REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Microbuze UMPLUTE până la refuz! Transportatorii, AVERTIZAŢI: „Riscă să piardă licenţa!” VIDEO

Microbuze UMPLUTE până la refuz! Transportatorii, AVERTIZAŢI: „Riscă să piardă licenţa!” VIDEO

Replica API 17 iulie 2017 | 00:58 1004

Condiţii horror pe ruta Constanţa – Năvodari

Condiţii horror pe ruta Constanţa – Năvodari

Situaţia scandaloasă de pe ruta Constanţa – Năvodari şi retur, perpetuată de ani de zile, urmează să îşi găsească rezolvare. Cel puţin aşa îşi ia angajamentul conducerea Consiliului Judeţean Constanţa, care a demarat verificări pe traseul menţionat, pentru a avea dovezi palpabile cu ceea ce reclamă, de mult timp, navetiştii şi nu numai, care urcă în mijloacele de transport în comun.

„Vorbim despre siguranţă în primul rând. Când încarci până la refuz un microbuz, Doamne fereşte să aibă loc vreun accident, că vă daţi seama câte victime şi ce haos se creează?!”, spun reprezentanţii CJC. Preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, spune că imaginile de la controlul de vineri sunt elocvente. Dacă în urmă cu o săptămână, transportatorii s-au anunţat între ei, reuşind, după 3 microbuze controlate, să „dreagă busuiocul”, în sensul că şoferii nu au mai umplut „ca de obicei” maşinile cu oameni, vineri au fost luaţi „ca din oală”!

Reprezentanţii Corpului de Control ai CJC au surprins în imagini modalitatea în care şoferii de microbuze acceptă să ia oameni şi în picioare, încălcând astfel normele legii. De ce acceptă pasagerii să circule în astfel de condiţii? Simplu! Pentru că altfel sunt nevoiţi să aştepte mult şi bine până la următorul microbuz, iar astfel întârzie la serviciu. Controlul a debutat vineri dis-de-dimineaţă, de la ora 7.00, şi a fost repetat la ora 17.00, când mulţi oameni se întorceau de la serviciu spre casă.

„Sunt probleme pe ruta Năvodari – Constanţa. Cei doi transportatori care operează pe ruta respectivă au fost convocaţi în şedinţă de lucru la Consiliul Judeţean, pentru ca în cel mai scurt timp să remedieze problemele constatate de Corpul de Control al CJC”, a precizat preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu.

„În prima şedinţă a Consiliului Judeţean vom iniţia o hotărâre de consiliu privind suplimentarea numărului de maşini pe ruta în cauză”, a adăugat Ţuţuianu. Şeful CJC a precizat că verificările pe traseul Constanţa – Năvodari, dar şi pe celelalte rute din judeţ vor continua pe toată perioada sezonului estival, în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie, cu care există un protocol de colaborare, dar şi cu ISCTR. „Dacă în continuare transportatorii nu vor înţelege să îşi facă treaba aşa cum trebuie şi cum s-a decis, se poate ajunge chiar şi până la ridicarea licenţei de transport”, a avertizat Ţuţuianu.

De precizat că ruta Constanţa – Năvodari este deservită de Grup Media Sud Company şi JTA Trans-Group SRL.

