rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Interviu cu preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului

Mihail Fâcă, despre Flaminia: Noi vom aviza numai ce este sigur pentru mediu; oamenii nu au de ce să fie îngrijoraţi!

Nava MSC Flaminia, considerată drept o "bombă toxică plutitoare", se află din luna mai în Portul Constanţa, Dana 38 UMEX. De ce? Pentru că Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM), condusă de preşedintele Mihail Fâcă, a descoperit că nu există o concordanţă între notificarea DE 1350/171248, parafată de autorităţile germane, şi încărcătura existentă la bordul navei Flaminia. Deşi în baza notificării, prin intermediul căreia ANPM a facilitat accesul navei în Portul Constanţa, se ştia că la bord există doar 1000 tone de şlam şi 8.000 tone de deşeuri metalice, urmare a unor controale s-au descoperit şi 308 tone resturi de carne de pasăre/deşeuri în putrefacţie. ANPM urmează să stabilească dacă surplusul de deşeuri va fi prelucrat în România, la firma Protan, sau dacă va fi direcţionat spre Germania. Mihail Fâcă, preşedintele ANPM, a declarat, în exclusivitate pentru "Replica", faptul că autoritatea germană garantează financiar atât transportul deşeurilor suplimentare în Germania, cât şi o eventuală prelucrare a lor în România.

Reporter: Domnule preşedinte, instituţia pe care o reprezentanţi poartă de ceva timp o corespondenţă cu autoritatea de Mediu din Germania. Ce probleme sunt cu nava Flaminia?

Mihail Fâcă: Nu avem probleme. Noi avem un regulament internaţional, în ceea ce priveşte transferul de deşeuri intercomunitar, pe care îl respectăm cu stricteţe şi pe care trebuie să-l respecte şi partea germană şi chiar îl respectă. Toată conversaţia de acum, comunicarea pe care o avem cu autoritatea germană, reprezintă etape pe procedura din acel regulament.

Rep.: De dată recentă, la bordul navei Flaminia s-au descoperit 17 containere ticsite cu resturi de carne de pasăre/deşuri în putrefacţie. Cum comentaţi?

M.F.: Să ne înţelegem. Regulamentul spune următorul lucru, şi noi investigăm cu autoritatea de Mediu din Germania acest lucru, că în momentul în care spre noi se îndreaptă o cantitate de deşeuri, ea trebuie să fie foarte clar evidenţiată într-o notificare internaţională. În momentul în care noi controlăm cumva nava respectivă şi constatăm că nu avem o concordanţă de cantităţi sau de obiecte, atunci intrăm pe o altă procedură a regulamentului. Exact asta se întâmplă în momentul de faţă. Există o cantitate suplimentară de deşeuri care nu a fost declarată în acea notificare. Tot ceea ce nu este prevăzut în notificare intră sub incedenţa altei etape din regulament, etapă pe care o derulăm în prezent şi sperăm să o finalizăm în câteva zile, în aşa fel încât lucrurile să fie clare. Nu putem finaliza această etapă fără consultări prealabile cu autoritatea germană, pentru că aşa prevede regulamentul.

Rep.: Vă referiţi la prima notificare, în baza căreia nava Flaminia a intrat în Portul Constanţa, Dana UMEX?

M.F.: Exact. Acum, vizavi de cantităţi, regulamentul internaţional prevede următorul lucru: în momentul în care apare neconcordanţa, diferenţa poate fi expediată în ţara de origine, respectiv Germania, sau poate fi prelucrată în ţara de destinaţie, la noi. Este o chestiune pe care o stabilesc cele două autorităţi.

Rep.: Dumneavoastră ce aţi stabilit sau ce urmează să stabiliţi cu autoritatea de Mediu din Germania?

