REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Medicina Legală, "salvatoarea" ginecologului acuzat că a ucis o minoră

Medicina Legală, "salvatoarea" ginecologului acuzat că a ucis o minoră

Replica API 8 iulie 2011 | 00:00 269

Ancheta în cazul lui Hany Riad nu poate fi încheiată în lipsa rezultatelor de la "Mina Minovici"

Ancheta în cazul lui Hany Riad nu poate fi încheiată în lipsa rezultatelor de la "Mina Minovici"

Ancheta în cazul medicului ginecolog Hany Riad, acuzat de decesul minorei de 15 ani, Rabia Hulia Sadula, nu avansează deloc fiindcă nici acum nu s-au primit rezultatele de la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", necesare pentru finalizarea cazului. Remintim că medicul Hany Riad a fost acuzat de părinţii minorei decedate că le-a omorât copilul. Fata a decedat în urma unui chiuretaj efectuat de către medicul Hany Riad, în anul 2010. Medicul ar fi cerut la acel moment şpagă de 5000 de lei pentru a interveni chirurgical, cu toate că minora era însărcinată în luna V-VI.

După ce ar fi primit suma de 3000 de lei familia minorei susţine că medicul a decis să o opereze pe minoră, dar din neglijenţa în timpul chiuretajului i-ar fi perforat uterul, starea fetei înrăutăţindu-se până când a ajuns în stop cardiorespirator, ireversibil fiind declarată decedată la ora 4.00 pe data de 5 mai 2010. Ulterior medicul a declarat în faţa Comisiei de Malpaxis că nu se consideră vinovat pentru moartea minorei şi că nu ar fi pretins şpagă pentru efectuarea chiuretajului. Pentru soluţionarea acestui caz, cei de la INML "Mina Minovici" trebuiau să trimită rezultatul investigaţiilor. Reprezentanţii Colegiului Medicilor Constanţa susţin că nici în momentul de faţă nu au primit rezultatul analizelor de la INML Bucureşti, că le aşteaptă şi acum, motiv pentru care Colegiul de Disciplină al Medicilor nu se pot pronunţa în lipsa unor rezultate oficiale: "Săptămâna trecută am trimis din nou o adresă la Mina Minovici, fiindcă nu au sosit rezultatele nici până acum. Din toate dosarele acesta este cel mai deosebit, dar din punctul nostru de vedere trebuie să aşteptăm răspunsul de la Bucureşti şi abia apoi vom purta discuţiile la Colegiul Medicilor despre acest caz. Nu trebuie să ne hazardăm şi să aruncăm pe piaţă informaţii pe care apoi să trebuiască să le retractăm", a declarat, pentru "Replica", dr. Victorian Păştilă, reprezentantul Colegiului Medicilor Constanţa.

Anca MAXIM

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108