Alexandra CUCU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Autobuzele lui Tucan zici ca sunt fabrici de impachetat fum. Nu poti merge in urma lor. Oare cine le-a dat ITP. Este o adevarata aventura sa le si depasesti.
2
0
....vrem autobuze de capacitate , platim dar vrem si confort , fara baby si tucan si fara controloarea aceea care corbeste de cand urca si pana coboara , ne indica in ce pozitie sa stam , pe ce geam sa privim, tipa la sofer sa opreasca , NE TERORIZEAZA , POPA ANICA SA DISPOARA . FELICITARI DOAMNEI CORINA CASAPU , PREZENTA SIGURA SI DISCRETA .
3
0
DUPA CE MERGEM INTR-UN PICIOR DIMINEATA , MAI VINE SI BABA ANICA , O CONTROLOARE ...CASATA DE MULT TIMP SI NE STRICA ZIUA . VORBESTE NON-STOP , INCLUSIV CU SOFERUL , EA LE STIE PE TOATE , DAR DE CE TREBUIE SA O SUPORTAM NOI CALATORII DECENTI ? DOMNULE TUCAN , VA RUGAM DIN SUFLET SA O RETRAGETI IN BAZA , SA NU MAI AIBA CONTACT CU PUBLICUL CALATOR .
3
0
daca pe liniile astea mergeti ca sardelele, urcati-va in 305 si 303, iti garantez ca storci hainele de pe tine cand te dai jos, e un calvar, si mai si spun soferii, mergeti ,mai in spate, care spate, ca daca dai drumul la usile din spate , cade toata lumea, E UN CALVAR, luati masuri, asa nu se mai poate, e bataie de joc!
4
0
REintroduce-ti autobuzele ''23'' R.A.T.C. SI NU MAI FACETI PULA MARE LA PARTICULARII TUCAN si BABINCIUC !!! Pana in 2001 , transportul pe linia 23 era de stat !
5
0
cele 2 lini maxi taxi 310 312 se ocupa de Nicu terza un tigan borat din Dorobantu o mizerie penala un jeg
3
0
Faceti cheta luati taxiu timp de o saptamana sa nu ii mai folositi pe astia si vedeti dupa cum remediaza problema
3
0
310 312 conserve de sardine pe patru roti
3
0
Am venit dimineata cu microbuzul 23 de la constanta navodari cred ca era cma 15 persoane in plus si soferul tot mai oprea prin statii im mamaea sa ea calatori
3
0
De atatia ani nu se asigura siguranta oamenilor,nici pe strazi nici in microbuze.Toti stim cauza: coruptia si mafia generalizata, spagile si "partidele care sunt structuri mafiote"- asa cum spunea V.Catarama, numai sri si serviciile nu stiu. Pt inactivitate si lipsa competentei, pt activitate inexistenta si incasarea salariilor nejustificat de la Bugetul tarii, CEREM restituirea banilor din salarii a sri si DESFIINTAREA acestor structuri.
5
0
si la techirghiol...timona o firma de kkt are numai masini casate cine stie de cand ...sa se introduca linia 11 de la ratc
4
0
Un cacat! Cum adica risca sa piarda licentele. Trebuie anulate licentele instant si cu asta rupeti pisica odata pentru totdeauna. Ce atata toleranta si ingaduinta pentru niste nemernici de patroni care pun in pericol viata calatorilor? Plm
9
0
nu inteleg de ce nu intra metropolitanul pe navodari ca este cea mai serioasa firma de transport persoane.si patronul e cel mai tare .
4
3
Tuie Mumuianu! Ti-a dat voie maticheasca sa vorbesti?
5
2
este prea mare spaga pentru a se lua masuri
7
0
verificati maxi taxi 312 dezastru microbuze umplute peste limita atmisa ce face politia rutiera isctr de ce nu luati masuri urgente cine va retine daca nu luati demersuri urgente vom sesiza la Bucuresti cei care se ocupa cu transportul domnilor nu detine licienta de transport asigurare de calatori trama stradala Dorada tranporting actionar Marius Gherasim nu mai are microbuze pe linia 312 are numai pe 310 acesti particulari evazionisti nici bilete
9
1
Si daca li se ridica licentele, mergem pe jos??? Ganditi inainte sa vorbiti...Foarte bine ca se fac controale, foarte bine ca se doreste suplimentarea masinilor! Si noi suntem de vina ca ne urcam ca berbecii si nu cerem biletele...Ganditi inainte sa dati cu mocirla!!!
3
9
"Gaborii care isi fac treaba" Cei care platesc nu incalca legea , doar cei mai saraci
1
3
prelungiti linia de telecabina,si asa astia din navodari fiind gazosi,vor ridica cabinele in sus
4
0
Cele doua firme GMS si JTA sunt ale lui BABINCIUC si TUCAN . Prima firma GMS , nu elibereaza bilete de ANI de zile ! A doua firma JTA are soferi niste babalaci expirati si o tata de controloare intrata la menopauza si care trancaneste incontinuu si da lectii de viata la calatori ! De ce nu REintroduceti linia de STAT 23 R.A.T.C. cum a fost pana in 2001 ?! Se iau spagi mari de la cele doua firme private !??!?
