REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Maria Anghel, performanţe fantastice la cele mai recente competiţii de şah la care a fost prezentă!

Maria Anghel, performanţe fantastice la cele mai recente competiţii de şah la care a fost prezentă!

Replica API 23 martie 2018 | 00:00 478

O mare speranţă a şahului constănţean

O mare speranţă a şahului constănţean

Vicecampioana naţională Maria Anghel merge la Campionatele Naţionale de Juniori de la Călimăneşti-Căciulata pentru a-şi reconfirma valoarea. Pregătirile în vederea acestui start au avut trei turnee de pregătire, unul la Plovdiv în Bulgaria, Campionatul Naţional de Şah Rapid şi Blitz de la Covasna şi Turneul Aprily Lajos de la Braşov. În toate aceste confruntări junioarea constănţeană a demonstrat o creştere constantă, punând probleme deosebite adversarelor mai titrate, multe dintre ele maestre internaţionale şi mari maestre ale şahului internaţional.

La Campionatul Naţional feminin de la Covasna, Maria Anghel a învins-o pe maestra FIDE Cosman Andreea, pe maestra internaţională Marin Irina Luiza şi a făcut remiză cu maestra internaţională Sgîrcea Silvia Raluca, având toate peste 2000 ELO. Aceste două performanţe i-au adus un binemeritat loc 7 în competiţie. La Turneul Aprily Lajos de la Braşov, constănţeanca a câştigat locul întâi la 14 ani.

Astfel participările internaţionale la patru Campionate Mondiale şi şase Campionate Europene, alături de pregătirea făcută cu profesorul Iordache Claudiu de la Palatul Copiilor Constanţa şi maestrul internaţional Nanu Ciprian, antrenorul lotului naţional feminin, au contribuit la saltul valoric al acestei jucătoare foarte tinere, care a reprezentat inclusiv Liceului Teoretic „Ovidius“ din Constanţa în competiţiile judeţene şi naţionale.

În legătură cu participarea la această finală profesorul Claudiu Iordache de la Palatul Copiilor menţionează: „Anghel Maria are cele mai mari şanse la titlul de campioană naţională la categoria 14 ani deoarece a făcut progrese imense confirmate cu victorii în faţa unor maestre internaţionale din România şi străinătate“.

Este clar că şahul constănţean îşi pune speranţele în această tânără jucătoare care de 6 ani este în elita şahului naţional.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravos! Aferim!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108