rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Aspectele au ajuns și în atenția consilierilor locali PNL

Locuitorii din cartierele Elvila și Tomis Plus vor ȘCOALĂ și TROTUARE!

S-a construit mult în ultimii ani în zona centrului comercial Tom, zona devenind destul de aglomerată. Dacă cei care locuiesc în Palazu Mare se pot bucura de străzi asfaltate și trotuare, ei bine, cei din cartierele Tomis Plus și Elvila visează la ele. Însă, nu aceasta este unica și imensa lor nemulțumire. Oamenii se plâng de lipsa de interes a administrației locale în ceea ce privește demararea unor proiecte sociale, mai ales că zona este catalogată drept rezidenațială. În realitate, sunt cartiere fără trotuare, fără școală, parcările sunt la limită, iar spaţiile verzi sunt adevarate rarităţi. Astfel, proiectul ce propunea cândva spaţii aerisite, decente, cu locuri de joacă și activități educative pentru copii s-a transformat într-o grămadă de clădiri și...nevoia de mai multe.

”Se construiesc doar blocuri de apartamente din care se pot scoate bani, nu sunt proiecte sociale. Începem să-l regretăm pe raposatul președinte Ceaușescu care dezvolta armonios fiecare comunitate”, a declarat, pentru Replica, Cristian Constantin, locuitor al cartioerului Elvila. Acesta trage un semnal de alarmă, semnal care speră să fie auzit și de autoritățile publice locale, de faptul că în această zonă sunt foarte mulți copii care au nevoie de o școală a lor, să nu mai fie nevoie să străbată drumul până în Constanța ori până în Palazu. De asemenea, au nevoie de trotuare și pistă de biciclete pe drumul național Constanța-Ovidiu care să lege aceste cartiere de orașul Constanța sau măcar de centrul comercial Tom. ”În tot cartierul Elvila, dar si marele cartier Tomis Plus vis a vis de Elvila nu există o scoală! Nici măcar privată. Nimic! Nici măcar cu clasele 1-4, și sunt sute, dacă nu mii de copii aici. Nu există un trotuar, ca să nu mai vorbim de pistă de biciclete pe drumul național Constanța-Ovidiu care să lege aceste cartiere de orașul Constanța sau măcar de centrul comercial Tom! Nu-mi vine să cred că ar costa milioane pista sau trotuarul asta” s-a mai plâns Cristian Constantinescu, vocea locuitorilor din cele două cartiere.

Această sesizare a ajuns și pe masa consilierilor locali PNL care vor aduce în atenția primarului și aceste proiecte cu care se confruntă cetățenii din cele două cartiere. Rămâne de vazut dacă primarul va intelege necesitatea unui astfel de proiect și dacă îl va pune pe ordinea de zi.

