REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Ministerele Mediului și Turismului, vinovate pentru distrugerea litoralului românesc?!

Ministerele Mediului și Turismului, vinovate pentru distrugerea litoralului românesc?!

Mirela PASCAL 4 august 2023 | 00:00 3606

În ultima perioadă, litoralul românesc a devenit ținta unor fake news-uri menite să gonească turiștii, și așa puțini, care doreau să petreacă vacanțele în stațiunile de la malul mării. Holeră, e-coli, prețuri exorbitante la cazări, lipsa parcărilor sau parcările prea scumpe... sunt câteva dintre știrile care s-au aflat, zile la rând, pe burtiera televiziunilor, inducând panică în rândul turiștilor. Deși specialiștii de la malul mării au venit cu o serie întreagă de precizări care arătau că este foarte puțin probabilă afectarea semnificativă a litoralului cu bacterii, autoritățile centrale au stat în umbră și nu au demontat fake news-urile. Ministerul Mediului se crede stăpânul plajelor, deși nu nu are nicio legătură cu turismul, Ministerul Turismului doarme în post, iar mass media centrală, o parte, își îngroașă veniturile cu banii vecinilor care pompează sume grele pentru promovarea turismului bulgăresc sau grecesc. Asta în timp ce operatorii de pe litoral își plâng de milă și văd cum veniturile lor sunt în continuă scădere, iar litoralul, încet dar sigur, se închide. Cine răspunde pentru ”falimentul” litoralului românesc?

Ministerele Mediului si Turismului, vinovate pentru distrugerea litoralului romanesc?!

Ex ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a țesut o ordonanță de urgență pentru închirierea cu dedicație, spun unii, a plajelor de pe litoralul românesc.

Ministerele Mediului si Turismului, vinovate pentru distrugerea litoralului romanesc?!

Ordonanța nu a fost emisă la timp, ci destul de târziu, astfel încât să expire contractele de închiriere a plajelor încheiate anul trecut de către operatorii economici. Iar caietele de sarcini au fost făcute atât de prost, încât interesele băieților deștepți să primeze, în detrimentul operatorilor economici care au ajuns să scoată din buzunar sume de cel puțin 6 ori mai mari decât anul trecut. Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, condus la acea dată de liberalul Daniel Cadariu, nu a fost consulat de Ministerul Mediului la realizarea caietului de sarcini.

Ministerele Mediului si Turismului, vinovate pentru distrugerea litoralului romanesc?!Barna Tanczos

Adică, ministerul care controla, teoretic, și clasifica plajele, a fost eliminat din schemă. Și ABADL a fost scoasă din joc, nemaiavând dreptul să organizeze licitațiile, acestea desfășurându-se la București, sub ochii ageri ai Ministerului Mediului. Că licitațiile au fost făcute pe genunchi, precum și caietele de sarcini, denotă și din lipsa de interes a agenților economici pentru sectoarele de plajă. Chiriile exorbitante i-a determinat să facă un pas înapoi, iar cei care au licitat s-au lecuit și promit că anul viitor vor pune frână.

Operatorii din Horeca își plâng de milă

Până atunci, operatorii de pe litoral își plâng de milă și se simt neputincioși în demersul Ministerului Mediului de a trage obloanele litoralului românesc.

Un reprezentat al grupul operatorilor economici din cadrul Resto și-a exprimat indignarea față de distrugerea litoralului și a afacerilor de la malul mării. Privesc lung spre plajele goale și se roagă ca turiștii, care cândva umpleau plajele, să revină, măcar acum, pe final de sezon. Iar vinovatul de serviciul pentru distrugerea litoralului, spune vocea operatorilor, este însuși Barna Tanczos și al său consilier ”profesionist” Corvin Nedelcu, despre care se știe că este un fost ofițer de armată, trecut la SPP.

