REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Lucian Lungoci, PSD: Guvernul Orban a scăpat VIRUSUL de sub CONTROL

Lucian Lungoci, PSD: Guvernul Orban a scăpat VIRUSUL de sub CONTROL

Replica API 18 noiembrie 2020 | 00:28 2259

Dobrogea este una dintre regiunile din România cele mai afectate de deșertificare, având nevoie, urgent, de o strategie pentru combaterea acestui fenomen care produce daune economice majore, dar și probleme de mediu. Lucian Lungoci, candidatul PSD Constanța pentru Camera Deputaților, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, despre necesitatea înființării perdelelor forestiere. Lungoci este convins că PSD va câștiga alegerile parlamentare, iar proiectele din programul electoral al formațiunii politice vor putea fi implementate fără piedici. PSD-istul are şi un mesaj pentru adversari.

Ne aflăm în cea de-a doua săptămână de la debutul campaniei electorale, o campanie atipică, spune Lungoci, având în vedere contextul epidemiologic. Deși nu poate interacționa cu oamenii, așa cum și-ar fi dorit, PSD-istul speră ca proiectele sale să ajungă în atenția constănțenilor și să-i acorde votul de încredere, pe 6 decembrie.

”Este o campanie atipică, fără a ne putea întâlni cu alegătorii, cu cetățenii, fără a putea avea un dialog direct cu aceștia. Distanțarea socială, evitarea întâlnirilor, un număr de maximum 20 de persoane... îți este aproape imposibil să discuți cu oamenii aşa. Cu sprijinul dumneavoastră, încercăm să ne facem cunoscut mesajul, să ajungem la cât mai mulți cetățeni, astfel încât pe 6 decembrie, să îi convingem să vină la vot și să voteze, să aleagă candidații Partidului Social Democrat”, spune Lucian Lungoci.

Soluțiile PSD pentru depășirea crizei generată de COVD!

Lucian Lungoci a vorbit despre proiectele PSD din programul de guvernare, proiecte despre care spune că vin în sprijinul cetățenilor pentru a depăși această criză generată de COVID. ”PSD este singurul partid care vine în fața cetățenilor cu un program de guvernare corect, coerent, clar, pentru a depăși această perioadă de criză din sănătate, din educație, financiară, economică, prin care trece țara. Mulți oameni își pierd locurile de muncă, rata șomajului a crescut… PSD vine cu măsuri clare pentru a trece peste această situație. 80% din programul de guvernare se bazează și are ca scop creșterea numărului locurilor de muncă, acordarea unor sume pentru reconversie profesională a angajaților. PSD a avut acest lucru în vedere, până în 2019, de când suntem conduși de acest guvern, de această alianță de dreapta. În anul 2019, aveam cea mai scăzută rată de șomaj, ceea ce înseamnă că aveam cele mai multe locuri de muncă, acum ne apropiem de 6% rata șomajului. S-au pierdut foarte multe locuri de muncă, printr-o gestionare foarte proastă a situației prin care trecem", spune Lungoci.

Proiectele lui Lucian Lungoci pentru Camera Deputaților!

Experiența ultimilor 4 ani la conducerea RAJDP Constanța îl va ajuta pe Lucian Lungoci să implementeze proiecte ce vizează înființarea de păduri forestiere în Dobrogea. Este proiectul său de suflet, spune candidatul PSD Constanța pentru Camera Deputaților.

”Ne confruntăm cu o problemă de deșertificare în Dobrogea, de eroziune a solului, de aceea vin în fața locuitorilor din județul Constanța cu un proiect pe care îl doresc pe termen lung. Dobrogea să fie reîmpădurită. Am avut discuții cu proprietarii terenurilor agricole, oameni care dețin suprafețe enorme de teren, în județul Constanța. Și dânșii sunt de acord cu necesitatea de a crea aceste zone reîmpădurite. Sunt loturi de teren expropriate pe raza localităților Cumpăna, Bărăganu și Medgidia, în urma evaluării, proprietarii de teren au primit pentru un hectar de teren suma 3.500 de euro, în timp ce un teren pe raza județului Constanța, se tranzacționează cu 8.000, chiar 9.000 de euro, în funcție de suprafață și de calitatea terenului. În acest mod, proprietarul este dezavantajat. De ce vreau să îmbunătățesc acest act normativ? În primul rând, trebuie să existe un pact între stat și proprietarul de teren astfel încât acesta să nu mai fie expropriat, să piardă din proprietate. Proprietarul de teren va pune la dispoziție terenul respectiv, rămâne proprietatea lui, se înființează perdeaua forestieră, el va primi subvenția așa cum o primea și pentru suprafața de teren agricol, undeva la 250-300 de euro, mai multe subvenții care ajung la 300 euro pe hectar, va primi această sumă de bani pe următorii 6-7 ani. Nu va fi o cheltuială imediată a statului”, spune Lungoci.

Lungoci: Să încercăm să facem și altfel de politică!

Lucian Lungoci îi atenționează pe adversarii politici că este timpul pentru o altfel de politică, o politică care să vină în sprijinul cetățenilor. ”Haideți să încercăm să facem și altfel de politică, să trecem peste aceste diferențe, peste aceste lupte care se dau pentru voturi. Haideți să facem ceva pentru oameni. Să rămână ceva în urma noastră”.

Guvernul Orban, depășit de situație?!

Candidatul pentru Camera Deputaților spune că Executivul este depășit de situație și consideră că solicitarea lui Marcel Ciolacu, privind demisia lui Orban și a lui Nelu Tătaru este justificată. ”Este depășit de situație, este ceea ce vedem toți. Situația este scăpată de sub control. Măsurile care s-au luat, se vede cu ochiul liber că nu dau rezultatele așteptate. Avem cazuri de infectări de peste 10.000 pe zi. Avem un sistem medical total depășit. Sunt în asentimentul domnului președinte (n.red. Marcel Ciolacu, președintele PSD) pentru că, este clar, acest guvern trebuie să plece, să iasă de la guvernare”.

Lungoci spune că PSD va câștiga alegerile!

Președintele interimar al PSD Constanța are speranța că social democrații vor câștiga alegerile și că partidul își va reveni, după 6 decembrie. ”Am speranța că se va clasa pe locul întâi, că va câștiga alegerile parlamentare, că oamenii și-au dat seama de situația prin care trecem, faptul că această coaliție de dreapta, este total depășită. Dacă discutăm de PSD Constanța, situația nu este roz, rezultatele de la alegerile locale nu au fost îmbucurătoare absolut deloc. Am făcut o analiză, am văzut unde am greșit, unde poate lucrurile nu au fost turate la nivelul necesar. Am speranța că la alegerile parlamentare votul va arăta diferit”, spune Lungoci.

Mai multe despre acest subiect, dar și care este mesajul lui Lucian Lungoci pentru constănțeni, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Cod Mandatar Financiar PSD 11200020

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108