M.F.: Nu am stabilit. Procedura nu este încheiată. Suntem în dialog cu autoritatea germană vizavi de acest subiect. Mai mult decât atât, ne-am asigurat că autoritatea germană este în posesia unei garanţii financiare suficiente care să asigure fie transportul acestor deşeuri suplimentare în Germania, fie prelucrarea lor în România. Această garanţie există. Conform procedurilor regulamentului internaţional, noi suntem în dialog cu autoritatea germană pentru a ajunge la o opinie comună.

Rep.: Dintr-o adresă transmisă în atenţia instituţiilor din Constanţa reiese faptul că deşeurile de carne de pui ar urma să fie neutralizate la firma Protan. De ce această grabă?

M.F.: Putem judeca orice scenariu după ce vom stabili procedura prevăzută de regulament. Adică, returnăm deşeurile în Germania sau încercăm să le prelucrăm la noi. Eu nu pot să fac scenarii, unde, cum cine, de ce. Sunt discuţii făcute pe plan local, discuţii corecte. De ce? Dacă hotărâm, împreună cu autoritatea de Mediu din Germania, să nu returnăm, că avem capacitatea să prelucrăm în România şi ei plătesc, trebuie să fim urgent pregătiţi să vedem unde prelucrăm. Din acest motiv, pe plan local, s-au analizat mai multe opţiuni şi s-a ales una dintre ele.

Rep.: Ce v-a răspuns autoritatea din Germania, urmare a corespondenţei vizavi de nava Flaminia?

M.F.: Nu vă pot răspunde la această întrebre, pentru că ar trebui să le cer şi lor aprobarea pentru a face publice informaţiile.

Rep.: Ce riscuri ar exista, din punct de vedere al mediului şi al sănătăţii populaţiei din România, în momentul în care vor fi descărcate deşeurile aflate acum la bordul navei Flaminia?

M.F.: Nu există astfel de riscuri. Pentru orice operaţie pe care ar dori cineva să o facă trebuie să obţină aprobarea noastră şi menirea noastră este de a ne asigura că nu pot există astfel de riscuri. Dacă noi am stabilit cu autoritatea germană procedura pe care o abordăm din regulament, în acel moment cei care se ocupă trebuie să ne prezinte un proiect, prin care să ne spună ce transportă, unde transportă, cu ce transportă, cum securizează, ce măsuri se impun pentru o eventuală spargere de containere. Noi trebuie să avizăm acel proiect şi vom aviza numai ce este sigur pentru mediu.

Rep.: Ce alte documente a emis Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului pentru nava Flaminia, în afară de adresa în baza căreia a fost lăsată să ajungă în Portul Constanţa?

M.F.: Doar acea adresă a fost emisă, pentru a putea face evaluarea cantităţilor şi a conţinutului, ceea ce s-a şi întâmpat şi continuăm procedura legală.

Rep.: Când aproximaţi că veţi primi un răspuns ferm din partea autorităţii de Mediu din Germania pentru următorul pas, respectiv descărcarea deşeurilor?

M.F.: Noi sperăm, este şi interesul nostru să lămurim situaţia în cel mai scurt timp, undeva la începutul săptămânii viitoare. Lucrurile sunt extrem de simple şi bine reglementate. Când lumea nu întreabă, aşa cum aţi făcut dumneavoastră, apar speculaţii. Important este să se respecte legea.

Rep.: Domnul prefect Eugen Bola a declarat că în cazul navei Flaminia este o problemă. Dumneavostră ce ne declaraţi?

M.F.: Este neliniştea dânsului, problema este în Constanţa, eu înţeleg această preocupare şi este foarte corect să fie aşa. Ei s-au sfătuit cu noi şi le-am explicat care sunt cele două variante şi atunci pregătesc local cele două variante. Este firesc să fie aşa. Procedura pe care o vom încheia cu autoritatea germană ne va spune ce se va întâmpla cu surplusul de deşeuri. S-ar putea ca o parte din cantitatea de deşeuri să plece în Germania, iar o parte să fie prelucrată aici, în România. Regulamentul permite astfel de combinaţii şi evident că soluţia trebuie să fie cea mai puţin dăunătoare pentru mediu.