Ministerele Mediului si Turismului, vinovate pentru distrugerea litoralului romanesc?!Corvin Nedelcu

Ministerul Mediului nu are nicio treabă cu turismul, cu turistul român. A vrut să încaseze cât mai mulți bani, oameni neprofesioniști au pus porniri enorme la licitație.... Acum operatorii n-au bani să plătească chiria, care pornește de la 25.000 și ajunge până la 55.000 de euro, în condițiile în care media de șezlonguri pe zi e de 20. O plajă de ultima speță costă 25.000 de euro. E de cel puțin 6 ori mai mare față de anul trecut. Sunt sectoare de plajă neînchiriate. Eu de ce susțin trecerea plajelor la primării? Ei cunosc zona, vor să dezvolte zona, în schimb Ministerul Mediului se bate cu mâinile în piept că a adus bani la buget. Să vină un reprezentant al Turismului să spună cum s-au implicat în închirierea și administrarea plajelor, cum au participat la întocmirea caietului de sarcini. Unde se vor descărca prețurile astea? În buzunarul turiștilor. Dar nu vor mai veni. Sunt scârbiți.”, ne-a declarat vocea operatorilor de pe litoral, membru Resto.  

Un sezon estival eșuat!

Operatorul este de părere că mulți care au închiriat plaje au ieșit în pierderi, iar la anul nu se vor mai îngrămădi să liciteze. ”La toamnă, când se închide sezonul, se vede cine a plătit, cine nu a plătit. Foarte mulți nu vor plăti, iar cei care vor plăti, nu vor mai lua plaje. Ministerul Turismului e absent total. Suntem iresponsabili. Ușor, ușor, ne duce de râpă. Au scăzut încasările cu cel puțin 60% față de anul trecut”.

Ministerele Mediului si Turismului, vinovate pentru distrugerea litoralului romanesc?!

E un sezon eșuat total, mulțumim domnului Barna. El e vinovat și a consilierul lui. Ministerul Mediului, neavând nicio treabă cu turismul.... să ia cât mai mulți bani. Nimeni nu-i trage la răspundere. Nimeni nu-i întreabă de procesul verbal al plajelor. În caietul de sarcini scrie că trebuie să aducă nisip, ei au adus scoici, au nenorocit litoralul. E un sistem mafiot. Merităm, că suntem lași, nu avem curaj să ieșim în față și să spunem. Au nenorocit litoralul românesc”.

O grămadă de controale, fără niciun rost, amenințări și tensiuni

Operatorii economici vorbesc și despre multitudinea de controale demarate de organele statului, controale care i-a adus la exasperare. ”Sunt o grămadă de controale, fără niciun rost, amenințări și tensiuni. Mă simt umilit atunci când vin în control. Pentru ce treaba asta? Poți să faci ce vrei tu, dar dacă nu stimulezi mediul de afaceri, să ai de unde să iei, tot în cap ne vom duce. Sugrumă mediul de afaceri”, a mai spus operatorul.

Mass media, cumpărată de Bulgaria și Grecia?!

O altă problemă cu care se confruntă operatorii de pe litoral este mass media plătită, spun ei, de vecini pentru a le ridica în slăvi litoralul, în timp ce litoralul românesc este denigrat și criticat.  ”Una din cauzele care au condus la distrugerea litoralului este mass media, care, după părerea mea, e plătită de bulgari și de greci. Am înțeles asta. Dar în momentul în care apare Andreea Esca pe post și zice că e E-coli pe litoralul românesc...Cum vine asta? E-coli doar până la graniță? Ministerul Sănătății de ce nu a ieșit cu analize? S-a creat o campanie agresivă anti-turism românesc. Ministerul Turismului are bani mulți, ca să-l promoveze, dar nu o face. Ce face cu banii? Lumea s-a înrăit împotriva Horeca. Nu e corect

Ministerele Mediului si Turismului, vinovate pentru distrugerea litoralului romanesc?!

Primăria încurcă agenții economici

Nici Primăria Constanța nu vine în sprijinul celor din HORECA, ba mai mult, le pune bețe în roate. ”UAT Constanța, când vede că e dezastrul asta, blochezi intrarea la plajă, la Trei Papuci. Legea îți interzice intrarea  cu mașina pe plajă, dar sunt oameni care vor să fie cât mai aproape de mare, care e problema?

În afară de acest aspect, mai este și hotărârea de consiliu care impună reguli drastice de funcționare a barurilor, teraselor și Beach-barurilor. Acestea au interzis să funcționeze după ora 24.00, cele din Mamaia, iar cele din Constanța după ora 22.00. ”Mai avem și HCLM 427 cu privire la agenții economici. Nu ne mai dă voie să lucrăm non stop, beach-barurile trebuie să fie închise la ora 22.00 Ce face primăria? Cine câștigă din treaba asta? Încep să cred în teoria conspirației”, a mai precizat operatorul.

