REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mamaia se topeşte de căldură: turiştii se răcoresc în apa fântănilor arteziene din faţa Cazinoului

Mamaia se topeşte de căldură: turiştii se răcoresc în apa fântănilor arteziene din faţa Cazinoului

Replica API 9 iulie 2012 | 00:00 88

Canicula a pus stăpânire pe Constanţa. Cei mai afectaţi sunt turiştii, navetiştii care folosesc mijloacele de transport în comun şi bolnavii internaţi în spitalele de pe raza judeţului, unele unităţi de tratament nefiind dotate cu aparate de aer condiţionat.

Cuptor în microbuze

Năvodărenii care folosesc zilnic mijloacele de transport în comun ale firmei Grup Media Sud fac cu greu faţă temeperaturilor sufocante de afară. Prestatorul de servicii de transport nu are toate microbuzele dotate cu aparate de aer condiţionat. Cei care trebuie să îndure căldura din microbuze sunt în special muncitorii care nu au altă soluţie de a se deplasa în staţiunea Mamaia sau Constanţa. Cei care ştiu ce îi aşteaptă în microbuze pleacă de acasă dotaţi cu sticle de apă şi evantaie.

Canicula dă peste cap şi mersul trenurilor

Nici persoanele care călătoresc cu trenul nu sunt scutite de efectele caniculei. Din cauza căldurii puternice, circulaţia feroviară este îngreunată, iar pe anumite rute trenurile au avut restricţii de viteză. Acesta este şi motivul pentru care trenurile de persoane ajung să aibă întârzieri şi de 30 şi 40 de minute. Pasagerii sunt nemulţumiţi de faptul că trenurile nu oferă confortul necesar unei călătorii în siguranţă pe timp de căldură excesivă, în ciuda faptului că preţul biletului a crescut de la un an la altul. Nici turiştii din staţiunea Mamaia nu suportă temperaturile sufocante. Astfel că unii turişti mai ingenioşi au decis să se răcorească direct în apa fântânilor arteziene din faţa Cazinoului din Mamaia. Menţionăm că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de caniculă valabil până marţi, 10 iulie a.c. Meteorologii susţin că vremea va fi caniculară mai ales în cursul după-amiezelor. Specialiştii susţin că se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35 - 36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi disconfortul termic fiind resimţit tot mai des. Astfel, este de aşteptat ca turiştii şi constănţenii să suporte foarte greu căldură. Medicii recomandă acestora să evite expunerea la soare la ore nepotrivite şi să consume multe lichide.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108