Rep.: Ce alte tipuri de deşeuri mai există la bordul navei Flaminia, exceptând carnea de pasăre, mâlul şi deşeurile metalice?

M.F.: Discutăm după o dezbatere publică furtunoasă, dar cu excepţia resturilor de carne de pui, celelalte deşeuri ar fi total neutre. Din câte reţin, în unele containere a fost mobilă, după incendiu bănuiesc că nu mai există. Mai erau doze de aluminiu de la băuturi răcoritoare, chestii inerte.

Rep.: Oamenii sunt speriaţi de faptul că la bordul navei Flaminia există deşeuri periculoase. Ce mesaj le transmiteţi acestora?

M.F.: Nu avem nici o problemă, vă spun de acum. Lucrurile se vor mişca cât se poate de repede, pentru a se rezolva totul cât se poate de corect şi legal. Oamenii nu au de ce să fie îngrijoraţi, noi ştim situaţia de acolo. Există un singur container cu deşeuri de genul acesta (carne-n.r.), o marfă alterată. S-au luat măsurile necesare pentru a nu exista vreun incident de mediu. Celelalte containere, care conţin astfel de deşeuri, sunt ermetic închise, nu reprezintă o problemă. Cu domnul prefect din Constanţa există un dialog permanent, ne informăm reciproc pe acest subiect şi mi-a spus că au fost luate măsuri pentru etanşeizare, să nu fie nici un fel de problemă. Noi avem o notificare cu o cantitate, un conţinut, dar am găsit diferenţe şi atunci este normal să corespondăm cu autoritatea din Germania.

Alexandra VASILE

joi, 4 iulie 2013143
Comentarii

00mediu(4 iul 11:01)
Eu cred ca oficialii romani, casi in alte situatii, au luat bani grei pentru operatiunea actuala, nimic nu este intimplator.
00Und(4 iul 01:15)
Domnul aceasta Faca ar trebui sa-si dea demisia de urgenta
mai mult...Replica
23 sep 12:41ReplicaACCIDENT RUTIER, două TIR-uri S-AU CIOCNIT pe Autostrada A4, între Agigea și Ovidiu!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină luni, 23 septembrie 2019, pe Autostrada A4 cu...1606

23 sep 00:00Replica'Speculă' cu remorchere: contract impresionant pentru o firmă din Constanța1929
23 sep 00:00ReplicaUn poștaș din Constanța A FURAT pensiile mai multor bătrâni, după care a fugit în Franța!2338
23 sep 00:00ReplicaProiectul deputatului Babuş, la mâna consilierilor locali municipali

Proiectul deputatului PSD Radu Babuș ajunge în atenția consilierilor locali. După ce a elaborat PUD-ul în vederea...1162

23 sep 00:00ReplicaFostul primar din Negru Vodă, OBLIGAT să plătească un prejudiciu stabilit de Curtea de Conturi! Nicolin se opune!2058
23 sep 09:15ReplicaOvidiu Cupșa, directorul CERONAV: Ne batem pentru deschiderea unui pavilion românesc!1507
23 sep 23:04ReplicaVoi unde petreceţi Revelionul? Păltiniş, ideal pentru o vacanţă reuşită alături de familie şi prieteni

S-a încheiat vara, este timpul să culegem roadele toamnei şi să ne gândim ce facem de sărbători şi de Revelion!...695

23 sep 00:02ReplicaAccident rutier grav, la ieşire din Medgidia! Un bărbat A MURIT! VIDEO3826
23 sep 00:02ReplicaACCIDENT RUTIER GRAV LA IEŞIRE DIN CATALOI: 4 MAŞINI IMPLICATE, MAI MULŢI RĂNIŢI! VIDEO!2032
23 sep 00:06ReplicaVIDEO. Velier cu mai multe persoane la bord, în derivă pe Marea Neagră, travers de portul Mangalia

