REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ludovic Orban: E nevoie ca din ce în ce mai multe colege să aibă curaj să-și asume candidaturile

Ludovic Orban: E nevoie ca din ce în ce mai multe colege să aibă curaj să-și asume candidaturile

Replica API 9 martie 2016 | 00:13 340

Liberalul Ludovic Orban, candidat la Primăria Capitalei, a declarat marți că este nevoie ca din ce în ce mai multe femei să aibă curaj să își asume candidaturi și să se implice în viața publică din România.

"Eu n-am nevoie de o lege sau o rezoluție care să stabilească cote de gen. Orice doamnă sau domnișoară care are competențe și dorește să se implice în viața publică, în administrație, în ceea ce privește deciziile care se iau în societate — niciodată nu voi respinge o astfel de colegă pentru faptul că e femeie. Pe de altă parte, hai să fim cinstiți, e nevoie ca din ce în ce mai multe colege de-ale noastre să aibă curaj să își asume candidaturile. Sigur că a candida pentru o funcție nu e întotdeauna cel mai frumos lucru care ți se poate întâmpla. Te trezești peste noapte cu tot felul de năzdrăvănii spuse pe seama ta. (...) Dar e nevoie de cât mai multe colege ale noastre care să-și asume candidatura, care să se implice cu adevărat pe picior de egalitate în viața publică din România", a afirmat Orban, la o dezbatere despre agenda femeii în România, organizată de PNL.

În opinia sa, în societatea românească este nevoie de "o nouă energie" și de o nouă modalitate de abordare în care femeile pot să contribuie.

"Cine să se priceapă mai bine la bugete decât soțiile noastre, femeile? Recunosc, cardul nu este la mine, eu am un rol consultativ în întocmirea bugetului de venituri și cheltuieli. Cine să se priceapă mai bine la achiziții? Să fim cinstiți, negocierile sunt duse în special de doamne, de domnișoare — ca atare eu cred că e în interesul general ca de achiziții publice, de buget, să se ocupe foarte multe doamne. Cine să se priceapă la curățenie? Știm foarte bine, că mai suntem și noi puși să facem curățenie și de multe ori mai aruncăm gunoiul sub preș", a adăugat liberalul.

Și copreședintele PNL Vasile Blaga a îndemnat femeile să se implice mai mult în viața politică și în campania electorală. El a amintit că mai sunt 49 de zile până la momentul în care se vor depune listele electorale.

"Rugămintea mea la dumneavoastră este să fiți bătăioase, să intrați pe liste, pentru că au nevoie și candidații de dumneavoastră și de expertiza dumneavoastră. (...) Nimeni nu cunoaște mai bine decât dumneavoastră problema care ține de ceea ce insistă și fac în orașele pe care le coordonează primarii noștri liberali — calitatea vieții. (...) Rugămintea mea este (...) chiar să vă implicați în campania pentru locale și, acolo unde doriți și credeți că puteți să faceți față în consiliile locale, să putem să discutăm cu candidații noștri cheie. Toți când discuți cu ei spun — 'da, garantat o să am atâtea doamne pe liste', (...) dar până la urmă problemele astea trebuie rezolvate", a declarat Blaga.

La rândul său, celălalt copreședinte al PNL, Alina Gorghiu, a arătat că ziua de 8 martie nu ar trebui să fie doar o zi în care se împart flori și urări frumoase, ci și una în care să se treacă în revistă progresele făcute de societatea românească în materie de egalitate de gen.

Gorghiu a făcut apel la femeile din celelalte partide să susțină legea cotelor de gen în politică, afirmând că femeile din PNL își doresc această lege.

"Apelul meu se îndreaptă către femeile din PSD, UNPR, UDMR și alte partide, care, în ciuda susținerii publice pentru această legiferare, în ciuda faptului că ar avea majoritatea în Parlament să treacă această lege, n-au concretizat acest demers. Mă adresez și doamnei Andronescu și doamnei Firea și doamnei Rovana Plumb și multor doamne din Parlament, a căror forță nu trebuie ignorată, pe care le rog să ne fie alături în finalizarea acestui demers. Dacă nici astăzi nu ne vom așeza împreună pe acest proiect și vom spune că merită să fie finalizat, credeți-mă că bătălia poate fi pierdută anul acesta", a susținut Alina Gorghiu, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108