REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Locuitorii din cartierele Elvila și Tomis Plus vor ȘCOALĂ și TROTUARE!

Locuitorii din cartierele Elvila și Tomis Plus vor ȘCOALĂ și TROTUARE!

Replica API 24 august 2019 | 00:00 1141

Aspectele au ajuns și în atenția consilierilor locali PNL

Aspectele au ajuns și în atenția consilierilor locali PNL

S-a construit mult în ultimii ani în zona centrului comercial Tom, zona devenind destul de aglomerată. Dacă cei care locuiesc în Palazu Mare se pot bucura de străzi asfaltate și trotuare, ei bine, cei din cartierele Tomis Plus și Elvila visează la ele. Însă, nu aceasta este unica și imensa lor nemulțumire. Oamenii se plâng de lipsa de interes a administrației locale în ceea ce privește demararea unor proiecte sociale, mai ales că zona este catalogată drept rezidenațială. În realitate, sunt cartiere fără trotuare, fără școală, parcările sunt la limită, iar spaţiile verzi sunt adevarate rarităţi. Astfel, proiectul ce propunea cândva spaţii aerisite, decente, cu locuri de joacă și activități educative pentru copii s-a transformat într-o grămadă de clădiri și...nevoia de mai multe.

”Se construiesc doar blocuri de apartamente din care se pot scoate bani, nu sunt proiecte sociale. Începem să-l regretăm pe raposatul președinte Ceaușescu care dezvolta armonios fiecare comunitate”, a declarat, pentru Replica, Cristian Constantin, locuitor al cartioerului Elvila. Acesta trage un semnal de alarmă, semnal care speră să fie auzit și de autoritățile publice locale, de faptul că în această zonă sunt foarte mulți copii care au nevoie de o școală a lor, să nu mai fie nevoie să străbată drumul până în Constanța ori până în Palazu. De asemenea, au nevoie de trotuare și pistă de biciclete pe drumul național Constanța-Ovidiu care să lege aceste cartiere de orașul Constanța sau măcar de centrul comercial Tom. ”În tot cartierul Elvila, dar si marele cartier Tomis Plus vis a vis de Elvila nu există o scoală! Nici măcar privată. Nimic! Nici măcar cu clasele 1-4, și sunt sute, dacă nu mii de copii aici. Nu există un trotuar, ca să nu mai vorbim de pistă de biciclete pe drumul național Constanța-Ovidiu care să lege aceste cartiere de orașul Constanța sau măcar de centrul comercial Tom! Nu-mi vine să cred că ar costa milioane pista sau trotuarul asta” s-a mai plâns Cristian Constantinescu, vocea locuitorilor din cele două cartiere.

