Am vorbit într-un jargon de-al vostru. Probabil că aşa va fi mai bine să vorbesc ca să ne înţelegem. Să glumesc cu voie şi atunci probabil veţi înţelege mai bine matematică. Poţi să bei apă. Îmi cer scuze dacă v-am deranjat cu ceea ce am spus. Majoritatea sunteţi foarte dezinvolţi", a fost dialogul dintre elevă şi profesoara de matematică, potrivit Observator.TV.

Consiliul Județean al Elevilor Constanța, structură reprezentativă a elevilor din județul Constanța, a transmis un comunicat în care arată că condamnă cu fermitate comportamentul profesoarei din Liceul Tehnologic „I. C. Brătianu” al comunei Nicolae Bălcescu, întrucât „ considerăm că limbajul folosit de aceasta nu onorează sub niciun fel meseria de cadru didactic”.

„Prin statutul pe care îl deține și prin scopul pe care îl are acesta, profesorul devine un model pentru elevii săi, ba mai mult un reper pentru aceștia în ceea ce privește atât dezvoltarea academică a elevilor cât și poziționarea corectă față de normele etice, morale și, în acest caz, de atitudine. În acest context, suntem de părere că un asemenea comportament nu își are locul într-o instituție destinată educației și formării, astfel încât mediul școlar devine un sistem de referință pentru elevi, al cărui impact va modela personalitatea acestora.

De asemenea, este regretabil că una dintre nevoile primare precum setea este împinsă de un cadru didactic într-un registru de promiscuitate verbală, iar simpla intenție a unui elev de a bea apă nu prezintă un motiv real care să justifice reacția nepotrivită a cadrului didactic.

Mai mult decât atât, conform Statutului Elevului, aprobat prin OMENCȘ 4742/2016 , „Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnității și personalității proprii” (Art. 6, alineatul 2), or atitudinea umilitoare a cadrului didactic încalcă acest drept fundamental și imperios unei dezvoltări armonioase a elevului.