Din ordinul MRCC Constanța (Centrul Maritim de Coordonare), nava Sar Opal a intervenit travers de portul Mangalia...1037

23 sep 00:37ReplicaDosare penale pentru mai mulți șoferi care s-au urcat băuţi la volan785
23 sep 00:38ReplicaPoliţiştii au emis un ordin de protecţie pentru încă un soţ violent587
Vremea
23.2°22.2° - 23.2° luni, 23 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 46%
Vânt: 5.97 m/s
Presiune: 1014.84 milibari

Loto
6/49172024252729
5/40192530354012
joker101723262914
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 sep 22:33SportFCSB și CFR Cluj s-au anihilat reciproc și au remizat, 0-0

FCSB și CFR Cluj au remizat în derby-ul etapei a 10-a din Liga 1, scor 0-0, după un meci în care cele mai bune două...222

23 sep 18:26SportWeekend fabulos pentru antrenorii români din străinătate

Cosmin Olăroiu, Ladislau Boloni, Răzvan Lucescu, Daniel Isăilă și Marius Șumudică au obținut victorii pe linie...368

23 sep 00:00SportJaponeza Naomi Osaka a cucerit trofeul la Osaka

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, locul 4 în ierarhia internaţională, principala favorită, a câştigat...283

23 sep 00:00SportRugby: Italia s-a impus lejer în faţa Namibiei, la Cupa Mondială 2019

Naţionala de rugby a Italiei a câştigat duminică meciul cu Namibia, din grupa B a Cupei Mondiale 2019 din Japonia,...214

Local
23 sep 23:58LocalActivități sportive, bucurie și mișcare pe bulevardul Tomis! VIDEO!

Bulevardul Tomis pietonal, pentru o zi! Constanța s-a angrenat în activitatea desfășurată de Primăria Constanța,...939

23 sep 00:40LocalUn record și o premieră pentru România pe Plaja Modern, de Ziua Păcii

La inițiativa JCI (Junior Chamber International) Constanța, pe 21 septembrie, de Ziua Internațională a Păcii, peste...784

23 sep 00:39LocalAutoutilitară căzută în canal, la Movilița

Duminică dimineață, în jurul orei 06.30, salvatorii de la Detasamentul Urziceni au fost alertați pentru a interveni...479

23 sep 00:36LocalPieton lovit de mașină pe strada Unirii

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină duminică, 22 septembrie, pe strada Unirii, în urma unui...933

23 sep 00:33LocalSpirit civic: pompierii constănțeni au participat la o acțiune de igienizare a orașului

Pompierii constănțeni au lăsat, preț de câteva ore, lupta cu focul, s-au echipat cu saci și mănuși și,...523

23 sep 00:44LocalIncendiu la Gârliciu. O casă și un adăpost de animale, cuprinse de flăcări

Panică la Gârliciu sâmbătă, 21 septembrie, după ce a izbucnit un incendiu la o casă și un adăpost de animale pe...531

23 sep 00:45LocalDeblocare de ușă în Medgidia: persoană găsită MOARTĂ

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, sâmbătă, 21 septembri, pe strada Ecaterina...1927

23 sep 00:47LocalInfracțiuni economice, depistate de polițiști

În perioada 14 – 20 septembrie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice au efectuat 42 de...701

23 sep 00:47Local18 persoane predate între România și state membre U.E.

Poliţiştii români au desfășurat, în ultima săptămână, misiuni, în state membre ale Uniunii Europene, pentru...491

23 sep 00:07LocalIndisponibilitatea Unității 1 de la Cernavodă se prelungește până marți. Prețurile spot la electricitate au ajuns la cer

Indisponibilitatea unității 1 a centralei nucleare se prelungește până marți dimineață, lucru care ține sus...1791

Politică
23 sep 00:43PoliticăCătălin Ivan şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale; ADN înseamnă alternativă la actuala clasă politică

