REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ludovic Orban recunoaște: Nu își poate impune noul Guvern în Parlament fără voturile tuturor partidelor de la moțiune

Ludovic Orban recunoaște: Nu își poate impune noul Guvern în Parlament fără voturile tuturor partidelor de la moțiune

Replica API 21 octombrie 2019 | 02:16 427

Ludovic Orban

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că a stabilit mai multe strategii pentru a combate un boicot din partea PSD, dar şi pentru a mobiliza parlamentarii. ”În condiţiile în care partenerii care au fost alături de noi la moţiunea de cenzură vor merge până la capăt, sunt încrezător că avem şanse foarte mari să obţinem învestitura din prima”, a spus, duminică, Ludovic Orban, reclamând că este ”stare de necesitate”.

”Am stabilit o strategie în cazul în care ne vom confrunta cu un boicot. Am prgătit o strategie de mobilizare, am introdus în Programul de Guvernare lucruri solicitate de partenerii de a combate un boicot din partea Pad, dar şi pentru a mobiliza parlamentarii. discuţii, am mai făcut o evaluare pe fiecare partener şi o evaluare a situaţiei în plan parlamentar şi am mai stabilit exact cu cine vom vorbi săptămâna viitoare”, a declarat, duminică, Ludovic Orban.

Întrebat dacă aceste strategii vor funcţina, Orban a spus: ”În condiţiile în care partenerii care au fost alături de noi la moţiunea de cenzură vor merge până la capăt - nu se vor opri la jumătatea drumului, că încă Dăncilă şi resturile Guvernului sunt la butoane şi fac prostii în fiecare zi - strategia va funcţiona, sunt încrezător că avem şanse foarte mari să obţinem învestitura din prima”.

De asemenea, întrebat ce solicitări ale partidelor au fost instruse în Programul de Guvernare, premierul desemnat a spus: ”Sunt elemente care au fost solicitate. Listarea la Bursă, de exemplu, a Hidroelectrica, monitorizarea marilor proiecte de investiţii în infrastructura de transport, infrastructura energetică, de asemenea, rectificarea bugetară pentru a asigura resursele financiare tuturor unităţilor administrativ-teritoriale pentru că deja avem semnale din toată ţara că multe primării nu mai au bani, deja sunt întârzieri în plata indemnizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi, a salariilor asistenţilor personali, care ştiţi că au căzut în sarcina bugetelor locale, fără să li se asigure resursele financiare. De asemenea, sunt primării care au rămas fără bani de co-finanţări, inclusiv pe proiecte pe fonduri europene şi riscăm să compromitem absorţia pe fonduri europene şi multe altele”.

În plus, Orban a sus că ”Guvernul interimar alocă bani pe ochi frumoşi, fără niciun fel de analiză a necesităţilor reale şi a priorităţilor”.

”Pur şi simplu, e tot o formă de mituire a primarilor PSD în perspectiva campaniei electorale. Dacă mai aşteaptă mult Parlamentul pentru învestirea unui Guvern, o să găsim vistieria goală şi nu numai, angajate cheltuieli nenumărate pentru care nu există resurse financiare”, a mai precizat Orban.

Întrebat cum va contracara boicotul din partea PSD, premierul desemnat a afirmat: ”Să ne asigurăm cvorumul în BPR-uri, ceea ce presupune să identificăm cel puţin un membru din Birourile Permamente Reunite care să participe la reunine. Să convocăm Birourile Permanente Reunite, în cazul în care preşedinţii celor două Camere nu convoacă Birourile Permanente Reunite prin intermediul procedurii de convocare cu minim o treime. Acum nu o să vă dau chiar toate detaliile planului pus la punct”.

În plus, Orban a anunţat că a stabilit un calendar cât mai strâns.

”Depunerea joi sau vineri şi fie luni, fie marţi audierea, iar dacă se face audierea miniştrilor în comisii luni, votul marţi, dacă se face marţi, votul să fie miercuri”, a precizat Ludovic Orban.

Acesta a spus că învestirea Guvernului ar trebui să se facă cât mai repede, fiind ”stare de necesitate”.

