REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Ministrul de interne bulgar către omologii săi austriac şi român: Bulgaria insistă să adere complet la Schengen

Ministrul de interne bulgar către omologii săi austriac şi român: Bulgaria insistă să adere complet la Schengen

A.F. 13 decembrie 2023 | 00:00 306

La o întâlnire cu omologii săi din Austria şi România, ministrul de interne bulgar Kalin Stoianov a spus că Bulgaria insistă asupra aderării complete la spaţiul Schengen de circulaţie fără frontiere, nu doar pentru călătoriile aeriene, a declarat marţi biroul de presă al Ministerului de Interne. Cei trei miniştri s-au întâlnit luni la Kranj, în Slovenia, în cadrul conferinţei ministeriale Forumul Salzburg.

Ministrul de interne bulgar catre omologii sai austriac si roman: Bulgaria insista sa adere complet la Schengen

Stoianov a declarat: "Bulgaria şi România au îndeplinit toate criteriile pentru apartenenţa completă la Schengen, iar rezultatele ultimei misiuni în Bulgaria efectuate de experţi ai statelor membre, inclusiv Austria şi Olanda, au dovedit din nou acest lucru".

Între cele trei ţări sunt în curs discuţii intense, se fac progrese, iar dialogul va continua, a comunicat ministerul.

Ministrul Stoianov a argumentat că extinderea Schengen în Bulgaria şi România va contribui la întărirea zonei fără frontiere şi va ameliora modul de funcţionare a acesteia. El a adăugat că Bulgaria contribuie deja la securitatea în spaţiul Schengen prin implementarea mai multor măsuri şi a tuturor instrumentelor disponibile pentru un control ferm la frontiere şi cooperarea poliţienească.

Bulgaria face de asemenea eforturi substanţiale împotriva traficului ilegal de persoane şi a grupărilor de trafic cu fiinţe umane şi a susţinut iniţiativele legislative publicate recent de CE pentru întărirea rolului Europol şi armonizarea sancţiunilor pentru traficul cu fiinţe umane, a comunicat Ministerul de Interne, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bulgarii au coae, romanii sunt pupincuristi!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468