Mirela PASCAL

sâmbătă, 24 august 20192057
Comentarii

02Nicusor(25 aug 16:34)
Mafia din Primaria Cta bate pana si mafia Siciliana ...pana cand ? Vai de capul lor cand or sa aibe bratari la maini si lacrimi in ochi !
02Drepturi fara responsabilitati(25 aug 14:05)
Locuitorii acestui cartier in loc sa se indrepte in instanta asupra dezvoltatorului de la care au cumparat apartamentele, asteapta sa le rezolve primaria problemele. Cand au dat banii nu au observat ca nu exista scoala, spatii verzi, parcari , trotuare etc? Adevarul este ca, evident, au vrut sa le faca autoritatile locale totul fara sa ridice un deget. Multi clameaza drepturi dar responsabilitatea ta ca adult inainte sa faci copii este sa holbezi ochii la ce semnezi si pe ce anume dai banii. Barem cei din Palazu Mare au tupeu de neimaginat ca de, banii vorbesc la primaria Constanta.
03Ptr(25 aug 13:13)
Idiotii astia de comenteaza ar tb sa stie ca li s-a promis oamenilor cand se construia cartierul ca vor avea si scoala si magazine si biserica si tot ce vor. Dupa ce oamenii au cumparat,nu au mai construit scoala,magazine sunt pe acolo,insa nu scoala. Nu stau acolo dar stiu cand incercau sa pronda oamenii sa cumpere ca asta au promis
02Pentru "Tomis Plus este teren(25 aug 11:01)
Daca esti in nestinta de cauza taci dreq din gura , strazile tomis plus apartine de catre primarie de curand , de aceea si au si permis sa puna stalpisori , de 2-3 ani daca se uita un locatar din TP in buletin o sa vada ca nu mai apartinem de Palazu Mare ci de Constanta , atunci sa u facut demersurile
23Doru(25 aug 09:27)
Nu trebuie sa jigniti semenii. Trebuie sa fim uniti impotriva mafiei imobiliare si a makidonilor din primarie care au distrus orasul
04Pal(25 aug 08:12)
GHETOU! Asa pare tot cartierul acela. Ghetou. Claie peste gramada, case printre blocuri. Terenuri lasate de izbeliste. Galagie. Tiganie. Pacat ca nu a iesit cum au vrut.
25Oameni buni,(25 aug 07:13)
dar voi cand v-ati mutat acolo nu ati vazut ca nu este scoala,gradinita ,trotuare etc?Ori v-au multumit ca aveti 2-3 magazine iar ca restul or sa infloreasca "in curand",asa cum probabil v-au promis dezvoltatorii?Ia ganditi-va,cine-i vinovat in situatia asta?
32Dan(24 aug 22:33)
Pana la urma problema voastra e cu locuitorii cartierului Tomis Plus sau cu blocurile si strazile lor? Asa...ca fapt divers, daca va uitati pe siteul ISJ o sa vedeti ca viitorii elevi ai cartierului TP sunt arondati Scolii nr. 38 din Tomis Nord, asa ca nu va mai agitati atat cu Palazu Mare. E treaba lor daca platesc rate pentru niste locuinte executate prost. Aveti senzatia ca acel cartier e plin de bogatani? Sunt atatea probleme in orasul asta si voua va arde de cat a vandut dezvoltatorul...
03Ovidiu(24 aug 21:35)
@Andra, cea mai apropiata scoala o ai in Palazu dar fitele vor o scoala din Tomis Nord.. de pe Cismelei nu?. Tomis Plus a inceput dar nu confundati ce se construieste acum in zona cu ce au cinstruit cei de la TP
35Tomis Plus este teren privat(24 aug 20:29)
Locuitorii din Tomis Plus sa puna ban cu ban si sa isi construiasca trotoare. Acolo este teren privat! Nu are de ce sa faca primaria trotoare pe teren privat.
110Geo(24 aug 19:37)
Clienti fara cap mafie imob arhitect si primar corupt ce ma i vreti asa este de 20 de ani si nu se mai termina ne mai miram ca nu se face nimic cum trebuie...
08Plm(24 aug 17:52)
Voi n-ati vazut care sunt conditiile. De unde sa cada trotuare, din cer ? Sa cada unde, ca efectiv nu e spatiu
07Roni(24 aug 17:15)
nu au asfaltat ei toate strazile din Compozitorilor, unde sunt facute cereri si presiuni de ani de zile, dar apoi T Plus, etc. @Andruta : mai stai o tura. Aroganta ce fac dezvoltatorii: construiesc si vand la fraieri pe rupte si apoi preda strazile pt asfaltare la primarie. Sa se faca infrastructura din bani publici. Pai ce cadou merita gunoiul ala de primar ?
47Titus(24 aug 16:42)
Nu are lumea de ce sa fie invidioasa pe tine Andruta pentru ca a sta in tomiis plus nu e un lux unde petardele alea de apartamente facute la.apelul de seara dommesc.. auzi cand faci sexut cu sotul sau amantul se aude prin pereti? So tighten up ca nu isi imagineaza nimeni ca ai fumuri in cap pt ca stai intr un apartament de carton in tomis plus
97Andra(24 aug 16:24)
