REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ministrul Culturii a executat-o pe Beatrice Rancea, după ce DIICOT a acuzat-o de fapte grave

Ministrul Culturii a executat-o pe Beatrice Rancea, după ce DIICOT a acuzat-o de fapte grave

Replica API 4 martie 2021 | 21:20 1859

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat, miercuri, că a demis-o pe Beatrice Rancea din funcţia de manager la Opera Naţională Română din Iaşi, scrie stiripesurse.ro

Potrivit unui comunicat, ministerul Culturii a solicitat DIICOT informaţii legate de situaţia managerului Operei Române din Iaşi, Beatrice Rancea, cu privire la măsurile dispuse asupra acesteia, cum ar fi instituirea controlului judiciar, precum şi dacă au fost stabilite obligaţii care împiedică exercitarea funcţiei de manager. Această solicitare vine ca urmare a faptului că Opera Naţională din Iaşi se află în subordinea Ministerului Culturii şi există un contract de management încheiat cu Beatrice Rancea.

"Având în vedere răspunsul DIICOT primit astăzi, 03.03.2021, conform căruia au fost luate măsuri de control judiciar, inclusiv pentru doamna Beatrice Rancea, aceasta având şi obligaţia de a nu exercita profesia, obligaţie prevăzută de dispoziţiile art. 215 alin 2 lit. e din Codul de Procedură Penală, Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a dispus suspendarea contractului de management încheiat cu doamna Beatrice Rancea pentru Opera Naţională Română din Iaşi", se arată în comunicat.

În conformitate cu art. 32, alin 4, OUG 189/2008, privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările şi completările ulterioare, legea specială în materie, coroborate cu cele ale contractului de management încheiat cu Beatrice Rancea, contractul se suspendă de drept în cazurile prevăzute de lege sau cu acordul părţilor, la cererea motivată a părţilor. Astfel, contractul de management se suspendă la iniţiativa autorităţii ca urmare a faptului că faţă de manager s-a dispus măsura controlului judiciar ca urmare a faptelor penale anchetate, incompatibile cu exercitarea prezentului contract.

"Ministerul Culturii va respecta toate procedurile legale cât timp eu am în responsabilitate mandatul acestui minister. Asigur atât angajaţii Operei Naţionale Iaşi, cât şi publicul ieşean, că vom urma paşii necesari pentru ca activitatea instituţiei să nu fie perturbată de această anchetă şi de măsurile ce se impun", a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
merge cu asta!!
0
0
Horatiu tu esti? Iti vine si tie randu cu avansurile sexuale pe care le-ai facut la balerine. Iti aduci aminte de Delia,careia i-ai dat un lant de-al Monicai? Tu ar trebui sa taci. Cand o sa ajunga la min culturii toate acele declaratii ale fetelor sa vezi ce dispar din peisaj si tu si Monica
1
2
E o facatura politica cu care suntem obisnuiti. Deschizi dosar penal ca a furat cortina de la scena, dai afara conducatorul institutiei fiindca e suspect si pui omul pe care il vrea partidul.
1
9
Foarte bine GICA ai dreptate!! FRICA PAZESTE PEPENII!! Dar dai noi suntem O NATIE DE hoti ce sai faci??? Nu ai CSF!!
5
2
degeaba ii ameninti ca nu le mai dai voie sa fure ,daca nu le confisti tot ce au furat pana azi,tepes vlad fiu al lui vlad dracu ,facea asa,daca se fura ceva in zona unui sat,tot satul era tras in teapa si pus la fezandat.de aceea satenii erau cei mai buni politai
12
1
Asta se intampla cand te inveti sa traiesti regeste , bagi mana si nu te mai gandesti la consecinte . Acum va sta la mititica si va ramne fara agoniseala daca vor avea ce sa mai recupereze . Spre norocul ei ca la noi prejudiciu nu prea il recupereaza de la cei care fura cu milioanele .
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920