rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Aspectele au ajuns și în atenția consilierilor locali PNL

Locuitorii din cartierele Elvila și Tomis Plus vor ȘCOALĂ și TROTUARE!

S-a construit mult în ultimii ani în zona centrului comercial Tom, zona devenind destul de aglomerată. Dacă cei care locuiesc în Palazu Mare se pot bucura de străzi asfaltate și trotuare, ei bine, cei din cartierele Tomis Plus și Elvila visează la ele. Însă, nu aceasta este unica și imensa lor nemulțumire. Oamenii se plâng de lipsa de interes a administrației locale în ceea ce privește demararea unor proiecte sociale, mai ales că zona este catalogată drept rezidenațială. În realitate, sunt cartiere fără trotuare, fără școală, parcările sunt la limită, iar spaţiile verzi sunt adevarate rarităţi. Astfel, proiectul ce propunea cândva spaţii aerisite, decente, cu locuri de joacă și activități educative pentru copii s-a transformat într-o grămadă de clădiri și...nevoia de mai multe.

”Se construiesc doar blocuri de apartamente din care se pot scoate bani, nu sunt proiecte sociale. Începem să-l regretăm pe raposatul președinte Ceaușescu care dezvolta armonios fiecare comunitate”, a declarat, pentru Replica, Cristian Constantin, locuitor al cartioerului Elvila. Acesta trage un semnal de alarmă, semnal care speră să fie auzit și de autoritățile publice locale, de faptul că în această zonă sunt foarte mulți copii care au nevoie de o școală a lor, să nu mai fie nevoie să străbată drumul până în Constanța ori până în Palazu. De asemenea, au nevoie de trotuare și pistă de biciclete pe drumul național Constanța-Ovidiu care să lege aceste cartiere de orașul Constanța sau măcar de centrul comercial Tom. ”În tot cartierul Elvila, dar si marele cartier Tomis Plus vis a vis de Elvila nu există o scoală! Nici măcar privată. Nimic! Nici măcar cu clasele 1-4, și sunt sute, dacă nu mii de copii aici. Nu există un trotuar, ca să nu mai vorbim de pistă de biciclete pe drumul național Constanța-Ovidiu care să lege aceste cartiere de orașul Constanța sau măcar de centrul comercial Tom! Nu-mi vine să cred că ar costa milioane pista sau trotuarul asta” s-a mai plâns Cristian Constantinescu, vocea locuitorilor din cele două cartiere.

Această sesizare a ajuns și pe masa consilierilor locali PNL care vor aduce în atenția primarului și aceste proiecte cu care se confruntă cetățenii din cele două cartiere. Rămâne de vazut dacă primarul va intelege necesitatea unui astfel de proiect și dacă îl va pune pe ordinea de zi.