Cei din Tomis Plus nu sunt mai cu mot, mai "smecheri", invidiosilor! Ies cu copilul la joaca zilnic asa cum fac alti zeci de parinti absolut normali, fara fumuri in cap, asa cum unii isi imagineaza. Strazile au fost predate catre municipalitate. Noi, astia mai "smecheri" platim impozit ca si ceilalti constanteni. Si eu imi duc copilul la cea mai apropiata scoala, in Tomis Nord si nu ma plang. Dar ce se intampla daca al meu copil va fi nevoit sa mearga singur la 7 ani? Da, avem nevoie de o scoala in cartier. Semnat, o doamna mai cu mot, din teapa de cartier Tomis Plus.
26Teo(24 aug 15:35)
Daca vor scoala sa se mute.... In oras
09Tomis plus(24 aug 15:34)
Primaria nu poate interveni pe proprietate privata in cel mai bun caz poate doar sa ii puna in vedere dezvoltatorului ca mai are de facut trotuare parcari si ce mai time de infrastuctura altfel nu are nicio obligatie.Cand ati cumparat apartamente nu ati sesizat lipsurile?
06popescu(24 aug 15:33)
Este scoala in Palazu unde pot merge elevii
015cetatean(24 aug 12:25)
primaria nu trebuie sa elibereze autorizatii de construire pana ce dezvoltatorul nu demareaza intai infrastructura .De ce noi sa suportam cheltuieli cu infrastructura si dezvoltatorul sa bage toti bani in buzunar. Sau ii impart cu PRIN MARUL si ARHITECTUL SEF adica JAVRA de VANTURACHE!!!!
012dna(24 aug 11:47)
cartierele tomis plus si compozitorilor sunt rezulatul colaboratii dintre primarie si mafia dezvoltatorilor imobiliari.
211Coco(24 aug 11:32)
Cand apartament sau casa ar trebui sa te gandesti la cum ajungi acolo, unde iti parchezi masinile, scoala, gradinita etc. Romanul s a invatat sa se planga. Ca are drepturi si statul sa i dea. In cazul de fata tot terenul este privat! Dezvoltatorul trebuie sa faca drumuri, iluminat, etc. Ati dat banii sa fiti sanatosi. E drept ca si municipalitatea n ar trebui sa elibereze autorizatia de construire fara parcari, drumuri, pomi etc. Afara dezvoltatorul creaza drmurile si dupa se apuca de imobile.
716Ce vreti ?(24 aug 10:49)
Ala este un teren privat.... inainte de a da bani grei ca sa locuiti printre '' smecheri'' trebuia sa vedeti si infrastructura ! Sa faca '' dezvoltatorul '' . Nu vreti si aeroport si statie de metrou ?
16hahaha(24 aug 09:59)
hahahahahahah
317Valy(24 aug 09:55)
Nu degeaba se zice cartiere de beton, fara parcuri, gradinite, scoli, piete agro alimentare. Dar vor apartamente noi facute de mintuiala fara strazi, facind pe placul smelarilor imobiliari. A cuie e vina. A fraierilor care sau indatorat la banci sa le faca punga mare la makidoni. Acum se pling.
120Pt 08. 58(24 aug 09:34)
Makidonii care au construit acolo trebuia intai sa faca infrastructura si apoi blocurile. Nu sa asfaltam din banii cetatenilor
114Sigur(24 aug 09:14)
Numai autobuze noi au fost puse pe ruta 3 de catre RATC catre Palazu mare in timp ce ruta centrala 102 este plina de autobuze vechi, legate cu sarma si adevarate cuptoare pe vremea asta. Dar locuitorii din Tomis Plus si cei din Palazu sunt mai cu mot si trebuie tratati mai bine decat cei din oras.
115sanky(24 aug 09:12)
jmekerii cu milioane in conturi, fraierii cu rate la dezvoltator si plini de praf sau noroi. NU se cumpara doar apartamentul, se cumpara si utilitatile, zona, pozitia, vecinii, etc. Hai spor la plata !
62Asfaltati compozitorilor(24 aug 08:58)
Cand asfaltati cartierul compozitorilor? Ne am mutat de 10 ani si sunt doar strazille principale asfaltate. Nu sunt trotuare si aleile dintre strazi sunt pline de noroi cand ploua!
18gudi chitaristul(24 aug 08:39)
Am apartamente cu vedere la Poiana
48Jean(24 aug 08:24)
Dar o mwie nu vor?
125Disa(24 aug 07:09)
Nu va mutati in aceste cartiere Cea mai mare teapa!
210Borat(24 aug 06:36)
Sa facem biserici ca asta este viitorul
222Rolo(24 aug 05:56)
Cartierul prostilor tepuiti care se dau destepti. Suburbia cu beton si praf. Mai rau ca la Caracal.
021Sandu(24 aug 04:34)
Mi am luat si eu frate la tomis plus ca tot romanu rate le dezvolatator !! mi am luat cea mare mare teapa posibila , l am vandut anu trecut si mi am facut casa ! sa fugiti de cartieru ala
210Allkaj(24 aug 01:56)
Muie cartier muie statul roman muie hotilor da nu? Jugul pus pe opinca hai muie
416Fagadau(24 aug 00:40)
Jeg de cartier
mai mult...Replica
20 sep 00:00ReplicaATENȚIE, șoferi! Se ÎNCHIDE bulevardul Tomis!

