REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Medicii atacă propunerea lui Nicolăescu: "Va mai face gărzi mama mare de la Roma!"

Medicii atacă propunerea lui Nicolăescu: "Va mai face gărzi mama mare de la Roma!"

Replica API 10 aprilie 2013 | 00:00 148

Ministerul Sănătăţii i-ar putea obliga să lucreze mai mult, pe bani puţini

Ministerul Sănătăţii i-ar putea obliga să lucreze mai mult, pe bani puţini

Un nou scandal este pe cale să izbucnească în sănătate. Ministerul Sănătăţii doreşte să îi oblige pe medici să lucreze mai mult, pe mai puţini bani. Cu alte cuvinte, aceştia ar trebui să muncească 12 ore, cu 24 de ore libere, fără să li se plătească orele de gardă, diminuându-se astfel veniturile cu 20-25%. Medicii sunt revoltaţi. Consideră că în orice ţară gărzile trebuiesc plătite, pentru că sunt considerate ore muncite suplimentar, în week-end. "Nu sună prea prietenos ce vrea Ministerul Sănătăţii. Gărzile nu poţi să nu le plăteşti. În toate ţările sunt plătite ca şi cum ai munci sâmbăta sau duminica. Parcă se vroia ştergerea inegalităţilor dintre stat şi privat... În felul acesta ne îndepărtăm, nu ne apropiem de Europa", a declarat, pentru "Replica", Cătălin Grasa, director medical al Spitalului Judeţean Constanţa. Gărzile sunt obositoare, iar personalul fiind puţin, turele sunt oricum foarte frecvente, mai atrag atenţia medicii.

Buşu: Nu am reuşit să-mi iau concediu de trei ani, iar ei vor să micşoreze salariile?

"În condiţiile acestea va mai face gărzi mama mare de la Roma! Puţini înţeleg că medicii sunt şi ei oameni, cu familie, cu probleme, la fel ca toţi ceilalţi. Avem şi noi o limită a psihicului. Vă dau exemplul meu. La spitalul din Medgidia, suntem doar doi medici care facem gărzi, din cauza lipsei de personal. Lucrăm o zi da, o zi, nu. Celălalt medic este femeie şi implicit şi gospodină acasă, la fel ca toate femeile din România. Pentru ea este şi mai greu. În fiecare zi se prezintă în jur de 80-100 de pacienţi, pe care trebuie să-i consultăm cu discernământ total şi trebuie să punem diagnosticul corect. Nu am reuşit să-mi iau concediu de trei ani, iar ei vor să micşoreze salariile? Şi aşa ducem lipsă de personal. În felul acesta, vor pleca şi cei care mai sunt", a declarat pentru "Replica", Stere Buşu, directorul Spitalului Municipal Medgidia.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108