Ministrul Mediului vine pe litoral

Nu mai este o noutate faptul că Barna a plecat din minister, greaua moștenire ajungând pe mâinile lui Mircea Fechet. De altfel, acesta din urmă și-a anunțat vizita pe litoral, pentru a vedea cu proprii ochi dezastrul produs de predecesorul său, urmare a deciziilor proaste luate la cârma ministerului.

Ministerele Mediului si Turismului, vinovate pentru distrugerea litoralului romanesc?!Mircea Fechet

Ministrul Mircea Fechet va ajunge vineri, 4 august, pe litoral, într-o vizită de lucru, urmând să se deplaseze și pe plaja Modern din Constanța, acolo unde va face declarații de presă. Așteptăm cu interes concluziile oficialului!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mamaia, si in special, partea de nord, numai este statiune, ci un cartier cu blocuri inghesuite la malul marii(plin de caini maidanezi). Hotelierii au pierdut enorm din cauza asta pt ca cei ce si-au cumparat ap acolo, inchiriaza la n***u, ori isi aduc prietenii, rudele...sa ii cazeze la ei (din start hotelierii au pierdut o buna parte din clientela) Plus ca Mamaia N a ajuns sa fie o zona rau famata, din ce am vazut, unii inchiraza ap pt prostituate(taxeaza la ora) Ar trebui sa existe niste controale, politia sa fie mai mult presenta in zona Mamaiei nord, pt ca de la an la an, vad tot mai multe persoane dubioase pe acolo de ti-e si frica sa treci la o ora mai tarzie prin zona. Sa nu mai zic ca au cazat ucrainieni care si din cauza lor statiunea a decazut prin petrecerile si betiile care le fac. ( Bulgarii i-au dat afara din statiunile lor, in 2022, imediat ce a inceput sezonul si nu i-au mai primit; nu si ai nostri
0
0
Preturile ii sperie pe oameni. Adica politica de ....... patroni obisnuiti sa dea spaga la partide ca recupereaza iei de la fraieri adica clienti. Dar si clienti sau mai desteptat si aleg Italia,Grecia,Bulgaria,Egiptul etc. la all inclusiv, si aici pe litoral vin doar turisti de wikeend sau cei cu vaucere.Cei care lucreaza la privat decat sa dea pe 3 zile la mamaia pleaca afara ca este mai ieftin.
0
0
Cu sau fara reclama,singura atractie a litoralului este marea. Restul e rahat cu perje. Plaja e ocupata de smecheri ce inchiriaza suporturi pentru cururile ce nu pot sta pe cearceaf,la preturi de magazin,adica poti cumpara la naiba un rahat de sezlong din doua zile de inchiriat,fraiere de turist! Reclama isi fac teparii,cei care dau mancare parca sa se razbune de p*****a si scumpa. Mai e nevoie de presa sau TV? Fiecare tepuit transmite cunostintelor ce a patit si tot asa mai departe. Ce rahat sa vezi pe litoral in afara de plajele intesate de scaune si umbrele de rahat,muzica sa goneasca sunetul natural vindecator al marii? In plus,oamenii parca din pesteri,acri,nervosi,soferi cacacios de agresivi,localnici pusi pe tepuit intre ei si pe turisti. Nici un ministru nu poate face lumina in capetele patronilor si vanzatorilor de sezon.E bezna acolo,asa a fost mereu.
3
0
STATE ! sa vorbesti dupa ce vezi ce-i acolo altfel te ia lumea de p***t Cind puhoaie de romani isi fac vacanta acolo si vin incintati tu bati cimpii sau poate lucrezi in domeniu si crapa puricii pe tine de oftica
1
0
Pai atat timp cat orasul asta traiește doar 4 luni pe an din gheolbania asta zisa turism... nu inteleg ce pretentii mai au cei din Horeca. Nu ai un parc industrial puternic, nu ai un hub tehnologic ca sa poti sa traiesti si restul anului... dar vrem turisti. Asta e singura pretenției pentru ei. Indiferent de numarul turistilor cei din Horeca tot sub asteptari zic ca a fost sezonul. Doar ca mai vezi un hotel cum rasare. Ca tot nu sunt turisti. Zau conasule ca e putreda treaba.
2
0
