6.2° Constanța Vin., 27 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6256
6.2° Constanța Vineri, 27 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6256

Lucrările de pe podul de la Doraly au fost sistate după ce au ajuns la piatră cubică! Video

Victor ROTARU 10 decembrie 2022 | 00:00 4210

Pe 5 octombrie 2021 a fost semnat contractul privind modernizarea Bulevardului 1 Mai și Șoseaua Mangaliei prin fonduri europene. Proiectul include și modernizarea podului de la Doraly, și este executat de firma ElectroGrup S.A.. Lucrările au început de ceva timp, iar primarul Constanței a declarat într-o conferință de presă anterioară, faptul că firma care se ocupă de acest proiect, înregistrează o întârziere de 2 luni.

Constănțenii care tranzitează podul de la Doraly, dar și locuitorii zonei, se plâng de stadiul lucrărilor, și mai ales de decopertarea podului, care îngreunează circulația pe acel segment de drum. Iarna se apropie cu pași repezi, iar în cazul unui îngheț, podul se va transforma în derdeluș, întrucât sub covorul asfaltic care a fost înlăturat, s-a descoperit granit.

Într-o conferință de presă anterioară, primarul Municipiului Constanța a explicat problemele legate de modernizarea bulevardului 1 Mai și șoseaua Mangaliei, dar mai ales a podului de la Doraly: „Sunt întârzieri de 2 luni de zile la podul de la Doraly. Dacă ei nu vor face proiectul acesta (ElectroGrup) ei nu mai pot participa la nici o licitație în România. Le-am spus că dacă nu vor asfalta podul, va îngheța zona aceea. Ei au decopertat și au dat de piatra aceea, de granit. Nu știa nimeni că peste acea piatră s-a așternut covor asfaltic. În proiect așa ceva nu s-a întâlnit. Trebuie să facem un sistem rutier nou, trebuie refăcut proiectul, nu este simplu. Le-am zis să facem un asfalt provizoriu, până anul viitor, când va trebui săpat, făcut un sistem rutier nou. Însă, vine iarna, acolo va îngheța, și suntem și în pantă, se vor produce accidente. Problema este a lor, legală, dar morală este și a mea.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Întârzierile sunt din cauza lucrărilor la rețeaua electrică  

În cadrul conferinței de presă organizată joi, 8 decembrie, city managerul Constanței, Felicia Ovanesian a explicat de ce există întârzieri la acel proiect, specificând și când se vor termina lucrările de modernizare, aceasta declarând: „Pe șoseaua Mangaliei și pe 1 Mai, încă se lucrează la rețeaua electrică. Pentru trotuare, încă se lucrează la rețeaua electrică. Termenul de finalizare a proiectului de pe 1 Mai și șoseaua Mangaliei este în mai-iunie 2023. Senzația mea este că se va lucra inclusiv peste iarna, pentru că temperaturile vor fi favorabile. Am depins de Enel, pentru că ei au trebuit să-și facă proiectul, să obțină autorizația, să-și facă aprovizionarea să poată să îngroape tot ce înseamnă rețeaua aeriană.

Erau niște aspecte tehnice acolo. Toată rețeaua consumatorilor casnici, toate casele care erau pe bulevard acolo, erau alimentate de la rețeaua aeriană. Iar prin modernizarea bulevardului, nu putem lăsa rețeaua aeriană. Se schimbă toți stâlpii, iar rețeaua electrică va fi în subteran. De aceea se mai întârzie puțin cu acele trotuare.” a adăugat Daniel Vlăescu, responsabil cu proiectele derulate de Primăria Constanța.

Când se vor apuca de treabă cei de la ElectroGrup?

Reprezentanții primăriei au declarat că lucrările ar putea începe, în funcție de starea vremii, până la sfârșitul anului, poate chiar mai devreme.

Reporterii de la Replica de Constanța au încercat să ia un punct de vedere și de la reprezentanții firmei ElectroGrup S.A., însă aceștia nu au răspuns.