Bulevardul Tomis va fi loc de promenadă și de joacă duminică pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și...569

20 sep 20:56ReplicaConsiliul Local municipal Constanța, convocat în ședință. Pe ordinea de zi, un singur proiect242
20 sep 00:00ReplicaDESCINDERI la Constanța într-un dosar de contrabandă: foloseau numele și parola unui lucrător vamal!1888
20 sep 00:00ReplicaSecretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români: peste 2.200.000 de semnături

”Klaus Iohannis este candidatul pentru care au semnat cei mai mulţi cetăţeni ai Românei”, susține cu tărie...397

20 sep 00:00ReplicaPERCHEZIȚII: Minore RACOLATE din Constanța și puse să se PROSTITUEZE!2382
20 sep 13:12ReplicaPolițist local, MORT de BEAT, pe străzile din Constanța! VIDEO3279
20 sep 09:37ReplicaDecebal Făgădău și viceprimarii Constanței se deplasează pe jos la serviciu! VIDEO

În contextul „Săptămânii Europene a Mobilității“, vineri 20 septembrie 2019, primarul municipiului Constanța,...4199

20 sep 00:00ReplicaANCHETĂ și PERCHEZIȚII în cazul unui RECIDIVIST care dădea spargeri prin ACOPERIȘ!1082
20 sep 10:06ReplicaDRDP Constanța își repară mașinile la firma lui Mitrea1529
20 sep 00:00Replica'VEDETĂ' în magazinele din Constanța! O femeie lăsa clienții fără bani și telefoane pe NERĂSUFLATE!

Mariana C. este cunoscută de către agenții de pază din magazinele de la malul mării că se ocupă cu furturi,...2777

20 sep 10:07ReplicaPUZ pentru Spitalul Regional Constanța. Cine va realiza documentația1516
20 sep 00:00ReplicaO societate ce asigură servicii de pilotaj maritim a cerut sancțiunea fostului director al Portului Constanța: situaţia este HILARĂ!1328
Vremea
12.1°12.1° - 12.9° vineri, 20 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 44%
Vânt: 3.57 m/s
Presiune: 1022.15 milibari

Loto
6/4951819274347
5/4051231343728
joker6102135437
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 sep 00:00SportBilanț incredibil în prima seară din Europa League: 75 de goluri marcate. Dudelange a realizat marea surpriză

75 de goluri s-au marcat în cele 24 de meciuri jucate joi în prima etapă a grupelor din Europa League. Au existat și...510

20 sep 22:13SportVictorie uriașă în Europa League: CFR revine spectaculos și o învinge pe Lazio la Cluj

Doamne, ce fotbaliști îmbrăcau tricoul biancocelestilor la trecerea între milenii! Nesta, Simeone, Salas, Mancini,...394

20 sep 00:00SportSimona Halep vs Alin Firfirică, duelul pentru portdrapelul României la Olimpiada de la Tokyo: „Eu pe el l-aș alege, că e frumos și înalt”

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a explicat pentru GSP.ro care este procedura prin...594

20 sep 00:00SportFamilia Bin Laden vrea să investească în Premier League! Patronul Sheffield United recunoaște negocierile: „Aș fi fericit să facem afaceri!”

Prințul Abdullah Bin Mosaad Bin Abdulaziz Al Saud, principalul finanțator al lui Sheffield United, spune că ar intra...416

Local
20 sep 01:30LocalMai multe locații de interes public din Constanța, monitorizate de Poliția Locală!

Polițiștii locali din Constanța, în cursul zilei de miercuri, 18 septembrie 2019, în intervalul orar 14.00 - 22.00,...526

20 sep 01:30LocalAccident rutier din cauza unei șoferițe: o altă mașină a intrat în gard și apoi în șanț

O femeie de 46 de ani ,din Tulcea, în după amiaza zilei de 19 septembrie a.c, în timp ce conducea o autoutilitară pe...1208

20 sep 01:45LocalPrimăria Constanța: 'Trotuarele sunt pentru pietoni!'

”Mulți șoferi din Constanța preferă să parcheze neregulamentar și să blocheze trotuarele fără să le pese că...844

20 sep 01:17LocalAtenție, șoferi! Restricții de circulație pe bulevardul Mamaia!