Mirela PASCAL

sâmbătă, 24 august 20192256
Comentarii

02Nicusor(25 aug 16:34)
Mafia din Primaria Cta bate pana si mafia Siciliana ...pana cand ? Vai de capul lor cand or sa aibe bratari la maini si lacrimi in ochi !
02Drepturi fara responsabilitati(25 aug 14:05)
Locuitorii acestui cartier in loc sa se indrepte in instanta asupra dezvoltatorului de la care au cumparat apartamentele, asteapta sa le rezolve primaria problemele. Cand au dat banii nu au observat ca nu exista scoala, spatii verzi, parcari , trotuare etc? Adevarul este ca, evident, au vrut sa le faca autoritatile locale totul fara sa ridice un deget. Multi clameaza drepturi dar responsabilitatea ta ca adult inainte sa faci copii este sa holbezi ochii la ce semnezi si pe ce anume dai banii. Barem cei din Palazu Mare au tupeu de neimaginat ca de, banii vorbesc la primaria Constanta.
03Ptr(25 aug 13:13)
Idiotii astia de comenteaza ar tb sa stie ca li s-a promis oamenilor cand se construia cartierul ca vor avea si scoala si magazine si biserica si tot ce vor. Dupa ce oamenii au cumparat,nu au mai construit scoala,magazine sunt pe acolo,insa nu scoala. Nu stau acolo dar stiu cand incercau sa pronda oamenii sa cumpere ca asta au promis
02Pentru "Tomis Plus este teren(25 aug 11:01)
Daca esti in nestinta de cauza taci dreq din gura , strazile tomis plus apartine de catre primarie de curand , de aceea si au si permis sa puna stalpisori , de 2-3 ani daca se uita un locatar din TP in buletin o sa vada ca nu mai apartinem de Palazu Mare ci de Constanta , atunci sa u facut demersurile
23Doru(25 aug 09:27)
Nu trebuie sa jigniti semenii. Trebuie sa fim uniti impotriva mafiei imobiliare si a makidonilor din primarie care au distrus orasul
04Pal(25 aug 08:12)
GHETOU! Asa pare tot cartierul acela. Ghetou. Claie peste gramada, case printre blocuri. Terenuri lasate de izbeliste. Galagie. Tiganie. Pacat ca nu a iesit cum au vrut.
25Oameni buni,(25 aug 07:13)
dar voi cand v-ati mutat acolo nu ati vazut ca nu este scoala,gradinita ,trotuare etc?Ori v-au multumit ca aveti 2-3 magazine iar ca restul or sa infloreasca "in curand",asa cum probabil v-au promis dezvoltatorii?Ia ganditi-va,cine-i vinovat in situatia asta?
32Dan(24 aug 22:33)
Pana la urma problema voastra e cu locuitorii cartierului Tomis Plus sau cu blocurile si strazile lor? Asa...ca fapt divers, daca va uitati pe siteul ISJ o sa vedeti ca viitorii elevi ai cartierului TP sunt arondati Scolii nr. 38 din Tomis Nord, asa ca nu va mai agitati atat cu Palazu Mare. E treaba lor daca platesc rate pentru niste locuinte executate prost. Aveti senzatia ca acel cartier e plin de bogatani? Sunt atatea probleme in orasul asta si voua va arde de cat a vandut dezvoltatorul...
03Ovidiu(24 aug 21:35)
@Andra, cea mai apropiata scoala o ai in Palazu dar fitele vor o scoala din Tomis Nord.. de pe Cismelei nu?. Tomis Plus a inceput dar nu confundati ce se construieste acum in zona cu ce au cinstruit cei de la TP
35Tomis Plus este teren privat(24 aug 20:29)
Locuitorii din Tomis Plus sa puna ban cu ban si sa isi construiasca trotoare. Acolo este teren privat! Nu are de ce sa faca primaria trotoare pe teren privat.
110Geo(24 aug 19:37)
Clienti fara cap mafie imob arhitect si primar corupt ce ma i vreti asa este de 20 de ani si nu se mai termina ne mai miram ca nu se face nimic cum trebuie...
08Plm(24 aug 17:52)
Voi n-ati vazut care sunt conditiile. De unde sa cada trotuare, din cer ? Sa cada unde, ca efectiv nu e spatiu
07Roni(24 aug 17:15)
nu au asfaltat ei toate strazile din Compozitorilor, unde sunt facute cereri si presiuni de ani de zile, dar apoi T Plus, etc. @Andruta : mai stai o tura. Aroganta ce fac dezvoltatorii: construiesc si vand la fraieri pe rupte si apoi preda strazile pt asfaltare la primarie. Sa se faca infrastructura din bani publici. Pai ce cadou merita gunoiul ala de primar ?
47Titus(24 aug 16:42)
Nu are lumea de ce sa fie invidioasa pe tine Andruta pentru ca a sta in tomiis plus nu e un lux unde petardele alea de apartamente facute la.apelul de seara dommesc.. auzi cand faci sexut cu sotul sau amantul se aude prin pereti? So tighten up ca nu isi imagineaza nimeni ca ai fumuri in cap pt ca stai intr un apartament de carton in tomis plus
98Andra(24 aug 16:24)
