REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Mihai LUPU: Stroe CONTACTEAZĂ primarii noștri și le CERE să VOTEZE PSD la Consiliul Județean

Mihai LUPU: Stroe CONTACTEAZĂ primarii noștri și le CERE să VOTEZE PSD la Consiliul Județean

Replica API 23 septembrie 2020 | 00:15 2628

Candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, are mare încredere că, împreună cu echipa sa, va reuşi să înlăture de la conducerea urbei administraţia PSD, după 20 de ani de zile. Deşi a fost o campanie dificilă, Lupu este convins că experienţa sa, dar şi proiectele sale, îl vor conduce direct în biroul lui Horia Ţuţuianu, actualul şef al CJ. Adevărat, are un adversar puternic, de temut, spun unii, în persoana lui Felix Stroe. În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, Mihai Lupu a vorbit despre aşa-zisa relaţie pe care a avut-o cu Stroe, a comentat meciurile din campanie, dar a făcut şi o trecere în revistă a proiectelor sale.

Ca o trecere în revistă a activității profesionale, precizăm că Mihai Lupu, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Constanța, a lucrat la Canalul Dunării Marea Neagră, dar și la Petromidia mulți ani, unde a pornit de la cel mai jos nivel și a ajuns șef compartiment financiar. A fost director la Ecoterm și timp de patru ani director la Oil Terminal. A intrat în politică, a fost președintele Comisiei Sociale la Năvodari, a fost consilier județean și 8 ani în Parlamentul României, dar și-a condus şi propriile companii cu filiale în afară și în România.

Ce spune Mihai Lupu despre campania electorală!

Dacă facem o retrospectivă a campaniei, cei care nu au avut ce să spună folosesc atacuri personale, este de părere Mihai Lupu. Însă el a jucat cinstit, mărturiseşte Lupu, promovându-şi proiectele viitoare şi atât. "Pe mine nu mă caracterizează acest lucru, nu doresc răul niciunui contracandidat de-al meu. Am spus de fiecare dată ce pot să fac eu, ce poate face PNL, ce putem să aducem mai bun în viața locuitorilor județului și ai municipiului, pe asta ne-am canalizat campania. Nu e corect să ai campanie cu atacuri la persoană, pentru că există viață și după 27 septembrie. Dacă ești om civilizat și poți să respecți ca să fii respectat, așa trebuie să procedezi. E inadecvat acest limbaj. Au de pierdut cetățenii", spune Lupu.

”De 20 de ani, PSD tot promite, face dezbateri dar nimic nu rezolvă. Cel mai important lucru este să ai dezbateri cu cetățenii. S-au tot făcut conferințe, dar s-au văzut injurii sau atacuri. Nu mă caracterizează, eu am spus ce putem face noi. Am zis că, dacă vrei să câștigi respect, trebuie să respecți. Trebuie să te pui pe tine în evidență, dacă ai ceva de oferit. Ignor aceste lucruri, nu vreau să le citesc, să le aud, mă încarcă negativ. Mă cunosc pe mine, oamenii știu cine sunt eu, ce am făcut și ce vreau să fac. Sunt oameni care nu au putut demonstra ceva nici în viața publică, politică sau în viața privată. Electoratul va avea de ales între oameni cu expertiză, oameni realizați, cu experiență”, a completat el.

Lupu: Nu am fost prieten cu Felix Stroe!

Candidatul PNL la Consiliul Județean spune că niciodată nu a fost prieten cu adversarul lui de astăzi, Felix Stroe, așa cum se vehiculează. ”Nu am fost prieteni, e un cuvânt pretențios pentru mine. A fost o relație civilizată și fiecare are de învățat dintr-o parte și în alta. Fiecare are plusuri și minusuri, nimeni nu e perfect. Viața ne-a adus în poziția aceasta de a fi contracandidați. Eu mi-am manifestat această opțiune de la început, iar domnul Stroe a intrat fortuit în această bătălie pentru că știa că va pierde cu Horia Țuțuianu. A intrat să salveze ce mai e de salvat”, a mai declarat candidatul pentru președinția CJ Constanța.

