REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ludovic Orban este pregătit să depună moțiunea de cenzură

Ludovic Orban este pregătit să depună moțiunea de cenzură

Replica API 10 septembrie 2018 | 00:45 488

În perioada 7-9 septembrie la Eforie Nord, a avut loc Școala de Vară a femeilor PNL, purtând titlul de :”Forță în unitate: munca în echipă și puterea comunicării”, iar la Saturn, în perioadă, 6-9 septembrie, Tineretul Național Liberal, a organizat ”YOUth in Europe”, unde peste 800 de tineri și-au anunțat participarea la cele mai importante evenimente organizate de TNL.

Președintele PNL, Ludovic Orban, și-a făcut apariția la Eforie, unde gazde au fost Florica Chercheș, deputat președinte OFL, Bogdan Huțucă, deputat, membru BEX, președintele PNL Constanța și Robert Șerban, primar PNL Eforie.Le vor acompania pe doamnele participante: Raluca Turcan, deputat, prim-vicepreședinte PNL, Florin Roman, deputat, vicepreședinte PNL, Robert Sighiartău, deputat, secretar general PNL, Siegfried Muresan, europarlamentar PNL, purtător de cuvânt al PPE, Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL, europarlamentar ș.a. Cu acest prilej, Orban le-a îndemnat pe femeile liberale să îi bată pe PSD-iști la europarlamentare „până le scoatem politica din cap”.

„Intrăm în doi ani foarte importanți pentru România și pentru PNL. Sunt doi ani care vor da direcția României. Primele alegeri sunt cele pentru Parlamentul European: cele mai importante care au fost vreodată în România de când suntem în UE. În primul rând, sunt primele după cele din 2016, care dau fotografia la zi a opțiunilor populației, măsura în care oamenii s-au săturat de PSD și își îndreaptă atenția spre alte opțiuni politice. Mobilizarea PNL este fundamentală! Am încredere în capacitatea noastră de a bate PSD, să nu aveți nici un fel de îndoială, neîncredere, prea s-a sădit în mintea multor români acest sentiment de atotputernicie al PSD! Este fals! PSD este un partid de oameni certați cu legea, bunul simț, cei trimiși în funcții certați cu limba română! De ce să nu putem să îi bătem pe ăștia? Ar trebui să le dăm o bătaie la europarlamentare să le iasă politica din cap! Nu există nici un argument care să mă poată convinge că PNL nu are capacitatea de a câștiga”, sunt câteva dintre cuvintele adresate de Ludovic Orban.

La Școala de Vară din Saturn a TNL, pe parcursul acestor 4 zile, se pune accent mai mult pe rolul educativ al acestor evenimente, urmând să fie organizate dezbateri pe teme europene, dar și 15 workshopuri, pe diverse teme, unde gazda a fost, liderul TNL, Mara Mareș.

Raluca Turcan a declarat printre altele:

„Ajungi să te saturi de tema asta, eu cred că fiecare dintre noi atunci când nu mai găsim răspunsuri la întrebările – de ce totuși fac lucrurile acestea? De ce nu se opresc să sfideze, să bată, să nenorocească țara asta? Răspunsul este unul simplu: unii dintre ei au de ales – acolo sau la pușcărie! E o realitate! Din nefericire pentru Dragnea, dacă nu reușește să schimbe legile Justiției, va ajunge la pușcărie! Este dublu condamnat și a ajuns să fie considerat cel mai puternic om în statul român! Deci, în această bătălie cu adversarii, sprijinul vostru este cel clasic, deja consacrat: faceți echipe la nivel național, județean, mergem în campanie, comunicăm cu oamenii; unii mai bine, alții mai puțin bine. Valul de nemulțumire a creat și în România ce a ajuns să creeze și în alte state europene, anume să prindă contur partide care devin tot mai puternice ca urmare a nemulțumirii față de partidele consacrate și în această competiție, pentru că nu sunt adversari, sunt competitori, voi aveți rolul ce mai important! Dacă în confruntarea cu PSD și ALDE e importantă echipa, în competiția cu noile partide rolul vostru este unul mult mai mare, pentru că ei au apărut și ca urmare a valului de nemulțumire față de formula clasică dar și ca urmare a modificărilor sociale: clasa muncitoare, middle class și upper class, acum structurile cu totul diferite. Este structura serviciilor pentru societatea, avem structura celor care oferă bunuri pentru societate și, deasupra lor, clasa millennials, adică cei creativi, informați în fiecare zi, care inovează, care împing societatea înainte. Îmi doresc ca organizația de tineret a PNL să fie competitivă cu această clasă care, în momentul de față, generează schimbarea.”

