REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Loc de joacă din Constanța, distrus de un copac doborât de furtună

Loc de joacă din Constanța, distrus de un copac doborât de furtună

A.F. 8 octombrie 2023 | 17:58 3923

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, 8 octombrie a.c., în Constanța și în județ pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe carosabil sau peste autoturisme. De asemenea un copac doborât de furtună a distrus un loc de joacă din zona parcului de la Operă.

Loc de joaca din Constanta, distrus de un copac doborat de furtuna

Potrivit primelor informații, un copac a căzut peste un autoturism, în Constanța, pe strada Industrială, nr. 2. La fața locului a intervine Detașamentul Palas cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Nu sunt victime.

Un alt copac a căzut peste un pavilion al restaurantului Beta de pe strada Ștefan cel Mare, la locul incidentului intervenind Detașamentul Fripis cu o autospecială de descarcerare. Copacul căzut a afectat și locul de joacă din zona parcului de la Operă, aflat în apropiere. La momentul incidentului nu se aflau copii în perimetrul acestuia.

Loc de joaca din Constanta, distrus de un copac doborat de furtuna

De asemenea, un copac a căzut pe carosabil, între localitățile Tropraisar și Movilita, pe DN38. La fața locului a intervenit pentru degajarea drumului Stația Tuzla cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Update:

„Urmare avertizării Cod Galben de vânt, până la această oră (ora 20.00, n.r.), pompierii militari constănțeni au intervenit pentru degajarea a 10 copaci căzuți pe carosabil sau peste diverse elemente de construcție. Doi dintre aceștia au căzut peste autovehicule, unul peste un pavilion al unui restaurant din municipiul Constanța, iar ceilalți pe carosabil. În urmă acestor evenimente nu s-au înregistrat persoane care să aibă nevoie de ajutor medical“, au transmis reprezentanții ISU.

Update 2:

Un alt copac a căzut peste un capota unui autoturism marca Logan, în Constanta, pe strada B.P. Hașdeu, nr. 122. , la locație intervenind Detașamentul Fripis cu o autospecială de descarcerare.

Update 3:

În localitatea Tuzla, peretele unei săli de sport a căzut peste niște cabluri, pompierii intervenind de urgență la fața locului.

Reamintim că Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în Dobrogea, vântul va avea intensificări temporare cu viteze de 55...65 km/h, iar pe litoral rafalele vor depăși 70 km/h. Atenționarea emisă de meteorologi este valabilă astăzi 8 octombrie 2023, în intervalul orar 10:00-23:00.   

Loc de joaca din Constanta, distrus de un copac doborat de furtuna

Tot, meteorologii avertizează că de mâine, 9 octombrie 2023, vremea se va răci semnificativ față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă în jurul a 13 grade.  

Loc de joaca din Constanta, distrus de un copac doborat de furtuna

"Facem apel la cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor.   

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:  Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055; Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922; Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.", au transmis reprezentanții municipalității.    

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar trebui sa aiba un registru al copacilor cu cati ani are tipul de copac si durata de viata..Ca a crescut salcamul sau castanul si nu a fost verificat ca trebuie inlocuit e vina primariei.. Dosar penal cumva ?
3
1
Super specialisti care nu identifica copacii uscati si periculosi , dar stiu sa planteze in piatra si beton copaci tineri , ca sa se usuce repede , sa mai faca rost de bani si din asta. Vedeti strada Traian unde in fiecare an se planteaza alti platani ....pentru ca nu se pricep sau nu vor sa faca groapa ca lumea si sa fie pamant in ea. La fel cu tot ce se planteaza pe noile si minunatele bulevarde.
1
0
Copac p***t, i-am zis sa se aplece sa ii spun o vorba si el s-a aplecat de tot.
2
2
COPACU LU OHARNESIAN
3
0
cu asta ar trebui sa se ocupe,piele rosii, sau pu litia locala, sau paza contractuala? si asa o freca, dorm in bocanci, dar ei dau amenzi ptr te miri ce? ar trebui desfiintati, prea multi trantori si noi le platim salariile ,sa doarma..
6
2
Primarul este ocupat cu participarea la aniversari gen Celco 50 de ani... Sa-i pupe in c*r pe niste afaceristi, care nu vor mai da 2 bani pe el peste 1 an de zile.
9
1
Bai nene dar nu e nimeni sa verifica daca sunt copaci in pericol?
6
0
Nu controlează nimeni pe străzi.faci cerere la primarie și o faci degeaba.si pe Aurel Vlaicu pe sensul de mers spre mamaia sunt crescuți copacii , de mai au puțin și darima blocurile.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468