REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Macovei, EBA şi Bodu, printre cei mai activi români la Parlamentul European

Macovei, EBA şi Bodu, printre cei mai activi români la Parlamentul European

Replica API 25 decembrie 2013 | 00:00 117

Raport de activitate la Bruxelles

Raport de activitate la Bruxelles

Reprezentanţii României la Parlamentul European au îşi prezintă bilanţul activităţii. Potrivit datelor furnizate de aceştia, ei ocupă locuri fruntaşe în clasamentele prezenţei, discursurilor sau declaraţiilor. Europarlamentarii români au formulat 1.905 întrebări şi interpelări, 93 de rapoarte şi o prezenţă de peste 86% în cadrul şedinţelor de plen.

Din cei 33 de europarlamentari români, dintre care 15 reprezentanţi ai grupulului Popularilor Europeni, de departe, cea mai activă a fost Monica Macovei, clasându-se pe primul loc, cu 40 de rapoarte. Spre comparaţie, Silvia-Adriana Ţicău, se află pe locul doi, cu 9 rapoarte, în timp ce Daciana Sârbu are un singur raport.

Joi, 17 decembrie a.c., a primit votul final din partea Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne şi unul dintre cele mai interesante rapoarte ale lui Macovei, privind punerea sub sechestru şi confiscarea bunurilor săvârşite din infracţiuni. Astfel, confiscarea extinsă se va aplica în cazul mai multor infracţiuni decât până în prezent, cum ar fi corupţia activă şi pasivă în sectorul public şi privat, precum şi corupţia oficialilor din UE şi din statele membre, participarea la o reţea de crimă organizată, pornografia infantilă, criminalitatea informatică şi orice infracţiune pentru care legea prevede închisoarea de minimum 4 ani, pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

La capitolul interpelări, pe primul loc se află Rareş-Lucian Niculescu, cu 384 de intervenţii, în timp ce fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu, Elena Băsescu, a formulat 68, fiind pe locul 9, iar europarlamentarul constănţean, Sebastian Bodu, se află pe locul 17, cu 23 de interpelări. În ceea ce priveşte moţiunile, Cristian Preda se află pe primul loc (389), în timp ce Elena Băsescu se află pe locul 3 (234), iar Bodu pe 19 (7). Daciana Sârbu a avut 12 declaraţii, clasată astfel pe primul loc, iar la discursuri Elena Băsescu a "spart topurile", cu 1.103 intervenţii, Bodu fiind pe locul 7 (425).

Europarlamentarii români nu stau rău nici la capitolul prezenţă, majoritatea dintre ei depăşind procentul de 85%, chiar şi cu "codaşul" Corneliu Vadim Tudor, cu o prezenţă de doar 63% în Parlamentul European. Pentru că vorbim de leneşi, Eduard Hellvig are doar 15 activităţi la Bruxelles, iar Ovidiu Silaghi se prezintă şi mai prost: doar 5 activităţi.

Spre comparaţie cu europarlamentarii altor ţări, românii reflectă o imagine de activitate intensă. De exemplu, potrivit site-ului mepranking.eu, portal care prezintă sinteza activităţii europarlamentare, românii sunt mai harnici decât cei 18 reprezentanţi ai Bulgariei, liderii vecinilor de la sud fiind mai puţin activi, la toate capitolele, cum ar fi rapoartele (Ivailo Kalfin, 8) sau discursurile (Mariya Gabriel, 158).

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108