Cei din Tomis Plus nu sunt mai cu mot, mai "smecheri", invidiosilor! Ies cu copilul la joaca zilnic asa cum fac alti zeci de parinti absolut normali, fara fumuri in cap, asa cum unii isi imagineaza. Strazile au fost predate catre municipalitate. Noi, astia mai "smecheri" platim impozit ca si ceilalti constanteni. Si eu imi duc copilul la cea mai apropiata scoala, in Tomis Nord si nu ma plang. Dar ce se intampla daca al meu copil va fi nevoit sa mearga singur la 7 ani? Da, avem nevoie de o scoala in cartier. Semnat, o doamna mai cu mot, din teapa de cartier Tomis Plus.
36Teo(24 aug 15:35)
Daca vor scoala sa se mute.... In oras
09Tomis plus(24 aug 15:34)
Primaria nu poate interveni pe proprietate privata in cel mai bun caz poate doar sa ii puna in vedere dezvoltatorului ca mai are de facut trotuare parcari si ce mai time de infrastuctura altfel nu are nicio obligatie.Cand ati cumparat apartamente nu ati sesizat lipsurile?
06popescu(24 aug 15:33)
Este scoala in Palazu unde pot merge elevii
015cetatean(24 aug 12:25)
primaria nu trebuie sa elibereze autorizatii de construire pana ce dezvoltatorul nu demareaza intai infrastructura .De ce noi sa suportam cheltuieli cu infrastructura si dezvoltatorul sa bage toti bani in buzunar. Sau ii impart cu PRIN MARUL si ARHITECTUL SEF adica JAVRA de VANTURACHE!!!!
012dna(24 aug 11:47)
cartierele tomis plus si compozitorilor sunt rezulatul colaboratii dintre primarie si mafia dezvoltatorilor imobiliari.
211Coco(24 aug 11:32)
Cand apartament sau casa ar trebui sa te gandesti la cum ajungi acolo, unde iti parchezi masinile, scoala, gradinita etc. Romanul s a invatat sa se planga. Ca are drepturi si statul sa i dea. In cazul de fata tot terenul este privat! Dezvoltatorul trebuie sa faca drumuri, iluminat, etc. Ati dat banii sa fiti sanatosi. E drept ca si municipalitatea n ar trebui sa elibereze autorizatia de construire fara parcari, drumuri, pomi etc. Afara dezvoltatorul creaza drmurile si dupa se apuca de imobile.
716Ce vreti ?(24 aug 10:49)
Ala este un teren privat.... inainte de a da bani grei ca sa locuiti printre '' smecheri'' trebuia sa vedeti si infrastructura ! Sa faca '' dezvoltatorul '' . Nu vreti si aeroport si statie de metrou ?
16hahaha(24 aug 09:59)
hahahahahahah
317Valy(24 aug 09:55)
Nu degeaba se zice cartiere de beton, fara parcuri, gradinite, scoli, piete agro alimentare. Dar vor apartamente noi facute de mintuiala fara strazi, facind pe placul smelarilor imobiliari. A cuie e vina. A fraierilor care sau indatorat la banci sa le faca punga mare la makidoni. Acum se pling.
120Pt 08. 58(24 aug 09:34)
Makidonii care au construit acolo trebuia intai sa faca infrastructura si apoi blocurile. Nu sa asfaltam din banii cetatenilor
114Sigur(24 aug 09:14)
Numai autobuze noi au fost puse pe ruta 3 de catre RATC catre Palazu mare in timp ce ruta centrala 102 este plina de autobuze vechi, legate cu sarma si adevarate cuptoare pe vremea asta. Dar locuitorii din Tomis Plus si cei din Palazu sunt mai cu mot si trebuie tratati mai bine decat cei din oras.
115sanky(24 aug 09:12)
jmekerii cu milioane in conturi, fraierii cu rate la dezvoltator si plini de praf sau noroi. NU se cumpara doar apartamentul, se cumpara si utilitatile, zona, pozitia, vecinii, etc. Hai spor la plata !
62Asfaltati compozitorilor(24 aug 08:58)
Cand asfaltati cartierul compozitorilor? Ne am mutat de 10 ani si sunt doar strazille principale asfaltate. Nu sunt trotuare si aleile dintre strazi sunt pline de noroi cand ploua!
18gudi chitaristul(24 aug 08:39)
Am apartamente cu vedere la Poiana
48Jean(24 aug 08:24)
Dar o mwie nu vor?
125Disa(24 aug 07:09)
Nu va mutati in aceste cartiere Cea mai mare teapa!
211Borat(24 aug 06:36)
Sa facem biserici ca asta este viitorul
222Rolo(24 aug 05:56)
Cartierul prostilor tepuiti care se dau destepti. Suburbia cu beton si praf. Mai rau ca la Caracal.
021Sandu(24 aug 04:34)
Mi am luat si eu frate la tomis plus ca tot romanu rate le dezvolatator !! mi am luat cea mare mare teapa posibila , l am vandut anu trecut si mi am facut casa ! sa fugiti de cartieru ala
210Allkaj(24 aug 01:56)
Muie cartier muie statul roman muie hotilor da nu? Jugul pus pe opinca hai muie
416Fagadau(24 aug 00:40)
Jeg de cartier
mai mult...Replica
25 feb 19:24ReplicaLudovic Orban și-a anunțat retragerea din postura de premier desemnat

