REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Ministrul Culturii, prezent la Ovidiu, la inaugurarea Castrului Roman! Video

Ministrul Culturii, prezent la Ovidiu, la inaugurarea Castrului Roman! Video

Virgil STOIAN Marieta ȘTEFAN 7 iulie 2023 | 17:17 3064

Primăria Ovidiu a inaugurat vineri, 7 iulie, Castrul Roman, situat în Cartierul Ovidiu Sud. În cadrul evenimentului a avut loc defilarea și reprezentația artistică a grupurilor de reconstituire istorică din Sibiu – Castrum Novis & Terra Apulum, un concert al Teatrului Național de Operă și Balet ’’Oleg Danovski’’ Constanța, premieră unui film documentar (producție Primăria Ovidiu & Imago Studio), discursul invitaților și vizitarea sitului arheologic. La eveniment a participat și Raluca Turcan, ministrul Culturii, dar și prefectul Silviu Coșa.

Ministrul Culturii, prezent la Ovidiu, la inaugurarea Castrului Roman! Video

Au mai făcut act de prezență IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, Corina Martin, secretar General Federația Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR) și președinte de onoare RESTO Constanța dar și Ali Yerlik, ambasadorul Kazahstanului, dar și deputații PNL Bogdan Huțucă și Mircea Banias. De asemenea, la eveniment au fost prezenți și soldați americani.

Ministrul Culturii, prezent la Ovidiu, la inaugurarea Castrului Roman! VideoCastrul Roman

 

E o bucurie să fiu alături de dumneavoastră la inaugurarea acestui proiect care vorbește despre revenirea noastră, ca nație. Va reprezenta un punct de atracție, de dezvoltare economică, dezvoltare prin cultură. La Ovidiu miracolul este posibil! Înțeleg perfect obligația pe care Statul Român o are de a interveni prompt atunci când poate să intervină să salveze un obiectiv de patrimoniu. Îmi asum lucrul acesta!”, a spus Raluca Turcan.

 

Proiectul Sit Arheologic Ovidiu a fost realizat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, și a avut ca scop conservarea, reconstituirea parțială și integrarea în circuitul turistic a acestui obiectiv istoric deosebit ce figurează în lista monumentelor istorice de categoria A din România.

Ministrul Culturii, prezent la Ovidiu, la inaugurarea Castrului Roman! VideoCorina Martin

La eveniment a performat și grupul de dans Antena Imperialis dar și un grup de voluntari care au întruchipat soldații romanii din acele timpuri. Arhiepiscopia Tomisului a donat o statuie cu Sf Dionisie, orașului Ovidiu, care a fost așezată în interiorul edificiului. Situl a fost restaurat parțial, cu fonduri europene, pentru a reintra în circuitul istoric. George Scupra, primarul localității Ovidiu, a contribuit la realizarea unui film documentar despre sit. Situl va fi inclus în circuitul turistic începând de sâmbătă, 8 iulie.

 

Video:

Video:

Video:

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corina Martin mult ruj Cleosparta in ce calitate a participat acolo ?
3
0
Zdreanta asta vrea la primaria Constanta, sarcina de la Mazare@
4
1
EVENIMENT DE 2 LEI ,ERAU 3 PIETROAIE, bani bagati degeaba, mai bine facea o gradinita sau o scoala, nu viziteaza nimeni acest sit, bahh spare dei bani..basinosilor de la pn l,
6
1
corina face o m**e de te lingi pe buze !la sapun cu toti pnl , la puscarie cu Banias in frunte , nu scapa
6
1
Daaaaa, Corina este baza.
1
5
Buei, ati adus-o pe f**a in calduri si pe Bodi muftiul nu l-ati chemat. Rusinika.
4
2
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
9
2
Dobrogea are nevoie de un antibiotic contra antiromanismului dezvoltat de cateva entitati fara coloana vertebrala
10
1
Am copilarit LA CETATE. Nu mai e noci un castru roman. E sub vila lui pinochio
10
1
Al inculturii. O s*****a a lui stolojan
8
1
Toate gunoaiele au venit la ciupeala si mocangeala.
18
1
Femeia din poza zici ca e Chewbacca din filmul Star Wars.
20
1
Ministrul Culturii cica. Iar ati pozat-o pe Corinuta. Mi-e l e h a m i t e.
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468