REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Liviu Dragnea rămâne la Rahova

Liviu Dragnea rămâne la Rahova

Replica API 19 iunie 2019 | 04:13 428

Perioada de carantină s-a încheiat pentru Liviu Dragnea, iar, potrivit RomâniaTv, acesta va rămâne, în continuare, în penitenciarul Rahova, în regim închis.

Reamintim că fostului lider PSD i-a expirat perioada de carantină de 21 de zile, la finalul căreia o comisie decide tipul de regim de detenție și locul încarcerării.

Liviu Dragnea a fost condamnat pe 27 mai la trei ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman.

Potrivit legii 254/2013 privind executarea pedepselor, regimurile de executare a pedepselor privative de libertate sunt în ordinea descrescătoare a gradului de severitate:

– regimul de maximă sigurantă;

– regimul închis;

– regimul semideschis;

– regimul deschis.

Regimul de maximă siguranţă se aplică deţinuţilor condamnaţi la închisoare pe viaţă sau celor condamnaţi la detenţie mai mare de 13 ani, precum şi celor care prezintă risc pentru siguranţa penitenciarului.

Regimul închis se aplică deţinuţilor condamnaţi la închisoare mai mare de 3 ani, dar care nu depăşeste 13 ani.

Regimul semideschis se aplică deţinuţilor condamnaţi la închisoare mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 3 ani.

Regimul deschis se aplică deţinuţilor condamnaţi la închisoare de cel mult un an.

Regimul de detenţie se schimbă însă pe măsură ce deţinutul îşi ispăşeşte pedeapsa şi “dă semne de îndreptare”, de “bună purtare”. La fiecare cincime din pedeapsă, deţinutul intră într-o comisie din penitenciar care îi poate schimba regimul de detenţie cu unul mai blând. În cazul unei decizii nefavorabile, deţinutul are posibilitatea să dea penitenciarul în judecată.

Deţinuţii de la regimul închis pot beneficia de permisiunea de ieşire din penitenciar pentru o zi, dar nu mai mult de 15 zile pe an, pentru g4media.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa stea in puscarie pana il eliberez eu
5
1
Cine e cu PSD,la puscarie! Orice masura luata de PSD sa fie anulata! Toate legile intocmite de guvernul PSD sa dispara! Sediile PSD sa fie evacuate si date celor de drept,adica USR-ului si PNL-ului,eventual si PMP-ului. Cine mai da impresia ca ar vrea sa voteze cu PSD sa fie izolat social,trimis in somaj ,sa plece din tara ! Posturile de televiziune care mai invita pesedisti sa fie inchise prin ordonanta de urgenta si angajatii trimisi la puscarie pentru propaganda impotriva tarii. Orice tentative de referire la drepturile omuluisa fie pedepsite cu inchisoare de cel putin zece ani.
3
5
Este clar ca mafia Psd se bazeaza exclusiv pe electoratul lor stabil, clasa mafiota care are de profitat de pe urma unei guvernari banditesti, si, lumea fara pic de minte care nu argumenteaza in niciun fel votul...pur si simplu atata pot bietii oameni, se lasa usor influentati sau chiar sunt amenintati daca nu voteaza mafia Psd. Insa ce trebuie sa faca romanii ...este sa iasa masiv la vot si la urmatoarele alegeri. Locul acestui partid mafiot este la cosul de gunoi al istoriei iar cei care au incalcat legea, la puscarie.
5
3
s-a autodistrus psd-ul pentru un om. daca il lasau de la inceput sa faca parnaie acum avea si el deva experienta si psd-u era in top
5
1
mare om de stat ala cu care nimeni nu dorea sa dea mana. nu vrei la belina mestre? zau! ca irinuca gaseste alt mos
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920