REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mai mulţi tineri din Constanţa s-au luptat cu un tâlhar şi l-au predat Poliţiei: individul jefuise o minoră

Mai mulţi tineri din Constanţa s-au luptat cu un tâlhar şi l-au predat Poliţiei: individul jefuise o minoră

Replica API 9 mai 2014 | 00:00 100

Curajoşi, bravo lor!

Curajoşi, bravo lor!

Mai mulţi tineri din Constanţa, printre care şi un student la Drept, la Universitatea Ovidius, pot fi consideraţi eroi! Aceştia au fost martorii unei tâlhării, dar nu au stat cu mâinile în sân şi au început să alerge după infractor, pe care l-au imobilizat şi l-au predat poliţiştilor, chiar dacă s-au ales cu multiple răni.

Totul s-a petrecut în seara de miercuri, 7 mai, în jurul orelor 18.20, în zona Casei de Cultură, când Alexandru Butăcel a urmărit o minoră, K.F.B., iar când aceasta a ajuns în faţa scării unui bloc, individul s-a năpustit asupra ei şi i-a smuls telefonul mobil. La toată scena au fost martori mai mulţi tineri, printre care şi un student, care au intervenit imediat. Au luat-o pe urmele infractorului, l-au prins şi au încercat să-l imobilizeze. În încercarea de a scăpa, Butăcel a lovit în stânga şi-n dreapta, rănindu-i astfel pe tinerii curajoşi. Chiar şi aşa, aceştia nu s-au lăsat până nu l-au pus la pământ. În timp ce unii sunau la Poliţie, un alt tânăr a luat telefonul mobil şi i l-a înapoiat fetiţei. Acum, infractorul riscă să stea preţ de vreme bună după gratii, fiind cercetat pentru tâlhărie. "Din probele administrate până în acest moment în cauză a rezultat că în data de 07.05.2014, în jurul orei 18.20, în timp ce persoana vătămată K.F.B. se afla în faţa scării blocului în care locuieşte din municipiul Constanţa şi aştepta ca uşa de la intrare să-i fie deschisă prin interfon, inculpatul B. A. a venit prin spatele acesteia şi i-a smuls telefonul mobil pe care îl ţinea în mână, în valoare de 1.400 lei, după care a fugit, fiind urmărit de martorii oculari, iar în momentul în care a fost imobilizat, pentru a-şi asigura scăparea, a întrebuinţat acte de violenţă asupra martorilor. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", au spus procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108