ElectroGrup S.A., firmă din Cluj Napoca, a înregistrat în anul 2021 o cifră de afaceri de 272.979.068 lei, un profit net de 15.262.136 lei, dar și datorii de 201.255.219 lei, cu un număr mediu de angajați de 356.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Aveți idee la ce oră pleacă tinicheaua asta spre Eforie?
1
0
Pe bune nu știa nimeni ca sub asfalt este piatra cubica,eu am 55 de ani și am apucat piatra cubica de la pod,bănuiesc ca domnul Chitac ,nu avea de unde sa știe probabil el are vreo 24 de ani.
2
2
Cel mai slab primar al Constanței împreună cu aparatul lui de la primărie. Un hot cu acte. Actele lui sunt un atentat la siguranta și traiul cetățenilor. Trebuie judecat!
1
1
Nici fostul primar Radu Mazăre, nu a făcut așa ceva. Să distrugi kilometri de trotuar și de străzi. Trebuia lucrat pe segmente. Ce fac acești oameni, constănțenilor este de vis urât. Au stricat asfaltul pe Șoseaua Mangaliei, asfalt bun,și au lăsat așa de șase luni.
2
1
Fmm de hodorog debil ,de ce ati decopertat tot podul? Daca ati vazut dupa 1 metru ca e piatra cubica opriți. .
8
0
o minciuna grosolana marca betivul de chitac ca sa aloce fonduri directe fara licitatie. totul a fost premeditat, incompetenta este doar un paravan pentru a se fura din fonduri si a p****i omul de rand. o sa i dispara sustinerea, o sa ajunga si ratatul asta la dna in curand, toti ajung intr un final. pana atunci, sa se fereasca de furia constantenilor. conducere mai inapta ca asta n a avut constanta in toata istoria ei.
12
2
"s-a descoperit granit " asta e cea mai tare .Pai voi nu aveti planurile vechi? Daca intrebai pe cei batrini v-ar fi spus ca acolo e granit de cind lumea .Vai de steaua vostra constructori amatori .
15
1
Du-te dracului de amiral parlit si soios! Toata Constanta are piatra cubica pe marile strazi ! Ce voiai sa gaseasca sub asfalt bai dobitocule ? Chirpici ? In Eforie...cand s-a lucrat in zona Belona...un smecher din EFORIE -SUD si -a facut gard cu piatra cubica extrasa partial de acolo . Este foarte valoroasa acea piatra cubica ! Dar tu cum esti un bosorog obisnuit cu linsul talpilor si primrea spagilor...ce sa spui? Ai distrus CONSTANTA tu.ti natia ....!
17
1
Bineinteles ca se stia totul. Justificarile astea sunt niste vrajeli de 2 lei. Asa se fura la toate lucrarile din tot orasul, unde mai mult se prefac, ca fac. Demisia acestor specialisti in administratia publica, in frunte cu primarul priceput la ce????
16
2
E bine,toată vara nu s-a miscat un pai și acum tipic romanesc ,asfalt turnat iarna pe timpul aglomerației de sărbători sa fie bine!Felicitări pentru sincronizare
13
0
votati din nou pe chitac. daca aveti nervi si pe felicia! bafta!
12
2
Nu trebuia sa decoperteze dupa ce au descoperit ca este cubica acolo. Simplu. Faza este ca se stia si totul este un plan bine pus in aplicare. Acum alti bani la urgenta fara licitatie. Piatra cubica cu uzura este foarte valoroasa pentru pavaje de arta. Zice ca o da la umpluturi si pleaca la export pe bani multi
18
2
Muzeul de Istorie informează: Podul de la Doraly a fost construit de celebrul Apolodor din Ephorie, aceasta folosind granit pentru monumentala lucrare.
16
0
Cum nu stia nimeni ca este si granit pe o cale de acces, chitcan soios ? Constantenii stiau, dar tu esti un parlit pripasit pe aici ! Sictir!
29
2
Apoi va fi vina extraterestrilor ca nu e gata podul. Jeguri incompetente atrag si se insotesc de alte scursuri pupincuriste. Asta e primaria in ziua de azi.
21
0
Cu asa primar,ce sa ceri?nea primare,scuzele tale nu repara masinile distruse de incompetenta ta.nu esti bun de nimic
24
2
Ești în mare rahat. Ai distrus tot orașul. Varza....
27
1
ne trebuia firma din cluj napoca . pai trebuie sa transporte , sa cazeze angajatii , sa cunoasca ceilalti parteneri , sa aibe intrare la primarie , sa aibe chef de munca , sa plece si primarul a puna o firma de casa , dar sa termine odata .
22
1
Mai oamenilor , este aberant ce se întâmplă în zona respectivă, chiar nu are primăria sau confort urbanul 3 roabe de ciment sau asfalt sa acopere craterele de la baza podului. E bătaie de joc toată lucrarea asta , vezi 2,3 lucrători pe tot traseul , nu se lucreaza in week end , noaptea ...e că o lucrare abandonată. Apropo. Nici un copac plantat pe toată zona.
25
0
Podul n-are piatră cubică. Ea este pe porțiunile de acces dinspre Cart.4-5
13
0
Zici ca au decopertat Pompeiul de lava! Orice constantean de peste 50 ani stia ca acolo e piatra cubica sub asfalt.
40
1

REPLICA

LOTO

6/49
494234281137
5/49
288635422
joker
44191422011