Ludovic Orban a ales să se retragă din postura de premier desemnat (a depus mandatul încredințat de președinte) și...254

25 feb 19:36ReplicaBOMBĂ cu CEAS! Constănțeni veniți cu AUTOCARE din Italia: Nu ne-a CONTROLAT nimeni!1368
25 feb 17:46ReplicaSITUAȚIA CORONAVIRUS la Constanța: persoane sub supraveghere! Unde sunt spațiile de carantină2320
25 feb 15:07ReplicaAutoturism cu două persoane în el, dintre care un COPIL, CĂZUT în lac. VIDEO

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați marți, 25 februarie, să intervină în zona lacului...3119

25 feb 00:00ReplicaPERCHEZIȚII inclusiv la Constanța: `MANEVRE` cu mașinile second hand!2459
25 feb 11:51ReplicaȘerban Nicolae, propus pentru șefia Senatului615
25 feb 13:02ReplicaAccident rutier GRAV în Constanța: mai multe victime! VIDEO

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină marţi, 25 februarie, a.c., la ieşire din Medgidia...3449

25 feb 00:30ReplicaALERTĂ Organizația Mondială a Sănătății anunță că s-a creat medicamentul pentru tratarea coronaviruslui6581
25 feb 00:00ReplicaFăgădău are POPRIRE pe conturi pentru NEEXECUTAREA unei hotărâri judecătorești2367
25 feb 00:00ReplicaSebastian Bodu a fost numit consilier de stat în Cancelaria primului ministru

Sebastian Bodu a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, printr-o decizie...1462

25 feb 00:00ReplicaUn consilier local PMP ACUZĂ Camera Deputaților că i-a FALSIFICAT SEMNĂTURA!1526
25 feb 23:28ReplicaEXCLUSIV! O femeie a fost SECHESTRATĂ de fostul iubit! Bărbatul a fost ARESTAT1323
Vremea
6.1°6.1° - 8.5° marţi, 25 februarie 2020
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 6.11 m/s
Presiune: 1011 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 feb 00:00SportÎntâlnire a ministrului Tineretului şi Sportului cu federaţiile olimpice în perspectiva JO 2020

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, s-a întâlnit luni cu reprezentanţii a 23 de federaţii care au...277

25 feb 00:00SportEden Hazard ar putea fi operat şi riscă să rateze EURO 2020

Eden Hazard, fotbalistul belgian al lui Real Madrid, care s-a accidentat din nou la piciorul drept în meciul de...285

25 feb 00:00SportChelsea Londra a oficializat trasferul marocanului Hakim Ziyech (Ajax) pentru 40 milioane euro