Această sesizare a ajuns și pe masa consilierilor locali PNL care vor aduce în atenția primarului și aceste proiecte cu care se confruntă cetățenii din cele două cartiere. Rămâne de vazut dacă primarul va intelege necesitatea unui astfel de proiect și dacă îl va pune pe ordinea de zi.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mafia din Primaria Cta bate pana si mafia Siciliana ...pana cand ? Vai de capul lor cand or sa aibe bratari la maini si lacrimi in ochi !
2
0
Locuitorii acestui cartier in loc sa se indrepte in instanta asupra dezvoltatorului de la care au cumparat apartamentele, asteapta sa le rezolve primaria problemele. Cand au dat banii nu au observat ca nu exista scoala, spatii verzi, parcari , trotuare etc? Adevarul este ca, evident, au vrut sa le faca autoritatile locale totul fara sa ridice un deget. Multi clameaza drepturi dar responsabilitatea ta ca adult inainte sa faci copii este sa holbezi ochii la ce semnezi si pe ce anume dai banii. Barem cei din Palazu Mare au tupeu de neimaginat ca de, banii vorbesc la primaria Constanta.
2
0
Idiotii astia de comenteaza ar tb sa stie ca li s-a promis oamenilor cand se construia cartierul ca vor avea si scoala si magazine si biserica si tot ce vor. Dupa ce oamenii au cumparat,nu au mai construit scoala,magazine sunt pe acolo,insa nu scoala. Nu stau acolo dar stiu cand incercau sa pronda oamenii sa cumpere ca asta au promis
3
0
Daca esti in nestinta de cauza taci dreq din gura , strazile tomis plus apartine de catre primarie de curand , de aceea si au si permis sa puna stalpisori , de 2-3 ani daca se uita un locatar din TP in buletin o sa vada ca nu mai apartinem de Palazu Mare ci de Constanta , atunci sa u facut demersurile
2
0
Nu trebuie sa jigniti semenii. Trebuie sa fim uniti impotriva mafiei imobiliare si a makidonilor din primarie care au distrus orasul
3
2
GHETOU! Asa pare tot cartierul acela. Ghetou. Claie peste gramada, case printre blocuri. Terenuri lasate de izbeliste. Galagie. Tiganie. Pacat ca nu a iesit cum au vrut.
4
0
dar voi cand v-ati mutat acolo nu ati vazut ca nu este scoala,gradinita ,trotuare etc?Ori v-au multumit ca aveti 2-3 magazine iar ca restul or sa infloreasca "in curand",asa cum probabil v-au promis dezvoltatorii?Ia ganditi-va,cine-i vinovat in situatia asta?
5
2
Pana la urma problema voastra e cu locuitorii cartierului Tomis Plus sau cu blocurile si strazile lor? Asa...ca fapt divers, daca va uitati pe siteul ISJ o sa vedeti ca viitorii elevi ai cartierului TP sunt arondati Scolii nr. 38 din Tomis Nord, asa ca nu va mai agitati atat cu Palazu Mare. E treaba lor daca platesc rate pentru niste locuinte executate prost. Aveti senzatia ca acel cartier e plin de bogatani? Sunt atatea probleme in orasul asta si voua va arde de cat a vandut dezvoltatorul...
2
3
@Andra, cea mai apropiata scoala o ai in Palazu dar fitele vor o scoala din Tomis Nord.. de pe Cismelei nu?. Tomis Plus a inceput dar nu confundati ce se construieste acum in zona cu ce au cinstruit cei de la TP
3
0
Locuitorii din Tomis Plus sa puna ban cu ban si sa isi construiasca trotoare. Acolo este teren privat! Nu are de ce sa faca primaria trotoare pe teren privat.
5
5
Clienti fara cap mafie imob arhitect si primar corupt ce ma i vreti asa este de 20 de ani si nu se mai termina ne mai miram ca nu se face nimic cum trebuie...
10
1
Voi n-ati vazut care sunt conditiile. De unde sa cada trotuare, din cer ? Sa cada unde, ca efectiv nu e spatiu
8
1
nu au asfaltat ei toate strazile din Compozitorilor, unde sunt facute cereri si presiuni de ani de zile, dar apoi T Plus, etc. @Andruta : mai stai o tura. Aroganta ce fac dezvoltatorii: construiesc si vand la fraieri pe rupte si apoi preda strazile pt asfaltare la primarie. Sa se faca infrastructura din bani publici. Pai ce cadou merita gunoiul ala de primar ?
7
0
Nu are lumea de ce sa fie invidioasa pe tine Andruta pentru ca a sta in tomiis plus nu e un lux unde petardele alea de apartamente facute la.apelul de seara dommesc.. auzi cand faci sexut cu sotul sau amantul se aude prin pereti? So tighten up ca nu isi imagineaza nimeni ca ai fumuri in cap pt ca stai intr un apartament de carton in tomis plus
