REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ludovic Orban recunoaște că va fi premier: „Reducem numărul de structuri birocratice, oficii, agenţii, autorităţi de toate felurile“

Ludovic Orban recunoaște că va fi premier: „Reducem numărul de structuri birocratice, oficii, agenţii, autorităţi de toate felurile“

Replica API 14 octombrie 2019 | 01:21 423

Ludovic Orban

Viitorul Guvern care ar putea fi format de PNL şi alte partide politice va acorda o atenţie sporită refacerii capacităţilor administrative necesare funcţionării statului, precum şi investiţiilor în domeniul public, în paralel cu alte măsuri de încurajare a economiei, a declarat sâmbătă seara presei preşedintele PNL, Ludovic Orban.

"Prima măsură şi cea mai importantă măsură va fi refacerea capacităţilor administrative ale statului prin atragerea şi promovarea în interiorul acestor instituţii a oamenilor competenţi, pe baza profesionalismului, meritocraţiei, precum şi evaluarea obiectivă a activităţii fiecărui angajat din instituţiile publice. Un guvern mult mai suplu, 15, maximum 16 ministere, reducerea numărului de structuri birocratice, oficii, agenţii, autorităţi de toate felurile. Lucrurile sunt fundamentale, pentru că nicio politică publică nu poţi să o pui în practică dacă nu ai corpul funcţionarilor care să participe la implementarea ei", a spus Orban, informează agerpres.ro.

Liderul liberal a susţinut că elaborarea bugetului pe anul viitor, dar şi negocierea exerciţiului financiar pe anii 2021-2027 cu UE reprezintă cea mai mare provocare.

"Evident, avem nişte sarcini importante şi foarte presante; elaborarea bugetului de stat, finalizarea bugetului pe acest an. Sunt mai mult ca sigur că va trebui să mai emitem o rectificare bugetară, astfel încât să menţinem în limite rezonabile deficitul bugetar (...). Un element fundamental pentru următorii şapte ani este negocierea acordului de parteneriat cu Uniunea Europeană pentru exerciţiul financiar multianual 21021-2027; pe de o parte, europarlamentarii PNL se bat la Bruxelles ca să obţinem o finanţare cât mai consistentă, sper să depăşim 40 de miliarde de euro, iar pe de altă parte, trebuie să negociem cu UE pe ce cheltuim aceşti bani. Sunt domenii pe care le considerăm prioritare şi pe care vrem să alocăm resurse, pentru că obiectivul nostru este să creştem dinamica economică, să atragem investiţii, să întărim infrastructura ca un suport al dezvoltării economice, să reducem disparităţile de dezvoltare care există în anumite regiuni ale ţării, să alocăm resurse pentru creşterea calităţii serviciilor publice, în domeniul sănătăţii, în educaţie, în domeniul asigurării vieţii, siguranţei, proprietăţii private a cetăţeanului", a spus Ludovic Orban.

Acesta a mai menţionat că viitorul Guvern are în vedere încurajarea economiei prin măsuri adecvate.

"Vom stimula creşterea salariilor în domeniul privat printr-o dinamică a creşterii investiţiilor, dar şi printr-o atitudine antreprenorială faţă de mediul de afaceri, pentru a încuraja investiţii private, fie a unor investitori autohtoni, fie investiţii străine. România se poate dezvolta pe bază de investiţii, de inovare, de cercetare, de creştere a competitivităţii, punerea întregului sistem public în slujba dezvoltării economice", a afirmat Orban.

Potrivit preşedintelui PNL, guvernarea social-democrată a provocat un dezechilibru al sistemului bugetar care va trebui corectat.