v-ati taiat singuri craca ca ati acceptat sa stati sub papucul corinei martin o fosta locotenent a lui mazare si ce stie ea de turism in afara de a face jocul fostilor prieteni ai fostului primar Restul operatorilor doar cotizeaza pentru ,, linistea ,, lor Caracatita mazare inca trage sforile si vreti turisti
3
0
Chelaru, in cardasie cu makidonii, au distrus iremediabil Mamaia Nord. Cat o fi oare spaga sa nu se respecte CUT , adica sa se construiasca pe tot lotul si sa nu fie 30/ suta spatiu verefe? Cat, Chelarule, cat ?
3
0
Mamaia nu mai este de mult statiune...este doar un cartier al orasului Constanta... Mamaia este neatractiva.....betonata...fara spatiu verde...cu cladiri kitsch-oase ...cu plaje pline de sandramale ...cu sezlonguri arse de soare si neintretinute...cu muzica de p***t-gust pe plaja...cu strazi si trotuare neingrijite...cu betoniere si camioane care fac un zgomot infernal...servicii de s***a calitate si multe altele. Ce turist isi doreste asa ceva...??
5
0
Am citit pana acum multe articole in care era tavalit turismul pe litoralul bulgaresc, facut praf, desfiintat (desi cand am fot acolo, nu era rau deloc, ma rog!)..cine plateste articolele alea, rusia ? (cu ,,r" mic ca nu merita mai mult). Asadar, nu va plangeti, actionati pentru imbunatatirea situatiei...Eu oricum prefer zona Saturn - Mangalia. Mamaia s-a stricat de multi ani, prin construirea unor hardughii imense (bine, nu putea ramane la nivelul anilor comunismului!). Eforie Nord e belea, supraaglomerata si murdarica..Eforie Sud mai merge, e ieftinuta si de bun-simt..Costinesti e un sat imens cu iesire la mare, dar murdarel bine si necivilizat, si cu plaje zob...2 Mai acceptabil, dar cu plaje putine si marit prea de tot ca localitate..Vama Veche, mai bine schimbam vorba..scumpa si stricata de imobiliare...Ramane zona Olimp - Mangalia, mai acatarii, dar si aici e nevoie de curatenie si organizare!!! Hai dom'primar de la Mangalia, implica-te, ca sa te laud!!!!
2
1
Pot fi de acord cu d-voastra in ceea ce priveste apartenenta plajelor. Ar fi bine sa le administreze primariile, nu Ministerul Mediului, .....Totusi, parcarea este destul de scumpa la hoteluri (daca o gasesti). Eu am platit in iunie-iulie 35 lei/zi parcarea, e drept, aflata in fata hotelului Aida (Neko) si destul de curata. Mai adaugati taxa de statiune, 5 lei/zi, plus banii dati pe sezlong (30-40 lei bucata/zi).. si vedeti ca cheltuielile cresc..Nu mai punem cazarea, scumpita si ea in acest sezon..Totusi lume era, nu zic nu.. Femeile de serviciu de la hotel, se plangeau de lipsa meseriasilor pentru diverse reparatii (instalatori, lacaturi, tamplari), fiindca se mai strica diverse instalatii de apa, dusuri, robinete, etc...Cred ca adevarul e pe la mijloc, pe undeva..si Ministerul Turismului si primariile ar trebuie sa conlucreze, altfel, nu se rezolva...
2
0
NU A DISTRUS NIMENI LITORALUL ROMANESC.,L ATI DISTRUS VOI CEI DIN HORECA.CUM SA IEI LA OM PE CAZARE DE LA 300 400 ECT, PE O CAMERA DE HOTEL FARA MIC DEJUN. OMUL VINE SA FACA PLAJA,SA SE DISTREZE,NU VINE SA STEA AN CAMERA.PE PLAJA MAI LUATI BANI SI PE SEZLONG,LA RESTAURANT AI LUATI PIELE DE PE EL.VOI VRETI SA FACETI BANI AN 2 3 LUNI CAT PENTRU ANTREGUL AN,SA VA FIE RUSINE,VA MERITATI SOARTA, EXCROCILOR.
11
2
Asa cum hotul striga ,,hotii",asa si cu astia,arata spre altii ca ar fi vinovati! Eu zic sa mai faca guvernul o schema de ajutor ca in pandemie,v-ar conveni? Voi astia din HoReCa nu ati distrus nimic? Sau cei cu imobiliarele care s-au intins pana in buza marii? Largirea plajelor era cu dedicatie pt. unii,care erau pe la limita sau chiar incalcasera legile cu constructiile lor.Nu a iesit cum ar fi vrut,acum cauta vinovati si chiar despagubiri.
8
0
SAMSARII DIN TURISM SI POLITICIENII HAMESITI DUPA bani au distrus zona costiera.Legea zonei costiere a fost facuta varza.