Fostul europarlamentar social-democrat Cătălin Ivan şi-a depus, duminică, la Biroul Electoral Central, candidatura...425

23 sep 00:43PoliticăFifor: Din cauza blocajelor preşedintelui, România investeşte mai puţin, absoarbe mai puţini bani europeni

Vicepremierul Mihai Fifor a afirmat că au trecut 5 zile de la decizia Curţii Constituţionale şi 26 de zile de când...336

23 sep 00:39PoliticăViorel Cataramă nu se lasă, după ce i-a fost respinsă candidatura: intră în joc Curtea Constituțională

Preşedintele Partidului Dreapta Liberală Viorel Cataramă anunţă că va depune contestaţie la CCR după ce Biroul...440

23 sep 00:35PoliticăLiviu Pleșoianu, anunț în creierii nopții: NU își depune candidatura pentru alegerile prezidențiale

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, care dorea să candideze independent la pezidențiale anunță că nu a reușit să...706

23 sep 00:35PoliticăElena Udrea își adună forțele: O să fie o surpriză ce voi face în continuare

Elena Udrea, fost ministru, lider de partid si candidat la prezidentiale, spune că o să fie o surpriză traseul ei...1045

23 sep 00:34PoliticăForțele pro-Guvern și alianța anti-PSD se ciocnesc pe 'ruinele' ALDE: Harta teatrului de război la moțiunea de cenzură

Parlamentarii din gruparea care susține Guvernul Viorica Dăncilă sunt oficial aproape la fel de mulți ca cei din...724

23 sep 00:34PoliticăPalaz spune că n-a aflat despre verdictul în cazul lui Băsescu; e în concediu!

Judecătorii Curții de Apel București au dat vineri un verdict prin care au confirmat rezoluția CNSAS că Traian...591

23 sep 00:33PoliticăViorica Dăncilă le răspunde celor care o critică pentru numirea unui jurnalist în fruntea PSD Cluj

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că partidul vrea să obțină rezultate...563

23 sep 00:33PoliticăViorel Ionescu, primarul din Hârșova, despre președintele executiv al Asociației Orașelor din România: AOR este apolitică, nu este SC CHIRIȚĂ SRL

Primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, supărat pe Ionel Chiriță, despre care spune că umblă cu tertipuri pentru a...804

23 sep 00:32PoliticăMircea Diaconu și-a depus candidatura la prezidențiale: Cum a explicat absența lui Tăriceanu și a lui Ponta

Candidatul independent Mircea Diaconu şi-a depus, sâmbătă, candidatura la alegerile prezidenţiale, el afirmând la...636

Monden
23 sep 00:00MondenMunti, uriaşul de la "Chefi la cuţite", a ajuns de nerecunoscut după ce a slăbit aproape 100 de kilograme

Câştigătorul sezonului 6 Chefi la cuţite este de nerecunoscut după ce a reuşit să ajungă de la 170 de kilograme...399

23 sep 00:00MondenAlexandru Darie a fost înmormântat în lacrimile fostei soţii şi ale actorilor care l-au iubit

Durere apăsătoare şi lacrimi amare duminică la înmormântarea lui Alexandru Darie. Regizorul s-a stins din viaţă,...362

23 sep 00:00MondenPictoriţa Mariana Calfa a venit cu un cocoş la iUmor. Cheloo i-a ascultat uimit povestea

Mariana Calfa are o adevărată grădină zooligică la castelul de pe malul Lacului Fundeni, în care stă, iar vineri...222

23 sep 00:42MondenFiica lui Gigi Becali se mărită. Latifundiarul din Pipera, mândru de viitorul ginere: „E dintr-o familie avută”

Fiica cea mare a lui Gigi Becali, Teodora, face nuntă mare luna viitoare, în octombrie. La eveniment ar urma să...624

23 sep 00:00MondenCum arată fiul rebel al lui Nicholas Cage după ce a învins "demonii" alcoolului

Nicolas Cage își promovează noul film, „Running with the Devil”, iar la premiera din Los Angeles, de pe 16...322