"Problema e deficitul bugetar foarte mare provocat de politica bugetară a PSD (...) şi, normal, când ai deficit mare, ca să poţi să plăteşti cheltuielile eşti obligat să te împrumuţi. Vom încerca să reducem deficitul bugetar, în special prin măsuri de creştere economică, măsuri care să se bazeze pe motoarele sustenabile de creştere cum ar fi investiţiile publice, investiţii private, stimularea inovării, cercetării, stimularea transferului de know how în România, atragerea de investiţii care să ducă la formarea de noi locuri de muncă bine plătite, pentru că există într-adevăr potenţial de dezvoltare pentru România. Să nu uităm că în lume sunt zeci şi sute de miliarde de euro sau dolari care caută locuri în care să fie investiţi pentru a genera randamente ulterioare. Trebuie să generăm proiecte şi trebuie să atragem aceste resurse financiare care sunt private cele mai multe dintre ele, pentru a putea potenţa dezvoltarea economică", a subliniat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a participat, sâmbătă seara, la şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţeană al PNL Maramureş, la care au fost prezenţi şi liderii PNL din judeţele Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, aleşi locali şi parlamentari. Alături de preşedintele partidului s-a aflat şi europarlamentarul Rareş Bogdan.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
schimbati legea cum sa permiti sa muncesti in in mai multe locuri pe linga functii mai sint in CA- auri ore platite pe la universitati cind se duc dintr-o parte in alta
1
0
Artagea e cumva retardul ala pitic de la aeroport ? Ala de pleaca cu curvele in vacante pe banii nostrii? Boldea a mai furat bani ??? Tre sa verific
0
0
Pensiile speciale,referendumul care prevede 300 de parlamentari ? Parca evitati,oare de ce ?
4
0
Toti care au fost angajati pe baza de concurs chiar daca a fost simulat vor contesta restructurarea in instanta .Stiti cazuri de repunere pe functii cu platile din urma?
3
0
cat timp in romania privatii vor lua contracte de la stat si saracii asteapta pomana fara sa munceasca nu se va schimba absolut nimic . legile fiscale , legile justitiei , legile comerciale ale tarilor ue dezvoltate au fost implementate doar partial sau la interes . poate sa vina orice guvern , nu vor dispare pilele , neamurile si prietenii . greu de schimbat ceva in urmatorii ani . poporul actual ramas in tara nu va accepta masuri radicale si de curatare a clasei politice .de ce ? nu poate sa si schimbe modul in care traieste .
4
0
maninci ca e salcim faceti o evaluare din nou bagati si benzina ca masina a devenit o necesitate daca nu ducetiva si voi la serviciu cu bicicleta deci cosu zilnic si sa vedeti ca trebuie sa mai mariti inca o data pensiile si salariile si maritile cu cit credeti voi si dupa aceia o sa discutati cu lumea de voturi atunci o sa fie romania reala si osa se ingramadeasca lumea cu voturile pe voi
3
0
Ce asteptam de la noul Guvern : pensiile speciale anulate la toti profitorii. Salariile nesimtite, inclusiv ale judecatorilor, reduse cel putin la jumatate.
5
1
Psd este perdantul castigator! Cu un guvern orban pe care si psd il va vota ca sa compromita politic pnl, social democratia va castiga toate alegerile de la anul. Si pt ca johanis nu e foarte popular si nici nu e simpatizat existau sanse mari si la prezidentiale daca gaseau o persoana potrivita.
8
1
Si uite asa o sa iasa Psd ul la viitoarele alegeri . Manusa le a cazut la Psd motiunea asta . Nu zice nimeni ca nu trebuie restructurat aparatul bugetar dar nu in felul care il faceti voi . Intai creati noi locuri de munca atrageti investitori digitalizati institutiile publice dupa care dati afara 100 000 de persoane, ca altfel astia vor deveni diaspora aia pentru care va luptati voi sau asa ziceti si datorita lor ati ajuns aici ca ma gandesc ca din 100 000 pers nu toate sunt pe pile . Sunt curios de planul vostru pe termen scurt , mediu si lung . Pentru voi 100 000 de persoane sunt de nr .
11
0
A plecat o belea si a venit un BOU Betiv..
10
1
Lasane milogule v-ati ridicat pe spatele PSD ului altceva nimic.
10
2
La ce scor strans a trecut motiunea iti va fi greu sa treci guvernul prin parlament pentru investitura,daca-l treci imediat cand are dreptul tanti Veorica poate depune si ea democratic motiune de cenzura,dar sper sa nu o faca pentru a va roda pana la parlamentare sa aratati poporului ce puteti!
13
1
unfraer si el si frasu, parca lovise o batrana in bucuresti cu masina acum 6 ani, sa clasat cazul?
12
1
Si cu prietenii si obligatiile cum face ? Da afara 100000 ca apoi sa angajeze 200000 si cu salarii si mai mari. Asa se face de 30 ani. Inca nu a aflat de legea functionarului public ? MINCIUNI. Toti fac la fel
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920