REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Litoralul se pregăteşte intens pentru 1 Mai: vremea rea i-a pus pe jar pe operatori; ANAF îi ‘ia pe sus’ cu verificări!

Litoralul se pregăteşte intens pentru 1 Mai: vremea rea i-a pus pe jar pe operatori; ANAF îi ‘ia pe sus’ cu verificări!

Replica API 20 aprilie 2018 | 23:34 277

Iată că ne apropiem cu pași repezi de weekendul prelungit de 1 mai, care începe vineri, 27 aprilie și e încheie abia miercuri. Litoralul nu este, însă, gata să primească turiștii. Asta pentru că vremea rea a ținut pe loc pregătirile operatorilor de la malul mării.

Pe de-o parte vineri, 20 aprilie, la Prefectura Constanța are loc o întâlnire între prefect, primari și reprezentanții instituțiilor deconcetrate cu atribuții în verificarea pregătirii unităților de alimentație de turism de calitate. Inițiativa vine la cererea lui Horia Constantinescu, comisar-șef adjunct la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor care a făcut apel public pentru o pregătire cât mai fermă a noului sezon estival, pentru a evita surprizele neplăcute găsite la controalele de anul trecut.

Pe de altă parte, Nicolae Bucovală, vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, a precizat pentru cotidianul „Replica” de Constanța faptul că se lucrează zi și noapte pentru pregătirea sezonului, dat fiind faptul că până la ora actuală nu sunt toate puse la punct. Vremea rea nu a permis pregătirea cum trebuie a stațiunii Mamaia, de exemplu, lucru care duce la o mică întârziere. El precizează că până pe 24 aprilie, Mamaia va fi gata să primească turiștii.

„Nu sunt încă datele. Probabil luni vom strânge datele de la tour-operatori. Vremea nu a ținut cu noi, suntem în pregătiri. Suntem puțini întârziați. Lucrăm și ziua și noaptea. Nu puteam lucra pe ploaie, vânt și ceață. Până luni-marți, probabil va fi gata toată stațiunea”, a punctat Nicolae Bucovală, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Între timp, încă din week-endul care a trecut, ANAF a început o serie de controale care îi cam supără pe agenţii economici de pe litoral. „Ne aşteptam la acţiuni de prevenţie, înainte de 1 Mai, dar să vedem care sunt concluziile”, au precizat aceştia.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
anaf s-o ia in gura , la munca putorilotr nu la colectat taxe
0
0
ptr geo stai lin ca toti trebe sa moara si sa fie asistati sociali la stat
3
0
Lasatii pe hotelieri si terasele sa deschida , nu mai sariti ca hienele pe ei .
4
1
daca nu ti-ai fi mancai sub unghii sa te duci la pf fantomas de la cuca macaii ci ai fi ales o afacere corecta si decenta ai fi primit si bon si factura si hartie sa te stergi la nas cu ea, i-a du-te in nordul Mamaiei sa vezi ce-ti dau aia pe spate de nu poti duce, legislatia noastra nu recunoaste pf implicit ca pfa adica un cetetean sa taie fact oricand oricui ptr mici servicii, nu la noi trebuie hartii si stampule si birocratie cat mai multa, ia du-te in Olanda, iti taie iarba din fata casei un roman rupt in cur i-ai dat factura RECUNOSCUTA de stat, dar noi trebuie sa fim mai catolici
9
0
Actiunile ANAF sunt binevenite. Noi am vrut sa inchiriem 8 camere pt 3 zile de 1Mai la Costinesti, Pens Sandra, Str Garii nr 3, ni s-a cerut avans dar fara posibilitatea de a primi bon fiscal. Pai putem avea incredere?
0
7
De cand lucrai la garda nu ai inteles un lucru simplu, firmle corecte nu trebuie amendate, lasa-i pe evazionisti, aia e alta problema si e chiar insignifianta pe langa marile jafurile de care nici cu mintea nu nu va atingeti, zi stimabile de ce unei firma corecte trebuie sa-i tremure chilorii cand vede o masina sorcova de anaf, de ce un contribuabil corect cu toate darile la zi trebuie ars fara vaselina doar ca mariasa anfistul de servici interpreteaza legea cum vrea, lege data tot de anaf apropo, caz unic in lume, nici in Coreea de Nord nu e asa ceva, organul opresiv sa-si aprobe legi singur.
9
0
agentii economici sa fie corecti si nu suparati, si sa se inaspreasca amenzile pentru nereguli
3
4
La bulgarii e deja deschis! V-a luat vara prin surprindere,este ?
7
1
iar dau amenzi zeci mii lei la cascarabete care incearca si ei sa traiasca de pe o zi pe alta ....nu am auzit o amenda la vreun supermarket mare sau ceva de genu futuva-n cur
9
1
Sunt doua stiri contrare in aceasta editie,una privind lipsa angajatilor pe litoral si a doua ca ANAF-ul a inceput verificarile. Cred ca anul acesta angajatii anaf vor avea doua slujbe sin care una ca angajati pe litoral!
4
0
Ia pe sus ziceai a
1
2
Foarte bune actiunile ANAF-ului. Cand vreodata primeam eu bon fiscal la un shot in Vama?
4
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108