Prezent la Saturn, la Școala de Vară a TNL , a fost și Ludovic Orban, care a vorbit despre moțiunea de cenzură pe care o pomenesc si celelalte partide din opoziție, susținând că a avut discuții cu președintele PMP, Eugen Tomac și că va discuta și săptămâna viitoare.

„PNL și-a stabilit ca principal obiectiv pentru actuala sesiune parlamentară demiterea guvernului prin moțiune de cenzură pentru a pune punct dominației lui Dragnea și a clanului din jurul lui. Am luat legătura cu colegii din opoziție, inclusiv cu președintele Tomac. Vom avea discuții aprofundate săptămâna viitoare, vom face analize serioase. (…) Avem un singur glonte pe țeavă, care nu trebuie irosit. (…) Când am încercat să îi audiem pe prefectul Capitalei și ministrul de Interne în comisia de apărare au fugit pur și simplu ca să nu existe cvorumul de ședință, numai să nu răspundă la întrebările opoziției! (…) Avem o lungă listă de argumente, de la intervenția brutală specifică unui regim totalitar împotriva manifestanților pașnici, prăbușirea economică, dezastrul bugetar pe care l-au provocat, disfuncționalitățile majore din toate sistemele publice, distrugerea oricărui proiect de investiție, jefuirea autorităților locale, jefuirea companiilor de stat, avem sute de argumente pentru a susține această moțiune”, a spus Ludovic Orban.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Saturandu-ma sa ii muiesc pe pesedisti,pot spune cu mina pe dl Jonson ca si astia de la pnl sunt o LABA TRISTA
0
0
da ar cam fi timpul de inca o tiganie in parlament cu toate ca anterioara n-are doua luni vechime caci e bine sa ne aratam cat mai des chilotii,dar faptul ca pedeu a ridicat la nivel de minister casa caprelor regale si cheltuie cu cacarezele lor un milion de euroi nu supara pe nimeni
0
0
eu am comentarii decente ,sunt unii care se oftica ca postez impotriva celor care sunt antipesede . Mai spunea unul pe aici ca nu am tehnologie sa postez de la mai multe IP cum fac ei ,acum cred ca va dati seama de ce sunt clonat si mai ales cine si de ce ma cloneaza!Micalus comentariu la art cu Peleanu
1
0
NOI O SA CONDUCEM PNL ul!ISTORIA VOASTRA NU MAI EXISTA!
1
0
ma-ta a semnat ? .....adica tatarcan vopsita turcan ....vrea puterea ?
1
0
De tara!A vandut istoria Lineralilor!
2
0
probabil covorul rosu pentru oficialitati este cel utilizat in ovidiu de catre primarul ,,sarit "la liberali . poate acum e cu noroc....
1
0
Mie-mi zice Ludovic, am o pula de pitic si nu pot sa o ridic.
4
1
Asta pe langa iubitul meu Liviusor Dragnea e sfant... iubitul meu liviu e nebunatic in pat ma penetreaza in fund pana vomit
2
7
Nu am la inima Psd ul dar decat cu handicapatul asta de Orban, e mult mai bine cu PSD-ul.
5
2
Ai dreptate
4
1
Depune-o in pizda ma-tii.
6
3
Partid slab, filiala slaba, slaba, slaba. Anul trecut la alegerile locale de la Balcescu primarita Belu si vicele Pandrea au facut campanie pe strada candidatului PSD si nu au primit nici macar mustrare sau avertisment de la Hutuca!! Asta spune multe de haosul si lipsa de disciplina din filiala!
2
1
Bosgoro libidinosum zdranga-zdranga gulashu gretzosu-scarbosuu !!!
4
1
Pe romaneste sa ne sugeti pe toti! Ne-am saturat de cat cacat mancati si cat va mancati intre voi. Concret pt tara asta cand aveti de gand sa faceti ceva?
7
1
Omul nu mai stie ce sa faca sa iasa in evidenta. Esti slab prietene. Du-te
6
1
ne-am saturat de latrat! de la putere si din opozitie ni se serveste zilnic un mix de latraturi, minciuni si balacareli. Vrem lucruri concrete facute decent in liniste!
5
0
Huoooooo !
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108