Chelsea Londra a oficializat luni transferul mijlocaşului Hakim Ziyech (Ajax Amsterdam), după ce a îndeplinit...283

25 feb 00:00SportO nouă înfrângere la baschet - Israel-România, 87-63

Naţionala de baschet masculin a României a fost învinsă luni, în deplasare, de reprezentativa Israelului, scor...282

Local
25 feb 00:00LocalExpiră termenul pentru depunerea dosarelor pentru locuințele ANL, la Cernavodă

Primăria orașului Cernavoda a anunțat, încă de luna trecută, că, în perioada perioada 28 ianuarie -28 februarie...240

25 feb 00:00LocalFemeie accidentată pe trecerea de pietoni

Un bărbat de 51 de ani, luni, 24 februarie, în jurul orei 12.25, a condus un autoturism pe bulevardul I. C. Brătianu,...488

25 feb 00:00LocalMai multe localități din Constanța, în atenția OCPI

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) va scoate la licitație, în 2020, lucrări de...697

25 feb 00:00LocalConcert Extraordinar de Mărțișor la Constanța

Primăria Municipiului Constanța vă invită să trăiți bucuria venirii primăverii. Doamnele și domnișoarele sunt...452

25 feb 00:00LocalȘoferi BEȚI și fără PERMIS, pe drumurile constănțene

Polițiștii rutieri s-au aflat și în acest weekend cu ochii pe șoferii care nu respectă legea. Astfel, au fost...381

25 feb 00:00LocalCurs de formare în Spania pentru cadrele didactice ale Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu, Medgidia

În perioada 17-21 februarie 2020, Ilie Claudia şi Plugaru Rodica, cadre didactice la Liceul Teoretic “Nicolae...329

25 feb 00:00LocalPremii la Olimpiada Națională a Sportului Școlar

În luna februarie în Constanța a avut loc OLIMPIADA NAȚIONALĂ A SPORTULUI ȘCOLAR, care s-a desfășurat pe...321

25 feb 00:00LocalÎn spatele gratiilor, după ce a furat peste 7000 de lei

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Postului de...468

25 feb 00:00LocalAcțiune a polițiștilor din cadrul Secției 1 Rurală Constanța

În noaptea de 22-23 februarie a.c., în intervalul orar 22:00 - 02:00, polițiști ai Secției 1 Rurală Constanța au...264

25 feb 00:00LocalOrdine de protecție, pe bandă rulantă. Femei BĂTUTE de bărbații lor

Tot mai multe femei din Constanța sunt victimele propriilor bărbați! Polițiștii au intervenit zilele acestea, după...275

Politică
25 feb 00:00PoliticăŞedinţa Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban II nu s-a putut desfăşura din lipsa cvorumului

Şedinţa Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban II a fost închisă, luni, de preşedintele Camerei...283

25 feb 00:00PoliticăIohannis: Miercuri, şedinţă CSAT pe tema coronavirus

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) miercuri...243

25 feb 00:00PoliticăKlaus Iohannis: NU avem niciun caz de coronavirus în România

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu există niciun caz de coronavirus în România. Iohannis a convocat o...240

25 feb 00:00PoliticăOrban: Până la publicarea în Monitorul Oficial, decizia CCR nu produce efecte

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat, luni, că decizia CCR potrivit căreia există conflict juridic între...294

25 feb 00:00PoliticăCiolacu: Congresul PSD - pe 29 februarie, dacă în România nu apar cazuri confirmate cu noul coronavirus

Congresul PSD va avea loc pe 29 februarie, dacă în România nu apar cazuri confirmate de îmbolnăviri cu noul...295

25 feb 00:00PoliticăOrban: Dacă vom considera că avem un temei solid, vom sesiza CCR pe tema absenteismului de la vot

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat luni că în cazul în care va exista un temei solid, liberalii vor sesiza...255

25 feb 00:00PoliticăCiolacu, despre decizia CCR în cazul Orban: Mă bucur că democraţia funcţionează încă în România

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a opinat luni că decizia Curţii Constituţionale cu privire la...243