Cea de-a 11-a ediție a H3RO by Trichallenge aduce la start nu mai puțin de 1.300 de participanți, inclusiv 200 de...743

20 sep 00:22LocalAccident rutier în zona sensului giratoriu de la Agigea: implicat un vehicul al MApN

Un accident rutier a avut loc, joi, 19 septembrie, pe DN39, la ieșire de pe A2, în zona sensului giratoriu dinspre...1335

20 sep 01:33LocalClădirile vechi din centrul Constanţei ar putea deveni adevărate perle arhitecturale!

Primăria Municipiului Constanța este gazda celei de-a treia întâlniri transnaționale din cadul proiectului european...706

20 sep 01:34LocalAutoturism căutat de autorităţile din Marea Britanie, descoperit la graniță

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean român care...467

20 sep 01:34LocalZeci de kilograme de peşte, confiscate de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au depistat, în zona de competență,...559

20 sep 01:37LocalSocietăți comerciale sparte de trei minori!

În urma cercetărilor în cazul săvârșirii a trei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...417

20 sep 01:43LocalFemeie agresată de fostul soț!

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, la data de 16 septembrie...434

Politică
20 sep 01:45PoliticăTăriceanu, despre Kovesi: După ce a nenorocit justiţia din România, acum e chemată să distrugă şi justiţia europeană

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat joi că, prin votul dat de ambasadorii statelor membre UE pentru...621

20 sep 00:01PoliticăMircea Dobre salută propunerea lui Victor Ponta pentru un premier independent

Președintele PRO România, Victor Ponta, a spus, în urmă cu câteva zile că, dacă va trece moțiune de cenzură, va...467

20 sep 01:31PoliticăStudiu al Primăriei Constanța. Chestionar privind proiectul "Dezvoltarea unui turism cultural sustenabil în Bazinul Mării Negre"

Primaria Municipiului Constanța implementează proiectul "Dezvoltarea unui turism cultural sustenabil în Bazinul Marii...361

20 sep 01:32PoliticăKovesi, primele declarații după votul din COREPER: „O recunoaştere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română“

Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, la Europa FM, că votul din COREPER, precum şi votul din Parlamentul European...444

20 sep 01:32PoliticăViorica Dăncilă și-a anunțat prioritățile dacă ajunge la Cotroceni: creșterea pensiilor și salariilor și sprijinirea IMM-urilor

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a transmis joi după ce a depus la BEC semnăturile...437

20 sep 01:33PoliticăOrban: Desemnarea lui Kovesi procuror şef european - o palmă imensă primită de Guvernul Dăncilă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef european...332

20 sep 00:11PoliticăLaura Codruța Kovesi a fost desemnată procuror-șef al Parchetului European

Laura Codruța Kovesi a fost desemnată procuror-șef al Parchetului European, în urma votului din COREPER. Acesta era...1655

20 sep 01:20PoliticăTheodor Paleologu a mărturisit că încasează lunar suma de 15.000 de lei!

Moment fabulos în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire! Theodor Paleologu, candidatul...715

20 sep 01:18PoliticăAsociația Elevilor din Constanța, revoltată: serviciul public al transportului județean, în continuare desființat!

Asociația Elevilor din Constanța somează senatorii să respingă legea de aprobare a OUG nr. 51/2019 atunci când...645

20 sep 01:43PoliticăTraian Băsescu, în Parlamentul European: 'România trăiește și în prezent după voința lui Adolf Hitler și Iosif Stalin'

Fostul președinte al României Traian Băsescu a afirmat, miercuri, că Pactul Ribbentrop-Molotov este unul dintre cele...778

Monden
20 sep 00:00MondenNaşa Andra şi finul What’s Up au lansat o nouă piesă, la 7 ani după hitul „K la meteo“

Una dintre surprizele muzicale ale acestei săptămâni vine de la naşa Andra (33 de ani) şi finul Marius Ivancea (30...246

20 sep 00:00MondenAndreea Bănică, melodie pentru femei, inspirată din viaţa ei personală

Îndrăgita solistă Andreea Bănică (41 de ani) a revenit în atenţia fanilor cu un nou videoclip şi o nouă piesă...285

20 sep 00:00MondenAlexandru Darie nu era pe lista de transplant. Când şi unde va fi înmormântat regizorul

Omul care a condus timp de 17 ani Teatrul Bulandra va fi depus vineri (20 septembrie), ora 20.00, în sala Liviu Ciulei,...283

20 sep 00:00MondenAndreea Raicu spune de ce a stat singură atâta timp: „Puteam să mă mărit de o grămadă de ori“

