REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Madalina si Catalina duc mai departe traditia unei familii de artisti

Madalina si Catalina duc mai departe traditia unei familii de artisti

Replica API 23 martie 2011 | 00:00 165

Pasionate de vioara,

Pasionate de vioara,

Mădălina şi Cătălina Postolache iubesc muzica şi vioara. Mădălina şi Cătălina Postolache au început să studieze vioara la Colegiul Naţional de Artă "Regina Maria", încă din clasa I. În prezent sunt eleve în clasa a VII-a, la acelaşi liceu şi păstrează acelaşi interes pentru vioară.

Artistele s-au născut într-o familie de artişti. Mama Mădălinei şi a Cătălinei Postolache este solistă în corul Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski". Tatăl, fost flautist la acelaşi teatru. "Părinţii au început să ne ducă la teatru de la împlinirea vârstei de 3 ani. Vedeam persoane cântând, artişti pe scenă, de aici şi pasiunea pentru vioară", au precizat, pentru "Replica" de Constanţa, Mădălina şi Cătălina Postolache. Elevele şi-au dovedit talentul muzical de la o vârstă foarte fragedă. De câţiva ani, elevele Mădălina şi Cătălina Postolache obţin mereu cele mai bune rezultate la concursul de tinere talente "Micuţul Paganini", clasându-se pe locul I sau II. În ultima perioadă, evoluţia fetelor în plan muzical este pusă sub semnul întrebării din cauza faptului că tatăl lor şi-a pierdut locul de muncă, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski". "Noi le asigurăm viori, dar ele sunt la vârsta la care trebuie să-şi însuşească noţiuni. Ele trebuie să-şi achiziţioneze cărţi de specialitate, caiete, cu bani de care nu dispun. Dar ele învaţă înainte şi vor să studieze mai departe vioara, indiferent de lipsa banilor. Astfel de copii trebuiesc ajutaţi", a precizat, pentru "Replica" de Constanţa, Radu Pricop, profesor de vioară la Colegiul Naţional de Artă "Regina Maria" şi cadrul didactic care s-a ocupat îndeaproape de evoluţia fetelor la vioară. Este şi motivul pentru care cele două eleve susţin că vor să plece din ţară, după terminarea studiilor: "Am pleca să cântăm la vioară pe scena teatrelor din Germania, Elveţia sau Italia. Aici în ţară, situaţia e prea grea", ne-au declarat elevele Cătălina şi Mădălina Postolache.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108