25 feb 00:00PoliticăPonta: Preşedintele să facă urgent o propunere de premier care să se ocupe de situaţia din ţară

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat luni că este nevoie urgentă de un guvern care să se ocupe de...254

25 feb 00:00PoliticăOrban: Decizia Comisiei Europene în cazul CFR Marfă este din vina Guvernului PSD

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat luni că decizia Comisiei Europene în cazul CFR Marfă este din vina...277

25 feb 00:00PoliticăCoronavirus - Tomac: Îi îndemn pe români să îşi păstreze calmul; înţeleg că autorităţile au luat măsuri de control

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, face un apel la calm în ceea ce priveşte evoluţiile legate de...301

Monden
25 feb 00:00MondenCizmele Adelinei Pestrițu costă cât o mașină și cântăresc 7 kg. Vedeta, senzație la Milano în ținută de 13.000 de euro

Adelina Pestrițu continuă parcursul ascendent ca influencer și reușește să bifeze contracte dintre cele mai...655

25 feb 00:00MondenDaniela Crudu îşi ascunde cicatricile sub machiaj

Și-a început cariera ca asistentă tv la Antena 1 și a reușit să ajungă una dintre cele mai bine cotate femei din...347

25 feb 00:00MondenOana Pellea luptă pentru imaginea tatălui său. Actrița cere ca bustul ruginit al lui Amza să fie casat

Primăria Craiova a aşezat mai multe busturi ale unor personalităţi lângă o parcare din oraş. Printre ele se află...329

25 feb 20:06MondenKirk Douglas nu i-a lăsat nici măcar un singur dolar lui Michael! Cine a primit întreaga avere

Kirk Douglas, unul dintre cei mai longevivi actori de la Hollywood, s-a stins din viaţă pe 5 februarie la vârsta de...767

25 feb 00:00Monden„Changes”, al şaptelea album al lui Justin Bieber care se clasează pe primul loc în Billboard 200

„Changes” este al şaptelea album al lui Justin Bieber care se clasează pe primul loc în Billboard 200, iar...280

25 feb 00:00MondenHarvey Weinstein a fost găsit vinovat de hărțuire sexuală și viol de gradul al treilea

...273

25 feb 00:00MondenO stradă din Londra a primit numele regretatului solist Queen, Freddie Mercury

O stradă din suburbia londoneză unde a trăit Freddie Mercury în perioada adolescenţei a fost redenumită ''Freddie...243

25 feb 00:00MondenQuentin Tarantino a devenit tată pentru prima dată, la vârsta de 56 de ani

Regizorul Quentin Tarantino a devenit pentru prima dată tată la vârsta de 56 de ani, după ce soţia sa,...368

25 feb 00:00MondenHarry şi soţia sa, Meghan, nu vor mai folosi denumirea de „Sussex Royal“

Ducii de Sussex, Harry şi Meghan, nu vor mai folosi denumirea de "Sussex Royal" din primăvara lui 2020, informează...285

25 feb 00:00Monden„Sonic the Hedgehog“ se menţine pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

Filmul de aventuri "Sonic the Hedgehog" se menţine în fruntea box-office-ului nord-american în acest weekend, urmat...215

Mapamond
25 feb 00:00MapamondVladimir Putin: Rusia va continua să-şi modernizeze forţele armate

Rusia va continua să-şi modernizeze forţele armate, dotându-le cu armament de ultimă generaţie, inclusiv sisteme...262

25 feb 00:00MapamondSUA şi India vor semna acorduri în sfera apărării în valoare de peste 3 miliarde de dolari, anunţă Trump

India şi SUA îşi vor extinde parteneriatul strategic prin cooperare în regiunea indo-pacifică şi acorduri în...232

25 feb 00:00MapamondUn cetăţean ungar a fost testat pozitiv pentru coronavirus în Japonia

Un cetăţean ungar a fost testat pozitiv pentru coronavirus în Japonia, a anunţat luni un oficial guvernamental de la...237

