REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Macovei: USL pune în pericol ANI, relaţia cu UE şi aderarea la Schengen

Macovei: USL pune în pericol ANI, relaţia cu UE şi aderarea la Schengen

Replica API 10 august 2013 | 00:00 161

Monica Macovei este de părere că aleşii locali ai USL, declaraţi incompatibili pentru că fac parte din consilii de administraţii sau din adunări generale ale acţionarilor ale unor companii şi regii autonome, pun în pericol relaţiile cu Uniunea Europeană şi şansele de intrare în Schengen. "Primarii si consilierii USL poftesc la functii in consilii de administratie si AGA ale regiilor si societatilor cu capital majoritar de stat. Visul baronilor locali ai USL nu poate fi implinit decat prin modificarea legii Agentiei Nationale de Integritate. Ironia face ca ultima propunere de macelarire a Agentiei de Integritate vine chiar din fief-ul lui Constantin Nicolescu, acuzat de fapte de coruptie in legatura cu utilizarea fondurilor europene.

Prefectura Arges ii cheama in ajutor pe parlamentarii USL sa modifice legea ANI, astfel incat primarii si consilierii sa nu mai fie declarati incompatibili daca fac parte din consilii de administratie sau din adunari generale ale actionarilor ale unor companii si regii autonome", arata europarlamentarul PDL, intr-o postare pe blogul sau. Macovei considera ca atitudinea primarilor si consilierilor USL "arata dispretul pe care il au fata de angajamentele pe care Romania si le-a luat in relatia cu Uniunea Europeana", dar si faptul ca "sunt dispusi sa calce in picioare MCV si sansele Romaniei de a intra in Schengen, si rigorile Comisiei Europene". "Incompatibilitatea este evidenta si trebuie sa ramana. Daca un primar sau consilier face parte din Consiliul de Administratie al unei companii care furnizeaza energie termica, de exemplu, cu care Primaria are contracte, nu stim niciodata ale cui interese le reprezinta primarul sau consilierul: ale Primariei, adica ale cetatenilor care au interesul unui pret mai mic la caldura? Sau ale societatii care furnizeaza energie termica si care vrea profit cat mai mare?", a conchis europarlamentarul.

Sursa:Realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108