7
0
Plange si suspima Pescu Sima din Ceamurlia de Sus, care si-a construit hotelul Golden Palace, cu tupeu, chiar pe nisipul plajei din Mamaia ! Nu-i mai curg banii in buzunar precum fluviul Dunarea in Mare ! Trebuie crescute taxele si impozitele ca sa primeasca acest individ compensatii grase !
5
0
Nu ministerele sunt de vina ci "imobiliarii" veniti de la muntii Pindu care au construit haotic pentru parati si fala .
24
0
mi-a placut ca avem specialisti locali din cta! cind s-a largit plaja, pe o groaza de bani, nu s-a luat in calcul ca se distruge si ce plaja mai aveam? bugetul de stata are foame de parale, nu numai buzunarele machidonilor. preturile mari, servicii hoteliere care lasa de dorit, lipsa unor activitati alternative, iata ce a terminat turismul de la cta. plajele, aduceau bani nu gluma. daca ne lasa sa le vedem izmenele, patronii de pe litoral vor pielea de pe noi. neam de escroci, nimic nu stiti sa faceti, decit sa furati.
17
0
Din pacate chiar noi constantenii realizam ca :s-au distrus mii de locuri de parcare,parcarile sunt prea scumpe,plajele au pierdut nisipul fin inlocuit fiind de scoici pisate ,a crescut adancimea marii chiar langa mal,au disparut sute de hectare de verdeata si parcuri din Mamaia ,statiunea arata jalnic de neingrijita ,cand ploua in Mamaia nord reteaua de canalizari(daca exista) deverseaza fecale pe carosabil,orasul a fost demolat efectiv ....Toate acestea NU sunt fake -news -uri.Concluzie ar fi doar ca Grecia si Turcia au platit autoritatile nostre sa faca toate aceste nenorociri si nicidecum ziaristii
20
0
Decand se permite intrarea pe plaja cu masini? Inainte intrau doar masini marfa in anumite ore,atat faceti ceva in sensul asta
8
0
Vinovati sunt gunoaile ce au votat PNL-USR, presa mereu minte si manipuleaza, pentru asta e facuta!
10
10
Mizerie totala ce se intampla. In primul rand se fac publice preturile de top din toate statiunile spre a speria turistii.Apoi se invoca tot felul de probleme care apar: boli,apa murdara,frig,ploaie,etc. La munte unde sezonul este 11 luni pe an,nu se intampla niciodata nimic, controale asa,cate odata, nu anaf, nu anpc,nimic.Acolo totul este lapte si miere si de multe ori cand te cazaezi la 3 stele,esti de fapt la nici o stea!!! De ce este mai bine in Bulgaria sau in Grecia? Ca si acolo iau plasa la cazare si masa,mai tare ca in Romania!
9
15
Nu uitati de primarul v.c. ! La fel de vinovat prin distrugerea infrastructurii, ingreunarea traficului si nu numai. Ziua stai la plaja dar seara vrei sa mergi prin oras. Pe unde? Prin gropile si praful lui vc? Unde sa parcheze turistii?? Sa stea in traficul infernal pt ca sunt linii continue?
14
4
Litoralul r*mânesc e o junglă Sânt multi crocodili care vor multe lovele Acum nu-i ajută nici clima Foamea e mare e doar nisipul cu mult soare și nu cade parale Cu spărturile din oraș ia ajutat și Chitac Oamenii in loc să-și rupă mașinile prin oraș sau dus spre sudul litoralului Mamaia merge în baston are reumatism numai merge cum mergea numai este ce era
15
0
Replica online: au loc campanii denigratoare in presa platite de bulgari sau greci :))). Tot replica online, un articol mai sus "La Sabroso, bacșișul a devenit obligatoriu. Un client s-a trezit cu el pe bon, fără a fi întrebat" :)))) Autoarea articolului, Ana Maria LIPAN, trebuie scoasa la tabla, dom'le, sa stim si noi ci i-a dat sa scrie asa: grecu sau bulgaru. Delir total.
13
4
Una din cauze din cauză că învățământul se prelungește în vară adoua. Așa zis. Patroni de carton care vor sa fac bani dar. Hoți și asi bat joc de. Salariați. Și și pe plajea de la Tuzla evaziune fiscală că PSD. Are oameni acolo
5
4