13
0
MAI BINE BAGATI RATC SA OPEREZE CU AUTOBUZE PE RUTA 23 NAVODARI-MAMAIA-CONSTANTA SI NU O SA FIE INGHESUIALA CA SARDINELE SA BAGE IN ACESTE SICRIE PE 4 ROTI. AR FII BINE DOMN PRIMAR SA SCOATA MICROBUZELE DIN PEISAJUL CONSTANTEAN GEN 303-304-301-302- 310 SI SA PROMOVEZE TRANSPORTUL CIVILIZAT NU CEL BANANIER. AM VAZUT LA BUZAU CEI DE ACOLO AU INCEPUT SA SCOATA MICROBUZELE DIN ORAS ACOLO SE POATE DOAR E PSD LA PUTERE?! AICI SI ACOLO DOMNESTE ACELASI PARTID NU E VOINTA NU SE POATE?
12
0
Hai sa fim seriosi!!! Chiar o sa credem ca li se vor ridica licentele???Aceste firme opereaza pe piata de aproape 20 de ani.Nu isi vor pierde niciodata licentele pt ca patronii stiu cum sa "liciteze".Aceeasi situatie este si la micobuzele din interiorul orasului.Infecte,ruginite,scaunele nu au stabilitate,nu se dau bilete, opresc pe unde le vine. ANAF UL, ISCTR UL cand va sesizati?
14
1
D-le Tutuianu ori ai simtul umorului foarte dezvoltat ori ne crezi tampiti ...poate dumneata nu-ti tragi spaga de la transportatori dar subordonatii dumitale sigur inghit darul asa ca mai lasa-ne cu promisiunile astea rasuflate pe care le faceti cand veniti la putere . Ideal ar fi sa mergeti si voi la serviciu cu ligheanele lui gms si sa vedeti cum e fara limuzina cu sofer si aer conditionat , la scara . Vorba lui nea Puiu ....nici nu va salut ....buna ziua !
14
2
Hai sa fim seriosi!!! Chiar o sa credem ca li se vor ridica licentele???Aceste firme opereaza pe piata de aproape 20 de ani.Nu isi vor pierde niciodata licentele pt ca patronii stiu cum sa "liciteze".Aceeasi situatie este si la micobuzele din interiorul orasului.Infecte,ruginite,scaunele nu au stabilitate,nu se dau bilete, opresc pe unde le vine. ANAF UL, ISCTR UL cand va sesizati?
11
1
Mai grav este ca aceste bombe pe rotii opresc oriunde si oricand ! Opresc chiar si in sensul giratoriu !!!!
13
1
Situatia devine din ce in ce mai critica. In statiile de transport in comun de la gara , un grupt de tigani acosteaza persoane in ziua mare in vederea transportului ilegal cu masini neautorizate. Ameninta taximetristii , soferii de microbuze , afirma ca sunt trimisi chiar de politia rutiera sa se razbune pe transportatori ca nu dau spaga , cert este ca nu li se intampla nimic.
12
1
Sa scoata gms dp ruta oras incurca traficu in oras opresc peste tot pe zebra ori unde vor clienti. Sa se scoata microburile dp ruta oras
13
3
Vrem metrou sau tramvai Constanta-Navodari!
6
2
si ruta pe care circula tigaile pe roti ale firmei NURSEN TRANSCOM pe ruta C-ta Independenta.In afara de soferii profesionisti nu o sa gasiti decat foste microbuze de marfa transformate in microbuze de calatori.
13
3
Sa faceti control dimineata si seara pe ruta Cobadin -Constanta mergem ca sardelele
9
2
Mistretul15 iul 01:49...Aloooo !nenea....ia zi matali cate tramvaie si troleibuze ai vazut pe ruta C ta Navodari
4
3
Sa-i multumiti lui Mazare ca ,a distrus troleibuzele si tramvaiul!Cel putin erau un transport nepoluant.
17
5
suntem transportati ca si animalele,inghesuiti,masini murdare,scaune rupte,cald-sa mai adaugam ca nu se elibereaza bilete ? si nu.si vor pierde licenta ca sunt pasuiti de ani buni.Ce bine ar fii daca sar introduce RATC-ul,autobuze mari aerisite si chiar si soferii mai amabili
21
1
Ce e ma asa de greu sa aduca din olanda 2- 3 autobuze la mana a3a ca sunt la pret bun si foarte spatioase!eu stiu o ruta in care un autobuz adus din benelux de_abia are loc sa intoarca in autogara si paradoxul e ca sunt putini calatori.Vremea microbuzelor a trecut si e bataie de joc cu ele.
10
0
sa ne anuntati cand va pierde unul din ei licenta
22
1
Isi bat joc de noi in fiecare zi. Ne urcam asa ca nu avem ce face dar este jignitor. Va rog sa luati masuri . Foarte bine ca ii controlati ca imediat se conformeaza
17
0
nu o sa reusiti sa schimbati nimic pentru ca sunt protejati de PSD si Tucan e prea smecher sa ii faceti ceva
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108