REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
16.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

MApN: General român, la comanda misiunii de instruire a UE în Republica Centrafricană

MApN: General român, la comanda misiunii de instruire a UE în Republica Centrafricană

Victor ROTARU 8 octombrie 2023 | 17:03 1152

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că predarea-primirea comenzii European Union Training Mission in Central African Republic (EUTM RCA), între generalul de brigadă Lino Goncalves, din Portugalia, şi generalul de brigadă Cornel Tonea-Bălan, din România, a avut loc sâmbătă în Bangui, Republica Centrafricană, în prezenţa generalului-locotenent Michiel van der Laan, directorul Capacităţii militare de planificare şi conducere (MPCC) a UE.

MApN: General roman, la comanda misiunii de instruire a UE in Republica Centrafricana

"EUTM RCA, în strânsă coordonare cu alte misiuni internaţionale, este angajată în reforma sectorului apărării din Republica Centrafricană. Instituită în aprilie 2016, EUTM RCA acordă sprijin autorităţilor centrafricane în domeniile consiliere strategică şi educaţie pentru forţele de securitate ale Republicii Centrafricane", precizează MApN într-un comunicat de presă transmis, duminică.

Reprezentanţii Armatei României la EUTM RCA, în cooperare cu reprezentanţi ai instituţiilor internaţionale, participă la procesul de pregătire a militarilor din ţara gazdă, prin activităţi de consiliere la nivel strategic şi planificarea, organizarea, respectiv conducerea cursurilor de carieră şi educaţie militară pentru ofiţeri, subofiţeri şi personal de specialitate.

La ceremonia militară din capitala statului african au fost prezenţi ministrul Apărării şi Reconstrucţiei Forţelor Armate ale Republicii Centrafricane, Claude Rameaux Bireau, şi ambasadorul SUA în Republica Centrafricană, Patricia Mahoney.

Totodată, din partea Armatei României, la festivitate a luat parte generalul de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu, comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite, structura care are comanda operaţională a militarilor pe timpul executării misiunilor în afara teritoriului naţional, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A fost trimis să reprezinte interesele amerlocilor ...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468