REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mamele cu trei copii s-ar putea pensiona mai repede. Vasilescu: Mi-au spus femei că vor să mai nască pentru a beneficia

Mamele cu trei copii s-ar putea pensiona mai repede. Vasilescu: Mi-au spus femei că vor să mai nască pentru a beneficia

Replica API 23 august 2017 | 00:00 439

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi, la Antena 3, că noua lege a pensiilor va prevedea că femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu şase ani mai repede, explicând că această măsură a făcut unele persoane să o abordeze şi să-i spună că se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere.

"Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela că femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârsta redusă de pensionare cu şase ani. Vă spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care mă întrebau, OK, de când se aplică? Adică, se aplică pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteţi siguri că nu va veni cineva care să modifice legislaţia, pentru că eu am doi copii şi mă gândesc să mai fac un copil tocmai ca să beneficiez de această prevedere", a spus ea, conform news.ro.

Ministrul a precizat că aceste măsuri vor fi "amplu" discutate în ţară cu organizaţiile de pensionari, dar şi cu alte categorii interesate de lege.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi, la Antena 3, că au fost finalizate mai multe variante ale noii Legi a pensiilor, care vor fi prezentate coaliţiei de guvernare pentru a fi aleasă cea finală, care va fi apoi prezentată public şi trimisă Parlamentului, estimând că ea ar putea fi adoptată în luna decembrie, dacă nu va fi întoarsă de către preşedintele Klaus Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu numai mamele cu trei copii vor iesi mai repede la pensie , ci si mai ales alea mai bronzate . Chiar daca nu au muncit deloc ... Cu cat vor munci mai putin , bronzatele vor iesi mai repede la pensie , numai sa faca cat mai multi garoi , care sa ne incante ...
3
0
Sa vedeti ce bomba de lege ne arunca petarda asta.O sa ne crucim cu toti!Da ,coana Olguta,da noi barbatii care impinjem de ne sar bracinarii de pi noi sa facem trii plozi,cu ce ne alegem?Serios acum,crezi tu in ingustimea mintii tale ca pt un tata cu trei copii este simplu?Mama cu trei copii mai poate lucra?Si crezi tu ca ,cu un singur salariu si trei alocatii amarate putem oferii un viitor copiilor?Doar daca dorim sa-I facem votanti psd!
4
1
Eu am doi copii si am avut loc de munca dumnezeu stie cum m-am chinuit DE CE MAMELE CU 2 COPII NU AU ACELEASI DREPTURI ADICA 2 ANI DE FIECARE COPIL. DOAMNA MINISTRU AM 54 DE ANI DACA MAI FAC UN COPIL BENEFICIEZ DE ACESTE DREPTURI? DRAGI FEMEI INDIFERENT DE VARSTA FACETI COPII .......!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108