REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Medicii de familie de la Centrul de Permanenţă Băneasa muncesc cu burta goală

Medicii de familie de la Centrul de Permanenţă Băneasa muncesc cu burta goală

Replica API 4 august 2012 | 00:00 472

Nu şi-au mai primit salariile de două luni

Nu şi-au mai primit salariile de două luni

Medicii de familie din cadrul Centrului de Permanenţă Băneasa muncesc gratis. Încă de la deschidere, din luna februarie, problema drepturilor salariale a existat, medicii fiind remuneraţi cu ţârâita. Chiar şi în prezent există o restanţă de aproximativ 2 luni, însă Casa de Asigurări de Sănătate susţine că nu sunt fonduri. Ajunşi la capătul răbdărilor, medicii declară că se gândesc la o formă de protest.

Situaţie critică la Centrul de Permanenţă Băneasa! Medicii de familie din cadrul unităţii de tratament au ajuns la capătul răbdărilor declarând că nu mai pot continua în acest mod. Chiar dacă lucrează zilnic, peste 1.000 de pacienţi fiind trataţi în doar 4 luni, cadrele medicale nu-şi primesc drepturile salariale, muncind efectiv în folosul comunităţii, cum s-ar zice. Dedicare şi profesionalism este principiul după care angajaţii îşi desfăşoară activitatea, însă când dările lunare bat la uşă, situaţia se schimbă, mai ales că lucrurile nu stau prost de ieri, de azi, ci încă de la deschiderea Centrului de Permanenţă Băneasa. Potrivit coordonatorului unităţii de tratament, dr. Marinela Oloianu, salariile au fost primite ultima oară în luna iunie, pentru luna mai. În plus, nici acestea nu au fost acordate integral. "Problema salariilor există. Am luat banii în iunie pentru luna mai. Însă, nici atunci nu i-am luat pe toţi. Eu am primit doar un sfert. Aşteptăm să mai luăm, dar nu ştim cu certitudine când", a declarat, pentru "Replica", Marinela Oloianu, medicul coordonator al Centrului de Permanenţă Băneasa. Chiar dacă situaţia este una dramatică, Casa de Asigurări de Sănătate spune că nu sunt fonduri. "Ne dau când au fonduri, aşa ni se spune. Noi suntem răbdători, dar ne întrebăm până când", a mai spus Oloianu. "Avem de plată impozitele pentru asistentele medicale, plus plăţile personale. Problema banilor este critică. Colegii mei sunt tare revoltaţi şi nu ştiu cât vor rezista", mai subliniază Marinela Oloianu. Situaţia nu are nici o soluţie în perioada următoare, spun medicii de familie, motiv pentru care vor mai aştepta puţin, după care se vor gândi la o formă de protest, la o acţiune. "Dacă s-ar fi întâmplat o singură dată era altă situaţie, dar ne confruntăm cu această situaţie din februarie, încă de la deschidere. Niciodată nu am primit drepturile salariale la termen, este o situaţie urâtă.", a mai adăugat medicul coordonator.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108