REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Lună de foc pentru poliţiştii locali: aproape 4.000 de sancţiuni în august!

Lună de foc pentru poliţiştii locali: aproape 4.000 de sancţiuni în august!

Replica API 7 septembrie 2018 | 01:00 360

Pe parcursul lunii august 2018, polițiștii locali din cadrul serviciilor operative cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe toată raza de competență pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță în rândul constănțenilor și a celor care și-au petrecut zilele libere pe litoral.

Asftel, în perioada 1 – 31 august 2018, oamenii legii au aplicat 3.861 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 919.325 lei. Controalele s-au desfășurat independent de alte institutii și au fost orientate în principal pentru: menținerea curățeniei, prevenirea tulburarii ordinii și liniștii publice, protecția mediului, etc. S-au constatat abateri privind ordinea şi liniștea publică: 939 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției au: zgomotul produs de operatorii economici care desfășoară activități comerciale de tip bar/restaurant/club, apelarea în mod repetat la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială și care afectează buna vecinătate,etc.; privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi – 7 persoane au fost sancționate contravențional pentru neîndeplinirea obligațiilor legale pe care le au în calitate de stăpâni ale unor animal din rasa canină și cu potențial agresiv; privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 779 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta.

De asemenea, controale s-au desfăşurat şi în autobuzele RATC. Au fost sancționate contravențional 1.624 persoane care nu dețineau titlu de călătorie valabil și obligatoriu pe mijlocul de transport public în comun.

În luna august au mai fost vizate şi activități de picnic în locuri, care nu erau destinate unor astfel de activități și care de cele mai multe ori consumau băuturi alcoolice pe domeniul public.În acest context, 12 persoane au fost amenadate contravențional cu suma de 1000 lei fiecare.

Au fost încheiate 428 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit exercitate pe plajă ( Stațiunea Mamaia, 3 Papuci, Modern), dar și în perimetrul pietelor agroalimentare constănțene Tomis 3, Brotăcei, Cireșica, Piața Griviței ori pentru intermedierea unor servicii de cazare, fapte comise de către persoane fizice neautorizate în perimetrul cuprins între Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Bulevardul Aurel Vlaicu și Bdul Mamaia (inclusiv statiunea Mamaia).

De asemenea, politiștii locali au legitimat 3.170 de persoane și au dispus 141 măsuri complementare de confiscare a bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenții.

Împotriva a opt persoane s-a folosit forța fizică sau chiar şi cătușele, conform prevederilor legale. Tot, în luna august, au fost constatate 11 infracţiuni. Dintre neconformităţile depistate în sfera infracțională, mai multe încălcări ale art.214 din Codul Penal privind exploatarea cerșetoriei și 4 depistări de persoane care practicau jocuri de noroc de tip alba/neagra, fapte prevăzute de art.23, alin.2, lit.c, din O.G nr.77/2009 actualizată privind exploatarea jocurilor de noroc.

Toate cazurile au fost predate spre competență și soluționare instituțiilor abilitate să cerceteze faptele săvârșite cu încălcare normelor de drept penal. Nu în ultimul rând, peste 397 de persoane s-au adresat Direcției Generale Poliția Locală Constanța în vederea soluționării unor probleme care intră în sfera de competență instituțională.

În domeniul ordinii și liniștii publice au fost înregistrate 65 petiții scrise și 332 sesizări telefonice. Acestea au avut ca obiectiv menținerea curățeniei, eliberarea domeniului public de persoane fără adăpost sau care apelează la mila publicului, depistarea persoanelor care răscolesc în gunoi sau care depozitează deșeuri sau obiecte de orice fel pe domeniul public, desfășurarea de acte de comerț ilicit, tulburarea ordinii și liniștii publice prin deranjarea vecinilor limitrofi,etc

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noaptea stau pititi in masini.
0
0
ca in 2-3 ani ''scapam'' si de Cazino?Blocurile sunt''viitorul''
0
0
I-au amendat si evacuat si pe tiganii aciuiati in Cazinoul constantean? Ca din foto par ca dintr-acolo vin! Sau pe aia nu-i vede nimeni ?
1
0
asa se creste bugetul local, dati amenzi, si cu banii astia ce fac autoritatile, banii adunati din amenzile astea, se utilizeaza in folosul urbei? sau sunt cheltuiti pe schemele "afaceri cu statul"
0
0
Rezultatele sunt pe luna august ? Ce e greu de inteles ???
1
1
Cum au aplicat contraventii anticipat??suntem abia la inceputul lunei SEPTEMBRIE????
2
1
Psd dragnea a inventat gripa cu porci pesta si a primit spaga pt asta
0
1
Adio fagadau
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108