25 feb 00:00MapamondItalia anunţă al şaptelea deces în urma epidemiei de coronavirus din nordul ţării

O a şaptea persoană a decedat în urma epidemiei de coronavirus din nordul Italiei, a relatat luni agenţia de presă...278

25 feb 19:07MapamondGermania: Zeci de răniţi după ce o maşină a intrat în mulţime la o paradă de carnaval

Numărul răniţilor după ce o maşină a intrat în mulţime la o paradă de carnaval în oraşul german Volkmarsen...270

25 feb 00:00MapamondCoronavirus - 2.592 de decese în China continentală, după anunţarea a 150 de decese suplimentare

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală a ajuns luni 2.592 de decese în China continentală după anunţarea a 150 de...231

25 feb 00:00MapamondJustiţia britanică începe examinarea cererii de extrădare a lui Assange în SUA

Vizat de o cerere de extrădare din partea justiţiei americane pentru că a publicat în masă informaţii clasificate,...234

25 feb 00:00MapamondCoronavirus: ONU permite în mod excepţional Crucii Roşii să trimită ajutor în Coreea de Nord

Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FICR) a transmis luni că a obţinut...247

25 feb 00:00MapamondViolenţe la New Delhi înainte de sosirea lui Donald Trump

Confruntări au avut loc luni la New Delhi între protestatari împotriva unei legi privind cetăţenia indiană şi...250

25 feb 00:00MapamondJulian Assange a pus în pericol surse care au ajutat Occidentul, afirmă un avocat al SUA

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost inculpat în SUA nu pentru că a dezvăluit informaţii sensibile pentru...238

Sănătate
25 feb 00:00SănătateCum să limitezi gustările nesănătoase atunci când ești obosit

Deciziile noastre privind alimentația nu sunt mereu cele mai potrivite atunci când ne simțim obosiți și pare că...254

25 feb 16:48SănătateUn ou, consumat pe zi, nu crește riscul de boli de inimă

Sunt bune ouăle sau nu pentru sănătatea noastră cardiovasculară? Răspunsul la această întrebare a fost mereu...320

25 feb 00:00SănătateDependența de sport crește riscul de alcoolism

Se spune că un viciu îl atrage pe următorul, iar, potrivit celor mai noi cercetări, acest lucru este valabil și în...286

25 feb 00:00SănătateCele mai eficiente metode contraceptive

Bolile cu transmitere sexuală (BTS) se referă la afecțiunile care se transmit de la o persoană la alta prin contact...251

25 feb 00:00SănătateCe impact are poluarea asupra organismului

Pe măsură ce încălzirea globală își face, din ce în ce mai pregnant, simțită prezența, aerul pe care îl...263

25 feb 16:37SănătateCoronavirus: Italia anunţă al cincilea deces în nordul ţării şi 219 cazuri confirmate; mijloace de transport blocate

O a cincea persoană a decedat în Lombardia, în nordul Italiei, după ce a fost infectată cu coronavirus, în timp ce...439

25 feb 16:37SănătateCOVID-19: UE lucrează pe toate fronturile - 232 milioane de euro pentru eforturile globale de combatere a epidemiei

Comisia Europeană acționează fără încetare pentru a sprijini statele membre ale UE și a consolida eforturile...349

25 feb 16:37SănătateDecizie extremă de teama coronavirusului: O universitate din România suspendă cursurile din cauza numărului mare de studenți italieni

Cursurile Universității de Vest „Vasile Goldiș”din Arad sunt suspendate preventiv, de luni, din cauza numărului...397

25 feb 16:37SănătateSFATURILE Ministerului Sănătății: Cum te aperi de Coronavirus, cum se transmite și care sunt simptomele

Au aterizat duminică în România primele avioane cu pasageri veniți din Italia, unde 11 orașe se află în...1324

25 feb 16:38SănătateVeste bombă a experților: Coronavirusul NU a apărut în piaţa de pește din Wuhan

Analiza genomică pe baza a 93 de mostre ale noii tulpini de coronavirus a arătat că virusul nu provine din piaţa de...2616