În sensul acesta, solicităm direcțiunii liceului să ia măsuri pentru a preveni apariția altor cazuri asemănătoare și pentru a se asigura de respectarea valorilor reglementate în Codul de etică al personalului didactic din învățământul preuniversitar”, se arată în comunicatul transmis de Consiliul Județean al Elevilor.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de la primaria cernavoda de 55 de ani si-a dat jos chilotii aia nespalati de cand a cacat-o masa in fata boului de olteanu de 40 de ani ca sa-l ia de magar inchiriat !
2
1
.....zici ca e luminita de la scoala george enescu , la fel jigneste elevii si ii distruge psihic .
0
2
Ce va mirati. Daca acceptati propaganda sexista in scoli, la ce va steptati. Elevii au voie orice, profesorii,nu.Educatie de doi lei pentru a creste viitorii servitori.Stati ,mai, casa ca e nevoie de salahori. Faceti Consilii ale elevilor si dezbateti chestia cu imaginea elevului.Capsunii va asteapta in Spania si babele din Italia.Au ajuns mucosii sa dea lectii de viata.
5
0
un articol scris de o persoana care si-a dat chilotii jos ca sa ajunga ziarista!
6
1
Ori s-a intamplat la liceul teoretic Nicolae Balcescu din Medgidia, ori la liceul tehnologic I.C.Bratianu din Nicolae Balcescu. Ziaristii lu peste hotarati-va!
15
0
Nu este prima data cand stirile nu sunt verificate. In locul profesoarei careia i-ati lezat statutul, v-as actiona in instanta.
12
0
Hai sa bem apa din 5 in 5 minute ca sa nu predea niciun prof. Adica uite o metoda sa facem ce vrem. Desigur putem avea diarie, sau dureri de dinti sau sa ne suflam mucii ca avem alergie. Si tot asa. Ca avem demnitate si trebuie sa fim respectati. Asa shcoalaaaa... De aia a decazut invatamantul in ultimii 30 de ani ,prin exagerari de genul asta
22
1
Ce ziarista este asta care nu stie despre ce liceu este vorba. Nu vede ca scrie despre doua licee? O stire de ca.. t
16
2
manca-le-ai ochii!
2
6
Aveti dreptate nici eu nu am inteles stimate doamna ,stimate domn despre ce liceu din judetul Constanta este vorba in acest articol ?.Replica un jeg de cotidian cu redactori cu 0 clase primare
15
4
Futu-va in basca de copii parliti! Ce consiliu reprezentativ al plii aveti ? Vedeti-va de carte si sa respectati ! Lichele de 15 16 ani .... puneti mana pe carte!
17
3
Cum arata aceasta eleva si ce note are la matematica...
22
2
Despre ce liceu e vorba, totusi? Liceul Teoretic Nicolae Balcescu din Medgidia sau Liceul Tehnologic I.C.Bratianu din comuna Nicolae Balcescu? Halal ziaristi
18
1
vai da ce a putut sa spuna , eu cred ca ar trebui data afara din invatamant, nu? Pai fmm care comentati rpd la adresa ei ca profesoara, atunci cand retardatii astia din generatia puliiii mele se ridica din banca si ii iau pr profesori la injuraturi de tot neamul si de altele si le mai dileste si cate una peste ceafa , aia au dreptate si nu ii condamna nimeni ca...sunt copii nu
27
2
Consiliul Elevilor, si alte inventii special facute ca sa distruga fibra morala a poporului. Nu mai exista respect fata de nimeni si nimic, exista doar o falsa aparenta ca toti ar avea drepturi, cand de fapt tara-i la pamant. Scoala s-a degradat si ea in ultimul hal, profesorii sunt saraci si batjocoriti de toti marlanii si de toate pitipoancele. Carte nu se mai face aproape deloc, dar au toti calificativ foarte bine, apoi numai note de 10 in generala. E o societate dezaxata, in care nimic nu mai face sens.
26
3
Au ajuns nistre pustani cu cas la gura si cu muci la nas sa judece profesorii?????
18
2
doamna ana vacarelu de la scoala 38 din constanta este un monument de prostie ,jigneste pe toata lumea si vrea doar cadouri.
6
11
Cred ca profesoara i-a spus sa faca ce facea ea! Si la titularizare!
3
14
Consiliul Elevilor o voma de consiliu ce mananca "ciuperci" cu gura plina fara sa stie despre ce este vorba.
24
1
eu cand eram elev am pus Profesoara sa isi dea chiloti jos,,si ia dat la mine in pat.
3
18
au fost si ei elevi, unii din elevi vor fi si ei profesori poate nu de la Tehnologic! dar vor fi la randul lor, educatia si conduita scolara se va ......repeta la fel ca si cea din familie!
7
0
Vai ce elevi sensibili avem in tarisoara noastra!!!!
42
2
La asa profesori , asa elevi ! Te mai respecta elevul cind tu cadru didactic ai asa o reactie si vocabular de mahala ?
6
35
Educati copiii acasa sa respecte profesorii!!! Au ajuns carpele pustanilor de tavalit pe jos...nu se poate asa ceva! In ce hal se duc imbracate si ce limbaj au si cum deranjeaza orele?? atunci sa ii dea afara pe toti!
44
1
Vai de mine, a fost lezata pitipoanca de catre despotica profesoara? O genratiie de ratati, viitori rupti in cur, dar extrem de sensibili.
51
4
Or fi si profesori vinovati dar pe timpul meu nu se intamplau chestii de astea profesorul era respectat acum se pare ca "micuti"trebuiec tratati cu respect.
41
2
asta e stire? si aia pt a bea apa a intrebat profesoara? isi dadea capul mai jos si bea apa si gata.......... un scandal din nimic
26
1
Profesoara a explicat pe intelesul tuturor,dar unii nici asa nu inteleg ca:"nu faci imediat ce iti vine",si ca intr-un mediu civilizat aceste lucruri le faci in pauza.Dar acum doar profesorii sant vinovati.
44
2
O eleva curvulita pe cale de a deveni curva batrana!
39
3
Ce sa zica si ei?Doar sunt niste vanduti,ne invata limbajul la persoana a 3 a o nebunie curata si istoria falsa scrisa de niste manipulatori
5
4
wtf? daca nu sta cuminte doamna profesoara facem reclamatie la Consiliul Elevilor. Aceasta "gasca" care functioneaza mai bine ca inspectoratul scolar.
34
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108