REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Migranţi: Franţa respinge ideea patrulelor comune cu Marea Britanie

Migranţi: Franţa respinge ideea patrulelor comune cu Marea Britanie

Replica API 4 decembrie 2021 | 00:00 627

Premierul francez Jean Castex a respins într-o scrisoare către omologul său britanic Boris Johnson propunerea sa de ''patrule comune'' pe teritoriul francez pentru a preveni plecarea migranţilor spre Marea Britanie, relatează AFP, citată de Agerpres.

Jean Castex

''Am acceptat întotdeauna să examinăm şi să discutăm cu bună-credinţă propunerile britanice de consolidare a cooperării. Pe unele le-am acceptat, pe altele le-am refuzat'', a scris Castex. ''Nu putem accepta, de exemplu, ca poliţişti sau militari britanici să ne patruleze ţărmurile; suveranitatea noastră este în joc'', a subliniat el.

Boris Johnson a făcut această propunere în cursul unei convorbiri telefonice cu preşedintele francez Emmanuel Macron pe 25 noiembrie, la o zi după un naufragiu pe Canalul Mânecii soldat cu 27 de morţi.

Propunerea a apărut şi într-o scrisoare a premierului Johnson către preşedintele Macron, a cărei publicare de către guvernul britanic a indignat Parisul şi a declanşat o nouă criză între cele două ţări. În scrisoarea sa, Johnson a mai propus Franţei ''un acord bilateral de readmisie care să permită întoarcerea tuturor migranţilor ilegali care traversează Canalul Mânecii''.

''Returnarea migranţilor nu este o opţiune pentru noi, nu este o modalitate serioasă sau responsabilă de a aborda problema'', a declarat o sursă de la Matignon (reşedinţa premierului), sub protecţia anonimatului.

''Peste 700 de poliţişti şi jandarmi supraveghează în fiecare zi coasta Opale (de nord) pentru a opri ambarcaţiuni improvizate să plece pe mare'' spre Anglia, a indicat premierul Castex în scrisoarea sa.

''O parte din aceste operaţiuni se realizează cu contribuţia financiară a guvernului dumneavoastră, în conformitate cu acordurile noastre de cooperare'', a amintit el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108