Joacă PSD murdar cu primarii PNL?!

Lupu a dezvăluit faptul că oameni din anturajul lui Felix Stroe au contactat primari PNL pentru a le cere să pună ștampila, la Consiliul Județean, pe PSD. ”PSD-ului i se datorează multe din eșecuri. Iar lumea va sancționa foarte clar. Se vede disperarea PSD-ului. Anumite persoane din anturajul domnului Stroe contactează primarii noștri și le cere să voteze la Consiliul Județean candidatul lor. Dumnealui știe că a vrut să se întâlnească cu el acasă. Primarii noștri au spus că nu se poate. N-ar trebui să fie o bătălie politică, electoratul te judecă”, a mărturisit politicianul.

Experiența politică, plusul lui Mihai Lupu față de contracandidatul său principal

Întrebat ce plusuri are față de contracandidatul său personal, având în vedere că ambii au experiență în administrație, Lupu a declarat: ”Plusul meu e experiența mult mai puternică în domeniul politic, am avut bătălii câștigate pe votul uninominal. Nu e ușor. S-a văzut și astăzi că trebuie să cunoști oamenii, să-i poți convinge să te aleagă. Domnul Stroe nu a avut această experiență. Confruntarea ta cu electoratul îți spune cine ești și unde ești. Omul votează și partidul și omul. Iar PSD e într-o derivă totală. Uitați ce s-a întâmplat la Mangalia! Este disperarea PSD-ului, știau că vor pierde, că n-aveau șanse cu Zanfir Iorguș. Atâta timp cât tu nu ai încredere în candidații tăi și îi schimbi, atâta timp cât partidul tău nu are încredere într-un candidat… Asta e diferența între noi și ei: selecția candidaților. Ai noștri au fost selectați după criterii bine stabilite în urma unor cercetări sociologice”.

Lupu: Felix Stroe n-a intervenit nici în dezastrul municipiului, nici în dezastrul județului

În cadrul interviului, Mihai Lupu a spus că PSD poate să promită orice, însă a avut ca instrument pentru atragerea fondurilor europene Consiliul municipal, primarul Constanței, președintele CJ și nu s-a folosit de el, fondurile europene fiind atrase de primarii PNL. Totodată, este de părere că PSD nu a fost partener cu mediul de afaceri sau cel universitar. ”Îi reproșez domnului Stroe: N-a intervenit nici în dezastrul municipiului, nici în dezastrul județului. Au făcut ceva bun pentru ei, pentru oameni n-au făcut. Nu le-a păsat de oameni, nu au gândit pentru ei. E cel mai defrișat județ. De aceea nu va mai fi votat. Noi vrem o administrație transparentă, proiectele să fie susținute de CJ”, spune Lupu.

Mihai Lupu, despre eticheta USL: E cea mai mare tâmpenie

L-am întrebat pe Mihai Lupu cum comentează faptul că PNL încă nu a scăpat de eticheta USL și dacă va fi afectat la alegeri, din acest punct de vedere. Acesta a răspuns: ”E cea mai mare tâmpenie. N-au avut argumente. Suntem singurii care ne batem cu PSD-ul, dar toată lumea lovește în PNL. Ne fac în fel și chip. Suntem mai determinați ca niciodată să câștigăm. La vremea respectivă, USL a fost gândit pentru altă epocă. Înțelegerile care au existat între anumite persoane care nu mai sunt în PNL, dar care se bat împotriva noastră.”

În cadrul interviului, Mihai Lupu a vorbit despre prioritățile imediat următoare la Consiliul Județean. Spune că va cere rapoartele șefilor din CJ și deconcentratelor și va face o analiză a activității acestora. Iar, dacă va fi cazul, va dispune schimbări.

Mai multe despre acest subiect, dar și care este mesajul lui Mihai Lupu pentru adversarii politici, dar și pentru alegători, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos. Și tot aici, puteți aflați detalii despre candidații PNL la alegerile parlamentare, ce vor avea loc în luna decembrie.

Cod Mandatar Financiar PNL 21200012

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920