REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Manda: Amnistia şi graţierea se fac, nu se discută

Manda: Amnistia şi graţierea se fac, nu se discută

Replica API 18 decembrie 2018 | 02:26 400

Claudiu Manda

Amnistia şi graţierea "se fac, nu se discută", iar după ce se fac "sigur că se aduc şi argumentele necesare", a declarat luni senatorul social-democrat Claudiu Manda, vicepreşedinte al Senatului.

"Eu am înţeles în primul rând că trebuie să vedem dacă există o altă posibilitate decât amnistie şi graţiere, pentru ca persoanele care au fost abuzate, care nu au avut parte de un proces corect sau care au avut dosare făcute în ceea ce priveşte funcţionarea cu binomul şi cu culoarele şi care sunt nevinovaţi să poată să nu mai fie nici cercetaţi şi nici în puşcărie şi mi se pare corectă această abordare. Ce va face Guvernul e o chestiune pe care o va decide Guvernul. Amnistia şi graţierea se fac, nu se discută. După ce se fac, sigur că se aduc şi argumentele necesare", a afirmat Manda, întrebat despre această chestiune după şedinţa Biroului permanent al Senatului.

Întrebat dacă nu se impune o dezbatere publică pe amnistie şi graţiere, în condiţiile în care se anunţă mişcări de stradă din partea societăţii civile dacă se va adopta o astfel de ordonanţă, senatorul social-democrat a spus că e important de văzut dacă este şi o altă soluţie.

"Rămâne să vedem ce va fi. Dacă vor ieşi în stradă, când vor ieşi în stradă, dacă se va întâmpla ceva în acest sens, dar sigur că e important să vedem dacă avem vreo altă soluţie, repet, ca oamenii care au fost şi au beneficiat, între ghilimele, de tot ce înseamnă această traiectorie: Parchet - informaţii Parchet - judecători, care au fost ţinte, şi avem elemente cel puţin apărute în spaţiul public, cum erau ţintele identificate şi cum se lucra la dosare şi care au fost unii dintre ei condamnaţi, ce facem cu aceştia. Dacă credeţi că e corect ca în continuare oamenii aceştia să rămână în puşcărie, e în regulă. (...)Am încercat, de exemplu, să tot dezbatem modificări la legile Justiţiei, la Codul Penal, la Codul de Procedură şi dezbatem de vreo doi ani de zile, şi mai dezbatem un pic. Eventual ne spuneau cei de la PNL că pentru a fi un proiect foarte bun ar trebui să-l retragem şi de aici încolo să-l dezbatem din nou", a susţinut Manda.

În ce priveşte posibilitatea organizării unui referendum pe această temă, el a precizat că nu se află în poziţia de a comenta acest lucru.

"Nu sunt eu în situaţia să comentez ce spune Opoziţia. Opoziţia poate să spună orice. Întrebarea este următoarea, dacă o să avem un referendum şi nu o să avem participarea de validare, ce facem de aici încolo? a menţionat Claudiu Manda.

În context, senatorul PSD a fost întrebat dacă preşedintele Iohannis ar trebui să fie anunţat înainte de Executiv cu privire la OUG pe care intenţionează să le dea, răspunsul senatorului fiind negativ.

"Din câte ştiu eu, preşedintele Klaus Iohannis poate să participe la şedinţele de Guvern şi poate să conducă şedinţe de Guvern dacă sunt pe ordinea de zi a acelor şedinţe chestiuni care vizează competenţele domniei sale: apărare, ordine publică, sunt prevăzute în Constituţie. Dacă nu au legătură cu domeniul de competenţă al domniei sale, am înţeles că Guvernul a spus că nu o să-l anunţe, motiv pentru care cred că a procedat corect", a mai precizat Manda.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
laba trista , ti - au marit pensia , ia-ti a o fata si da - i la muie , nu vezi ca esti scrantit din laba ? ma - ta te-a avortat tarziu si ai supravietuit !
1
3
Suntem agresati zi de zi, ceas de ceas, numai de penali si HOTI care au ajuns sa faca LEGI numai in favoarea HOTILOR. Vedem cum au ajuns sa fure cu LEGEA ca sa nu pateasca nimic, nimic sa nu le poata fi luat, sa fie judecati si condamnati. Toate HOTIILE astora, noi si copii nostrii le vom plati toata viata, ca datorie publica. ASA NU SE MAI POATE! TREBE sa iesim, sa ne aparam tara si pe noi de aceste JEGURI PENALE exact cum au facut francezii acum. NOI suntem TARA, In NOI sta PUTEREA si trebe sa reactionam. EI, HOTII, sunt putini, vicleni si misei. JOS SI LA PUSCARIE CU EI.
3
2
sa ne sugi pula la toti psd-istii ! sa-ti spuna nevasta-ta ce curati suntem , e o placere ....sa vii si cu fiica-ta la sedinta !
1
3
manda un pielea pulii care intai imi linge mie cacatul iar dupa aceea discutam daca i-a placut mult sau foarte mult ! Muie dragnea, muie pesede !!!
7
2
ma - ta nu o mierleste , o beleste si o suge !
1
5
a ...nfometat , si a ...racit, poporul , acum poporul cauta , in groapa rece a europei , cerseste si face ...prostii !
0
3
cand esti mort nu stii ca esti mort, sufera doar cei din jurul tau, la fel si cand esti prost
6
1
Chiar vreti s-o mierliti tot in preajma Craciunului ca fostul odios?
9
1
UNDEI ORDIN , CU PLACERE !
0
3
Mai, oparitule! Va jucati cu rabdarea romanului. Hotilor si mincinosilor, sunteti o haita de nemernici !
12
1
acesti nemernici nu vor beneficia de soarta avuta de ceusescu, este prea buna ptr ei- acestia trebuie condamnati pe viata, prin executie- intr-o fractiune de secunda , uita tot- puscaria pe viata- DA
11
1
Va mananca in fund. Va jucati cu rabdarea romanului si o sa patiti ca Ceausescu.
14
2
Si daca stau in puscarie un an si raman cu toti banii la ce bun? DNA-ul pana acum nu am vazut sa confiste ceva,s-au rezumat la sechestru care a fost ridicat dupa condamnare iar dupa ispasirea pedepsei coruptii s-au bucurat de bani! Nevinovatii stau cu anii in puscarie si cand ies nu au ce manca! Coruptii condamnati nu sunt decat cei vanduti sau cei care stau in locul altora!
4
6
asta mai lipseste in romanica ca toti hotii de paduri si de toate celelalte valori ale tarii donate catre jidani, precum alde hrebenciuc,sa fie liberi sa-si cheltuie furaciunile,muiepesde,muiedracnea
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920