REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ludovic Orban denunță o amplă operațiune PSD de „mituire a primarilor“

Ludovic Orban denunță o amplă operațiune PSD de „mituire a primarilor“

Replica API 14 mai 2019 | 00:34 489

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că o ordonanţă de urgenţă cu privire la Codul administrativ este total inoportună, considerând că reprezintă o tentativă de mituire a primarilor în procesul electoral, potrivit Agerpres.

Orban a mai declarat recent, la Brăila, că are informații potrivit cărora liderul PSD, Liviu Dragnea, se pregătește să ofere "mită electorală" primarilor liberali din "fantomaticul" Fond de dezvoltare și investiții în valoare de 10 miliarde de euro, pentru a-i determina să nu se implice în campania electorală.

"Este exact ca şi promisiunea că 10 miliarde de euro sunt la dispoziţia primarilor pentru proiecte locale. Mie mi se pare că Dragnea trăieşte într-o lume paralelă, nu are nicio legătură cu realitatea, este un om disperat, este în stare să facă orice pentru a scăpa de condamnare şi pentru a smulge nişte voturi nemeritate din partea unor cetăţeni români apelează la toate mijloacele, inclusiv la mită pentru primari. Calific tentativa lui Dragnea de a promite bani primarilor din toate partidele politice ca o tentativă de mituire a primarilor în procesul electoral. Este un lucru extrem de grav, cu atât mai mult cu cât Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv tocmai pentru astfel de practici în cadrul unui referendum, adică în cursul unui proces de natură electorală", a spus Orban.

Potrivit acestuia, suma stabilită de Guvern pentru finanţarea proiectelor locale este cu mult mai mică.

"Nici măcar nu ştie deciziile Guvernului său în privinţa Fondului de Dezvoltare şi Investiţii, care nu sunt nişte bani care se dau, ăia sunt nişte bani care sunt luaţi cu împrumut din Trezorerie şi care trebuie daţi înapoi. Plafonul stabilit de Guvernul Dăncilă - marioneta lui Dragnea - a fost de 68 de milioane, ca atare minciuna cu 10 miliarde de euro care umblă liberi prin România gata să finanţeze proiecte de dezvoltare locală este o minciună gogonată, făcută strict pentru perioada de campanie şi care nu va duce la finanţarea niciun proiect. (...) Este total inoportună (n.r. ordonanţa). (...) Cum să reglementezi prin OUG un domeniu atât de important cum este Codul administrativ? Este necesară o dezbatere, nu numai parlamentară, ci şi cu reprezentanţii autorităţilor locale", a adăugat Orban.

Codul administrativ este o "catastrofă", în opinia liderului liberal, el apreciind că accentuează politizarea administraţiei şi nu aduce niciun fel de autonomie locală.

"Codul administrativ dă liber la introducerea bunului plac politic în administraţia publică şi la transformarea instituţiilor publice în filiale ale partidului de guvernământ", a afirmat liderul PNL.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat sâmbătă, la o întâlnire cu oameni de afaceri şi primari din judeţul Satu Mare, că Guvernul va adopta prin ordonanţă de urgenţă Codul administrativ.

Tot duminică, aflat în comuna Colibaşi, judeţul Giurgiu, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că imediat după alegerile europarlamentare, Guvernul va adopta Codul administrativ prin ordonanţă de urgenţă pentru simplificarea procedurii de atestare a domeniului public, el declarând că actuala procedură generează zilnic "pierderi de bani europeni".

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Mangalia, in spatele blocurilor MG 29 si MG 31, sunt doi smecheri care si-au facut pensiuni turistice si, daca se darama garajele nici pu-lea nu mai vine la ei. Pe locatari i-au inebunit! Parcari si-asa putine ocupate de turisti din toata tara, basca chiolhanuri in curte! Don primar de Mangalia, Don Radu Cristian, daramati urgent garajele si lasati smecherii ca se descurca ei! Asta daca va doare si de amaratii carora le-ati dat 72 de ore sa-si demoleze singuri garajele in timp ce astora nici 172 de zile nu le-au fost sufficiente!!! Umblam iar cu OCAUA MICA domn primar!
2
0
de ce la trocadero au ramas pe pozitii garajele din spatele blocurilor LE 34 si LE 37 ? ale cui sunt domnule primar ?
2
0
In Mangalia, Bld. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
4
0
Primarul din Mangalia, Radu Cristian demoleaza garajele doar la oamenii necajiti si neajutorati, astia din spate de la MG 29 unu-i fost director BCR, altu-i politist de frontiera, altul inspector ITM C-ta, alta angajata-n primarie!!! etc, etc. N-are cum! Pentru fraieri e LEGE: in 24 de ore daramati sau va luati amenda de 3000 de lei! Oamenii speriati s-au executat! La smecherii astia ce LEGE aplici domn primar de nici nu se sinchisesc de Ordinul Primariei?
4
0
Orban are ca singur obiectiv sarutatul lui Iohannis in adancul curului si srijinul pentru antiromanii din institutiile de forta. Ii pasa de romani si Romania cat lui Iohannis,adica deloc. Mai mult ,se pare ca ceva a devenit la el cam pathologic,nu mai poate dialoga,ci doar urla ca orice descreierat si face spume la bot. Chiar sa fii de dreapta,nu poti vota asa faptura. De categoria lui gasesti in bodegi la ore tarzii,cand incep sa se ia la harta,la bataie,doar ca aia nu primesc bani ca Orban,deci ar fi mai ieftin de luat in seama betivanii aia,tot una ar fi ca nivel de memeaca.
3
1
Liberalul in Romania de azi este un smenar scolit de partid si impins sa vorbesca dulce ca sa poata fura din banii publici.Sunteti de pe timpul regelui cel mai josnic partid din tara.Nici istoria nu o meritati si aceea fiind mosificata.Muie Bratienilor!
4
1
Radu Cristian, primarul Mangaliei, a invrajbit populatia. Doar prostii si-au demolat garajele, smecherii primarului Nu. Prostilor le-a trimis si noaptea politia locala sa le bata la usa, care nu erau acasa puneau vecinii martori de instiintare. Teroare! Smecherii iti rad in fata si te fac prost ca-i ascultat de primarie. De ce nu-i deranjeaza primarul si politia locala pe cei cu garaje la Lidl gara Bl A 5; Rozelor R14; N3 bis bl G CEC bank cinematograf pescarus; Callatis MG 29.etc. De ce dom primar!? Ca-s smecheri si preteni cu tine? Pai, mai asculta cineva de-acum incolo la ce spui tu!?
7
0
Or fi rai psdisti dar au mai facut cate ceva dar voi liberali, ciolosisti, usristi in afara de urlete tratarea cu dispret a oricui are alta parere ce ati facut?
6
1
Fondul de dezvoltare al puli. Aia sunt banii din buffer.acei bani reprezinta una din garantiile statului la creditare.dar ce sa stie nea ion din cucuietii de jos.ca lui ii trebuie strada.nu stie ca daca banii aia se duc vom avea dobanzi mai mari vom avea taxe mai mari pt ca ratele dobanzile la care statu se imprumuta vor creste exponential. Aia e. O mizerie psdista cu iz de campanie electorala pt salvarea procentului in dimineata zilei de 27 mai. Nu e panica ca i datoram tara pe 100 de ani.noi guta si presa aservita sa fie bine.restu dupa noi potopul.oricum ne asteapta zile grele
6
3
cantaretu liberalilor ,,canta la mandolina si trompa uterina.
8
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108