REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Matei, audiat 4 ore: "Calapod a fost slab de înger, mă gândesc că l-au ameninţat italienii"

Matei, audiat 4 ore: "Calapod a fost slab de înger, mă gândesc că l-au ameninţat italienii"

Replica API 8 martie 2012 | 00:00 266

Martor în dosarul Vincentelli şi groapa de deşeuri de la Năvodari,

Martor în dosarul Vincentelli şi groapa de deşeuri de la Năvodari,

La Tribunalul Constanţa au fost prezenţi, ieri, italianul Roberto Vincentelli, fostul edil de Năvodari Tudorel Calapod, dar şi actualul primar Nicolae Matei, în dosarul penal în care Vincentelli este acuzat de fapte de corupţie, în legătură cu celălalt dosar privind construirea unui depozit de deşeuri periculoase, la Năvodari. Timp de mai multe ore instanţa a audiat, în calitate de martori, pe Ionel Posăcianu, fost angajat al Primăriei Năvodari, pe primarul Matei şi alte persoane menţionate în rechizitoriu.

Tudorel Calapod este acuzat de fals intelectual şi alte infracţiuni similare, iar Roberto Vincentelli şi asociata acestuia, Manuela Marinescu sunt acuzaţi de fapte de corupţie şi alte infracţiuni, în timp ce primăria Năvodari s-a constituit parte civilă. Conform rechizitoriului, italianul Vincentelli a încercat să îi ofere mită primarului Nicolae Matei. În schimbul mitei, italianul spera să-şi poată desfăşura activitatea de depozitare deşeuri, lucru care însă nu s-a întâmplat, întrucât Matei nu a fost de acord. Înainte de a intra în sala de judecată, primarul Matei ne-a făcut câteva dezvăluiri în legătură cu acest dosar. "Iniţial eram inculpat pe motiv că nu am pus în aplicare o hotărâre judecătorească prin care SC Ecological Center îmi cerea să dau autorizaţie în vederea construirii depozitului de deşeuri. Ulterior, eu am făcut cerere reconvenţională prin care mi-am motivat refuzul, în sensul că dacă aş fi dat autorizaţia de construire pentru depozit, aş fi prejudiciat foarte grav voinţa năvodărenilor. Am fost citat la Parchet unde am dat cu subsemnatul, iar procurorul m-a privit la început ca pe un oarecare inculpat. Însă, întrând în miezul dosarului şi luând la cunoştinţă despre legislaţia încălcată de fostul primar Calapod şi de italian, m-a făcut din inculpat martor, iar eu am simţit că am fost foarte apreciat. Italienii, în schimb, au căzut în groapa care mi-o săpaseră mie, tocmai din cauza faptului că din inculpat am fost schimbat în martor, iar instanţa le-a respins acţiunea lor, când mi-au făcut plângere, dându-mi NUP definitiv", ne-a declarat Nicolae Matei. În ceea ce priveşte actele şi faptele fostului edil, Tudorel Calapod, actualul edil consideră că, mai degrabă, se poate vorbi despre o naivitate decât de o infracţiune comisă cu rea intenţie. "Consider că nici un primar nu este sfânt şi oricare poate greşi, mai ales că de multe ori trebuie să semneze metrii cubi de hârti zilnic, pe care nu le poate citi de fiecare dată. Calapod a fost mai slab de înger, mă gândesc că poate şi pe el l-au ameninţat italienii, ca şi pe mine. Pe mine nu mă interesează ca cineva să ajungă în mod expres la puşcărie, ci să nu se construiască această monstruozitate la Năvodari", ne-a mai declarat Matei. Facem precizarea că audierile au durat 8 ore, între care 4 ore au fost "rezervate" lui Matei.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108