REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

MAE: Expoziţie virtuală cu ocazia împlinirii a 45 de ani de la adoptarea Actului Final de la Helsinki

MAE: Expoziţie virtuală cu ocazia împlinirii a 45 de ani de la adoptarea Actului Final de la Helsinki

Replica API 3 august 2020 | 00:00 946

Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au realizat o expoziţie virtuală conţinând documente şi fotografii privind negocierea şi adoptarea Actului Final de la Helsinki, cu ocazia împlinirii a 45 de ani de la semnarea documentului.

MAE salută împlinirea a 45 de ani de la adoptarea Actului Final de la Helsinki, acord ce a adus o contribuţie "substanţială" la afirmarea şi consolidarea valorilor democratice, precum şi la o abordare cuprinzătoare a securităţii Europei prin cooperare în baza principiilor fundamentale de drept internaţional - aşa-numitul "Decalog de la Helsinki".

"În contextul actual, când în aria geografică a OSCE persistă provocări multiple şi complexe la adresa securităţii, 'Decalogul de la Helsinki' reprezintă în continuare un reper esenţial al relaţiilor internaţionale. România reiterează cu acest prilej angajamentul său ferm faţă de respectarea principiilor fundamentale menţionate în Actul Final de la Helsinki şi reiterează importanţa istorică a angajamentelor asumate acum 45 de ani", informează un comunicat al MAE transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, diplomaţia română a avut un rol instrumental în negocierea şi obţinerea consensului asupra Actului Final, iar apoi în configurarea instituţiilor şi practicilor CSCE/OSCE.

"Atât în timpul exercitării mandatului preşedinţiei rotative a OSCE, cât şi în multiple misiuni civile, reprezentanţii MAE au avut şi continuă să aibă o contribuţie esenţială la aplicarea principiilor asumate acum 45 de ani prin Actul Final de la Helsinki", precizează MAE, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In china ,chinezii il tin in cusca de fier,va rugam mult.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108