REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

MECANICUL implicat în ACCIDENTUL FEROVIAR de la Fetești, REȚINUT pentru 24 de ore

MECANICUL implicat în ACCIDENTUL FEROVIAR de la Fetești, REȚINUT pentru 24 de ore

Replica API 30 iulie 2021 | 14:40 2374

Mecanicul de locomotivă al trenului care ar fi intrat în coliziune cu celălalt tren în cazul accidentului petrecut la Fetești, în noaptea de 28 spre 29 iulie a.c., a fost reținut pentru 24 de ore.

Reamintim că pompierii militari din cadrul Stației Fetești au fost solicitați, miercuri, în jurul orelor 23.45, prin apel 112, să intervină la un accident feroviar produs la Fetești, în urma coliziunii a două trenuri de marfă, coliziunea producându-se între locomotiva trenului care circula și o altă garnitură ce era staționată.

„În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii de la transporturi, față de evenimentul feroviar produs în cursul nopții de 28 spre 29 iulie a.c., în stația CF Fetești, s-a concluzionat faptul că un tren de marfă aparținând unei societăți comerciale, ce avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi și care se deplasa pe relația Craiova - Constanța Port, a intrat în stația C.F. Fetești pe firul 2, intrând în coliziune cu un alt tren de marfă, staționat în stația C.F. Fetești la aceeași linie.

Totodată, din verificări a rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat, de 54 de ani, din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația C.F. Fetești și nici semnalul roșu de oprire dinaintea intrării în stație.

În urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acestuia i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de bărbat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești.

Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit.

De asemenea, față de cel în cauză, polițiștii de la transporturi au dispus reținerea pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Ialomița, urmând ca, la data de 30 iulie 2021, față de acesta, să se propună Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești, luarea de măsuri legale.“ au transmis reprezentanții IPJ Ialomița.

A.F.

Citește și: ACCIDENT FEROVIAR, pe linia Bucureşti – Constanţa: Două TRENURI s-au CIOCNIT, la Fetești! Mecanicul de locomotivă era BĂUT

Citește și: DETALII de la ACCIDENTUL FEROVIAR de la FETEȘTI!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
orice nenorocire are la baza un cumul de cauze nu numai acarul paun.
1
0
Ce tot sariti sa-i luati apararea acestui nenorocit? Ii tot dati cu oboseala dar nu pricepeti ca acest jeg era baut in timpul serviciului?!
4
1
treaca oboseala ! experienta lui de mecanic la 54 de ani cat ai fi de ...obosit si mai ales putin baut arata ca e spre ...0, trebuia pensionat la ...21 de ani!
2
1
Cititi mai cu atentie scrie ca are 54 ani
1
0
la 21 de ani,te minunezi ce este in tara asta...ce experienta are acest maimutoi?
5
2
Beat fiind l-a durut in pl de restrictie, a intrat pe rosu avand indusi izolati la locomotiva si a facut o deraiere ca-n filme. Ce bataie de joc au ajuns caile ferate.
7
0
Primii vinovati sunt cei care nu i_au asigurat schimbul personalului dupa serviciul maxim admis de 9 ore pe locomotiva . De aici sa inceapa reinerile ca mecanicul nu putea sa paraseasca locomotiva fara schimb . Si conducerea simplificata trebuie eradicata . Afara cu slugile aservite
8
2
Unde esti tu Ceausescu sa ii impusti pe acesti derbedei ?
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272