REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mariana Gâju a fost realeasă preşedinte AcoR - Constanţa. Şedinţa a fost ilegală?

Mariana Gâju a fost realeasă preşedinte AcoR - Constanţa. Şedinţa a fost ilegală?

Replica API 21 septembrie 2012 | 00:00 175

Răsturnare de situaţie la şedinţa Asociaţiei Comunelor din România, filiala Constanţa! Deşi toţi se aşteptau ca preşedinte al asociaţiei să fie Valentin Vrabie, edilul din Peştera, sau Cristian Cârjaliu, de la Agigea, după deznodământul din 6 septembrie când ambii au obţinut număr egal de voturi, iată că Mariana Gâju revine pe poziţii! Edilul din Cumpăna a reuşit să le "smulgă" voturile membrilor din Consiliu Director, continuându-şi, astfel mandatul. Numai că, se pare, şedinţa ar fi ilegală, implicit şi numirea ei, şi asta pentru că trei membri ai consiliului nu au luat parte la şedinţă. La final, aceştia şi-au anunţat demisia.

Dumitru Chiru, Cristian Telehoi şi Cristian Cârjaliu au preferat să stea în curtea Bibliotecii I.N.Roman, decât să o susţină pe Mariana Gâju. Cel dintâi şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte, în cazul în care voturile ar fi fost reluate. Dumitru Chiru i-a cerut primarului din Poarta Albă, Vasile Delicoti, înainte de începerea şedinţei, să-l voteze, că are deja patru voturi şi ar mai avea nevoie de încă unul. Ulterior, a negat că ar intenţiona să candideze: "Cum să candidez? Reluăm voturile că vrea Mariana Gâju?", a spus Chiru, care îl anunţase pe Delicoti de retragea lui Cistian Cârjaliu. La câteva minute după anunţul său, primarul din Lumina a părăsit sala, alături de Cristian Cârjaliu şi Cristian Telehoi. Astfel, şedinţa a început fără cei trei. Mariana Gâju a prezentat punctele de pe ordinea de zi. Alegerea preşedintelui Acor, a prim vicepreşedintelui şi a vicepreşedinţilor, dar şi alegerea unor experţi în audit financiar şi fiscal. S-a supus la vot pentru desemnarea preşedintelui. În unanimitate de voturi, Mariana Gâju a "câştigat" un nou mandat AcoR, cu 5 voturi pentru. Ancuţa Belu, primarul de la Mihai Kogălniceanu, a fost aleasă prim-vicepreşedintele asociaţiei cu acelaşi număr de voturi. Noii vicepreşedinţi ai ACoR Constanţa sunt primarii Vasile Delicoti şi Valentin Vrabie, iar secretar general a fost ales Viorel Bălan, primarul de la Nicolae Bălcescu.

Vom reveni cu detalii

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108