23 sep 00:00MondenCum arată Stallone la 37 de ani de la lansarea filmului „Rambo”

Sylvester Stallone se ţine incredibil de bine la cei 73 de ani ai săi. După o carieră de 40 de ani de supererou,...259

23 sep 00:00MondenDouă poze din şedinţa foto realizată de Marilyn Monroe pentru Look Magazine, scoase la licitaţie

Casa Christie's va scoate la licitaţie la 29 octombrie, la New York, două poze din legendara şedinţă foto...205

23 sep 00:00MondenLogoul Batman, proiectat pe mai multe clădiri din lume cu ocazia aniversării a 80 de ani de la crearea personajului

Simbolul supereroului Batman a fost proiectat sâmbătă pe mai multe clădiri din lume pentru a celebra 80 de ani de la...167

23 sep 00:00MondenTaylor Swift şi-a anulat concertul din cadrul unei competiţii hipice australiene

Vedeta pop americană Taylor Swift şi-a anulat concertul programat în cadrul Melbourne Cup, o cursă hipică vizită...171

23 sep 00:00MondenPremiu de 1.300 de dolari pentru cel care vizionează, înainte de Halloween, 13 filme după Stephen King

Un concurs oferă în SUA un premiu de 1.300 dolari persoanei care va putea să vizioneze înainte de Halloween...169

Mapamond
23 sep 00:00MapamondJuncker: Brexit-ul este un moment tragic pentru Europa

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, prevăzută la 31 octombrie, "este un moment tragic pentru Europa", a...189

23 sep 00:00MapamondRepublica Moldova: Numele beneficiarilor furtului miliardului care apar în raportul Kroll

Membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar al Republicii Moldova şi...222

23 sep 00:00MapamondONU - Adunarea Generală: Trump va avea o mulţime de întâlniri individuale cu lideri mondiali

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va avea trei zile pline la New York săptămâna viitoare, când va reveni...160

23 sep 00:00MapamondMalta: Familia jurnalistei Daphne Caruana Galizia denunţă componenţa comisiei de anchetă independente

Familia jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia asasinate în 2017 a criticat componenţa comisiei de anchetă, în...174

23 sep 00:00MapamondPartidul Laburist ar rezolva Brexitul în şase luni

Un guvern condus de Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, va asigura un acord...181

23 sep 17:38MapamondSUA: Democratul Joe Biden îi cere preşedintelui Trump să dezvăluie conţinutul unei conversaţii telefonice controversate

Favoritul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, a solicitat ca Donald Trump să facă publică...174

23 sep 00:00MapamondGuvernator bancă centrală: Noile sancţiuni americane demonstrează că Washingtonul nu deţine nicio pârghie asupra Iranului

Guvernatorul Băncii centrale iraniene Abdolnasser Hemmati a afirmat că noile sancţiuni americane impuse instituţiei...170

23 sep 00:00MapamondIsraelul este o ţară rusofonă, consideră preşedintele rus Vladimir Putin

Rusia consideră Israelul drept o ţară rusofonă, a afirmat preşedintele rus Vladimir Putin, în cadrul unui discurs...176

23 sep 00:00MapamondCâteva mii de persoane au manifestat la Berna contra introducerii tehnologiei 5G

Câteva mii de persoane au manifestat sâmbătă în capitala Elveţiei, Berna, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de...179

23 sep 00:00MapamondCel mai bătrân supravieţuitor austriac al Holocaustului a murit la vârsta de 106 ani

Cel mai bătrân supravieţuitor austriac al lagărelor morţii, Marko Feingold, a murit joi la vârsta de 106 ani, a...195

Sănătate
20 sep 15:18SănătateSalam și crenvurşti de la Lidl, inclusiv Constanța, PLINI de ADITIVI ALIMENTARI!

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România),...6629

16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2879

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...955

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...905

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1200

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...984

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1509

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1139

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1124

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1348