7
5
Cei din Tomis Plus nu sunt mai cu mot, mai "smecheri", invidiosilor! Ies cu copilul la joaca zilnic asa cum fac alti zeci de parinti absolut normali, fara fumuri in cap, asa cum unii isi imagineaza. Strazile au fost predate catre municipalitate. Noi, astia mai "smecheri" platim impozit ca si ceilalti constanteni. Si eu imi duc copilul la cea mai apropiata scoala, in Tomis Nord si nu ma plang. Dar ce se intampla daca al meu copil va fi nevoit sa mearga singur la 7 ani? Da, avem nevoie de o scoala in cartier. Semnat, o doamna mai cu mot, din teapa de cartier Tomis Plus.
9
9
Daca vor scoala sa se mute.... In oras
6
3
Primaria nu poate interveni pe proprietate privata in cel mai bun caz poate doar sa ii puna in vedere dezvoltatorului ca mai are de facut trotuare parcari si ce mai time de infrastuctura altfel nu are nicio obligatie.Cand ati cumparat apartamente nu ati sesizat lipsurile?
9
1
Este scoala in Palazu unde pot merge elevii
6
0
primaria nu trebuie sa elibereze autorizatii de construire pana ce dezvoltatorul nu demareaza intai infrastructura .De ce noi sa suportam cheltuieli cu infrastructura si dezvoltatorul sa bage toti bani in buzunar. Sau ii impart cu PRIN MARUL si ARHITECTUL SEF adica JAVRA de VANTURACHE!!!!
16
0
cartierele tomis plus si compozitorilor sunt rezulatul colaboratii dintre primarie si mafia dezvoltatorilor imobiliari.
12
0
Cand apartament sau casa ar trebui sa te gandesti la cum ajungi acolo, unde iti parchezi masinile, scoala, gradinita etc. Romanul s a invatat sa se planga. Ca are drepturi si statul sa i dea. In cazul de fata tot terenul este privat! Dezvoltatorul trebuie sa faca drumuri, iluminat, etc. Ati dat banii sa fiti sanatosi. E drept ca si municipalitatea n ar trebui sa elibereze autorizatia de construire fara parcari, drumuri, pomi etc. Afara dezvoltatorul creaza drmurile si dupa se apuca de imobile.
11
3
Ala este un teren privat.... inainte de a da bani grei ca sa locuiti printre '' smecheri'' trebuia sa vedeti si infrastructura ! Sa faca '' dezvoltatorul '' . Nu vreti si aeroport si statie de metrou ?
16
9
hahahahahahah
6
1
Nu degeaba se zice cartiere de beton, fara parcuri, gradinite, scoli, piete agro alimentare. Dar vor apartamente noi facute de mintuiala fara strazi, facind pe placul smelarilor imobiliari. A cuie e vina. A fraierilor care sau indatorat la banci sa le faca punga mare la makidoni. Acum se pling.
17
5
Makidonii care au construit acolo trebuia intai sa faca infrastructura si apoi blocurile. Nu sa asfaltam din banii cetatenilor
21
1
Numai autobuze noi au fost puse pe ruta 3 de catre RATC catre Palazu mare in timp ce ruta centrala 102 este plina de autobuze vechi, legate cu sarma si adevarate cuptoare pe vremea asta. Dar locuitorii din Tomis Plus si cei din Palazu sunt mai cu mot si trebuie tratati mai bine decat cei din oras.
14
1
jmekerii cu milioane in conturi, fraierii cu rate la dezvoltator si plini de praf sau noroi. NU se cumpara doar apartamentul, se cumpara si utilitatile, zona, pozitia, vecinii, etc. Hai spor la plata !
15
1
Cand asfaltati cartierul compozitorilor? Ne am mutat de 10 ani si sunt doar strazille principale asfaltate. Nu sunt trotuare si aleile dintre strazi sunt pline de noroi cand ploua!
2
6
Am apartamente cu vedere la Poiana
8
1
Dar o mwie nu vor?
8
4
Nu va mutati in aceste cartiere Cea mai mare teapa!
25
1
Sa facem biserici ca asta este viitorul
11
2
Cartierul prostilor tepuiti care se dau destepti. Suburbia cu beton si praf. Mai rau ca la Caracal.
22
2
Mi am luat si eu frate la tomis plus ca tot romanu rate le dezvolatator !! mi am luat cea mare mare teapa posibila , l am vandut anu trecut si mi am facut casa ! sa fugiti de cartieru ala
21
1
Muie cartier muie statul roman muie hotilor da nu? Jugul pus pe opinca hai muie
10
2
Jeg de cartier
16
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108