”E stare de necesitate. România are nevoie de un guvern cu depline puteri, un guvern legitimat prin votul Parlamentului, un guvern care să rezolve marile probleme cu care ne confruntăm în situaţia de astăzi. Obiectivul nostru este săptămâna viitoare să avem guvern”, a mai afirmat premierul desemnat.

Acesta consideră că toţi cei care nu votează învestirea Guvrnului vor fi vinovaţi de situaţia creată.

”Cine nu votează, înseamnă că, de fapt, vrea să o ţină pe Dăncilă la Palatul Victoria şi resturile acestui guvern care a fost demis prin moţiuna de cenzură şi care în fiecare zi se ocupă de abuzuri, de angajări de cheltuieli, de fixarea clientelei politice PSD-iste în mod ilegal în funcţii publice, în special în funcţii publice de conducere. Cine nu susţine Guvernul propus de noi, de fapt o ţine pe Viorica Dăncilă la Palatul Victoria şi ajută PSD şi ajută candidatul PSD, pentru că Viorica Dăncilă este candidatul PSD la prezidenţiale şi cu cât este ţinută mai mult la Palatul Victoria, cu atât fiind în poziţia de prim-ministru îşi foloseşte funcţia de prim-ministru pentru a face campanie”, a afirmat Orban.

Întrebat despre măsuri economice concrete, în condiţile în care social-democraţii vorbesc despre tăieri de pensii şi salarii, Oarban a spus: ”Trebuie să îşi vadă de campanie şi de conducerea PSD-ului şi să nu mai lanseze fake-news împotriva PNL. Obiectivul PNL este de a creşte veniturile cetăţenilor, iar această creştere a veniturilor să ducă şi la creşterea puterii de cumpărare, iar creşterea veniturilor să nu se facă prin decizii administrative, ci să fie rezultatul dinamizării economiei, creşterii investiţiilor publice, atragerii investiţiilor private, susţinerii companiilor care vor să investească în dezvoltare, de asemenea, o creştere economică care să se bazeze pe inovare, pe cercetare, pe aplicarea rezultatelor cercetării, pe creşterea competitivităţii, pe creşterea productivităţii, lucrurile care în mod normal soliditatea unei creşteri economice. Noi în niciun caz nu o să facem ceeea ce a făcut PSD-ul, minţindu-i pe români să dea cu o mână şi să ia cu două mâini înapoi”.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
deas mai du ceo pana la iarna, lelita ioana!
0
0
Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor; 2. Plafonarea pensiilor speciale ale magistratilor si militarilor; 3. Interzicerea cumularii pensiilor din sistemul public cu salarii la stat.
4
0
Ce asteptam de la noul Guvern : pensiile speciale anulate la toti profitorii. Salariile nesimtite, inclusiv ale judecatorilor, reduse cel putin la jumatate.
4
0
Ca sa nu fii pus in situatia penibila de ati lua pachetel in traista si milogi toata ziulica dupa voturi nu trebuia depusa acum motiunea de cenzura.Dar tu Batman,Batman.Acum te faci de cacao!
3
2
in primul rand cum sa treaca un guvern fara ministrii? stie cineva cine sunt ministrii in guvernul lui orbete? sau ai aduna dupaia de prin carciumi si bodegi?
4
2
ca el si johanis sunt niste idioti, pai chestia asta trebuiau sa o aiba in calcul atunci cand au depus motiunea! Ce se ma gudurau ei si postacii lor cu neuronul obosit ca au dat guvernul jos! HA HA HA Uite ba MUIE aici nu in piata victoriei si pe facebook!!!
7
3
Intoarceti muia data ds johannis cabd nu vrea pula lui sa puna ministri la interne,educatie...s.a.m.d. Muie pnl,pnp,usr,alde,udmr si alte panarame.
7
3
PNL-f.slab
8
1
nici o problema . tara oricum nu are guvern . fiecare face ce vrea si spune ce vrea . ca la tarom ...
3
3
A venit vremea sa luati m.... de la psd. Vai de capul vostru frustratilor! Guvernul nu a fost dat jos de opozitie ci de tradatorii din psd. Asa ca sa vedem daca frustratii din parlament fac cvorum, daramite sa mai si voteze guvernul Organ!
9
4
cum sa treaca guvernu cu un BETIV.
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920