REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mama copilului de 2 ani, scos mort din fântână şi resuscitat, riscă ani de puşcărie

Mama copilului de 2 ani, scos mort din fântână şi resuscitat, riscă ani de puşcărie

Replica API 14 mai 2013 | 00:00 193

Băieţelul a fost detubat, medicii fac tot posibilul să trăiască

Băieţelul a fost detubat, medicii fac tot posibilul să trăiască

Mamă denaturată! Aşa este catalogată o femeie din Năvodari de către vecini, după ce ar fi pus în pericol viaţa propriului copil. Aflată sub influenţa alcoolului, femeia şi-a lăsat copilul nesupravegheat, iar acesta a căzut în fântâna din curtea casei. O vecină a sunat la 112, iar tatăl micuţului l-a scos din fântână. Dacă va fi găsită vinovată, năvodăreanca riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti, dar şi închisoare de la 1 la 5 ani.

Copilul de doi ani, dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa după ce a căzut duminică într-o fântână din zona Midia, respiră spontan. În momentul când a fost scos din fântână, el era ca şi mort, în stop cardio-respirator, dar, din fericire, a fost resuscitat. Acesta se află internat pe Secţia de Chirurgie Pediatrică, acolo unde medicii constănţeni fac tot ce este posibil omeneşte, din punct de vedere medical, pentru el. "A fost detubat, respiră spontan", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, medicul Victoria Bădărău, şeful Secţiei de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Poliţiştii au declanşat o anchetă în acest caz, la fel şi reprezentanţii Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC). "Am prelucrat cazul. Am fost sesizaţi şi de către poliţie. Am făcut şi verificări telefonice la spital, de unde am aflat că minorul este în afara oricărui pericol. Este însoţit de mamă. Am rugat colegii de la Asistenţă Socială din Năvodari să facă verificări la domiciliul părinţilor. Vorbim de o familie nevoiaşă. În evidenţa noastră se mai află doi copii de 4 şi 5 ani, plasaţi la asistenţi maternali, şi o fetiţă de 9 ani care este plasată la o familie. Rămâne să vedem ce decizie vom lua privitor la copilul aflat internat", a declarat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al DGASPC. Poliţiştii au stabilit că băieţelul a fost lăsat nesupravegheat în curtea casei, iar apoi a căzut într-o fântână. Tot aceştia au precizat şi faptul că au fost sesizaţi de incident prin 112, de către o femeie de 34 de ani, din Năvodari, cu privire la faptul că, în curtea vecinilor săi, un copil în vârstă de 2 ani, a căzut într-o fântână, fiind scos, ulterior de tatăl său. Vecinii spun că mama copilului ar fi consumatoare de băuturi alcoolice, iar în momentul tragediei abia se mai ţinea pe picioare. Având în vedere aspectele sesizate, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului în vederea efectuării de cercetări, iar din primele verificări s-a stabilit că minorul locuieşte împreună cu familia, dar şi faptul că în jurul orei 17.50, în timp ce se juca, a căzut în fântâna adâncă de aproximativ 2 metri, din care 90 cm adâncimea apei, care avea capacul parţial deschis. Până la sosirea echipelor de intervenţie, tatăl minorului a reuşit să scoată copilul din apă, iar acesta a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii împrejurărilor concrete în care s-a produs acest eveniment, urmând ca la finalizarea investigaţiilor dosarul să fie înaintat cu propuneri corespunzătoare unităţii de Parchet competente.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108