Cum naibii nu merge treaba,dar aceeasi borfasi se bat pt plaji de 20 de ani.Aceleasi sezloange coscovite de soare de 10 ani.De primarie si apele romane ce sa mai zicem.Plajile arata ca si Constanta.Te uiti la alte plaji,de exemplu cele din Rimini,tot la fel de late,da amenajate frumos si cu cap.N-ai cu cine.
24
0
MUE HORECA si crva de MARTIN care a facut parte din gasca coruptilor ce au distrus Mamaia
26
1
Cine căra plocoane lui Mazare ca sa obtina aprobare sa construiasca pe spatiul verde in Mamaia?Reprezentantii HORECA.Cine se pupa cu PSD ul si se vede viitor senator? Corina Martin ,aka Muma HORECA. Asa ca mai usor cu pianul pe scari.Cine este nemultumit sa se adreseze organelor competente.Sa faceti coada la DNA la fel cum faceti la biroul primarului si al ministrului.Sa va autodenuntati ca ati dat șpagi primarilor si celor din minister.Aveti curajul?Apropo de plaja 3 papuci, eu zic sa-i lasam pe melteni sa intre cu masinile in mare ca asa se face turismul in Meltenia ,patria celor din HORECA. Voi inca nu realizati ca de 30 de ani piata este libera ,iar oamenii s-au saturat de kitchurile voastre,de p*****a calitate pe care o oferiti la preturi de 5 stele. PS. Toti se vaita dar niciunul nu-si inchide sau nu-si scoate la vanzare taraba.Deci afacerile merg.Sa nu ne amintim de Madam m****a Matichescu wonderwoman ,care era si la primarie si cu afaceri HORECA. Asa ca Siktir Git!
26
4
Nu chubby, de vina sunt primarii,in special cel din Navodari, care au permis dezvoltarea haotica, transformand statiunile in ghetouri de blocuri si betoane ale cipanzeilor. Bloc langa bloc, beton peste beton, fara un petic de verdeata, fara locuri de distractie. Banu' aoua, repede. Pe plaja, stai sub un sopron urias de paie, nici cerul nu-l mai vezi. Totul e un Cogealac urias. Adios turism.
31
0
PNL niște incompetenți... chitac, omocea zis c*r de vadana ... nu visează decât voturi ... au distrus constanta... jos PNL sa vina Ceausescu
15
3
Daca dau faliment gunoaiele cu beach baruri vom avea in sfarsit plajile goale fara mii de sezlonguri. Voi putea in sfarsit sa imi pun linistit cearsaful pe nisip si sa stau cu familia relaxat. Culmea ironiei, cateodata HORECA prin simpla prezenta alunga turistul.
32
0
Consumul imens de energie pe care il antreneaza turismul, condamna domeniul la faliment. Se organizeaza o noua pandemie pentru a reduce fortat consumul. Nu mai este...
4
4
Explicatii de doi lei de la doua c***e, statul si horeca. Anul asta merg iar in Grecia in vacanta.
15
0
Da ministrul mediului sub aparenta unui baiat serios care vorbeste bine a facut o gramada de lucruri proaste pentru aceasta tara si cred ca le-a facut cu buna stiinta. Va plangeti de ce a facut in turism dar sa vedeti ce a facut in domeniul energiei regenerabile si clasice, dezastru ca sa protejeze gasca cu gatul rosu chipurile, pelicanul cret si cormoranul, in domeniul transporturilor a blocat tot ce se putea bloca ca sa nu se faca drumuri si autostrazi, a interzis hranirea ursilor de catre ocoalele silvice in zone departate de localitati ca sa-i faca sa caute mancare in gunoaie, a aparat taierile ilegale de paduri, nu s-a implicat in politica de strangere si colectare a deseurilor si multe altele. Toate nenorocirile nu le-a facut singur a stimulat numirea in functiile de conducere din agentiile de mediu a incompetentilor, spagarilor si pupincuristilor ca sa poata manevra cum dorea el si acolitii sai aceste institutii. Stiti cine e de vina pt toate astea, noi cei pagubiti si pasivi.
17
0
Pe vremuri in fiecare seara se ara plaja de la un cap la altul, acum stiu doar sa ceara chirii imense pentru plaja si alte chirii pentru beach bar.
29
0
Marea va iubeste, Horeca va beleste.
31
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468