Andreea Raicu şi-a deschis sufletul şi a vorbit despre căsătorie şi a explicat de ce până la 42 de ani nu a fost...445

20 sep 00:00Monden23 de ani de la moartea lui Ștefan Mihăilescu-Brăila. De ce a luat numele orașului de pe Dunăre

Actorul care a luat numele oraşului său natal este considerat unul dintre geniile comediei româneşti. Pe 19...454

20 sep 00:00MondenBrad Pitt, aclamat la premiera din Los Angeles a filmului 'Ad Astra'

Brad Pitt a strălucit miercuri la premiera din Los Angeles a filmului 'Ad Astra', o dramă care se petrece în spaţiu,...251

20 sep 00:00MondenTom Hanks asigură că filmările la 'A Beautiful Day in the Neighborhood' au fost pentru el 'un calvar'

Actorul american Tom Hanks a mărturisit la o întâlnire cu presa că filmările la 'A Beautiful Day in the...247

20 sep 00:00MondenCeline Dion revine în Quebec pentru a lansa primul turneu mondial după o pauză de 10 ani

Cântăreaţa canadiană Celine Dion a revenit în provincia ei natală, Quebec, după 16 ani petrecuţi în Las Vegas,...250

20 sep 00:00MondenNetflix va lansa documentarul ''Living Undocumented'', produs de Selena Gomez, în octombrie

Netflix va lansa pe 2 octombrie documentarul "Living Undocumented", produs de actriţa şi cântăreaţa Selena Gomez,...208

20 sep 00:00MondenScriitorul Graeme Gibson, partenerul de viaţă al romancierei Margaret Atwood, a murit la vârsta de 85 de ani

Scriitorul canadian Graeme Gibson, partenerul de viaţă al romancierei Margaret Atwood, a murit miercuri la vârsta de...197

Mapamond
20 sep 00:00MapamondSUA: Violenţa armată costă economia americană 229 miliarde de dolari anual

Violenţa armată costă Statele Unite aproximativ 229 de miliarde dolari în fiecare an, ceea ce înseamnă aproximativ...215

20 sep 00:00MapamondÎn Rusia, mobilizare crescândă în favoarea manifestanţilor încarceraţi; biserica se alătură mişcării

O mişcare de solidaritate în favoarea manifestanţilor încarceraţi recent a luat amploare miercuri în Rusia, cu...225

20 sep 00:00MapamondConte şi Macron de acord pentru o repartizare europeană a migranţilor

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi premierul italian, Giuseppe Conte, s-au declarat de acord miercuri pentru un...204

20 sep 00:00MapamondDonald Trump, şocat de costurile mari de funcţionare a centrului de detenţie Guantanamo

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat miercuri consternarea faţă de costurile implicate de funcţionarea...228

20 sep 00:00MapamondPremierul britanic Boris Johnson, ''prins în flagrant delict cu o minciună''

Premierul britanic Boris Johnson a fost prins în flagrant delict cu o minciună şi a încercat să scape din situaţie...245

20 sep 00:00MapamondUn F-16 belgian s-a prăbuşit în Franţa, cei doi piloţi au supravieţuit

Un avion militar belgian de tipul F-16 s-a prăbuşit joi dimineaţă în vestul Franţei, fără a provoca victime, dar...212

20 sep 00:00MapamondJaponia: Trei foşti responsabili ai Tepco, achitaţi în legătură cu dezastrul de la Fukushima

Trei foşti directori ai companiei Tepco au fost achitaţi joi de tribunalul din Tokyo, care a considerat că aceştia...216

20 sep 00:00MapamondFranţa: Prejudiciu de 2 milioane de euro după un jaf la castelul considerat cea mai mare proprietate privată

Proprietarii castelului Vaux-le-Vicomte, la sud-est de Paris, au fost sechestraţi în noaptea de miercuri spre joi de...269

20 sep 00:00MapamondRusia: A fost arestat un şaman care mergea pe jos spre Moscova pentru a-l „expulza“ pe Putin

Şamanul Alexandr Gabişev, care de jumătate de an traversează Rusia pe jos pentru a ajunge în 2021 la Moscova şi...287

20 sep 00:00MapamondUcraina: Un bărbat înarmat a ameninţat că va arunca în aer un pod la Kiev

Un bărbat înarmat a blocat miercuri un pod strategic în Kiev, ameninţând că îl va arunca în aer, a anunţat...215

Sănătate
16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2715

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...911

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...851

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1145

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...940

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1434

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1081

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1079

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1303

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1592