REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Ministrul Finanțelor, anunțul major care schimbă soarta pensionarilor

Ministrul Finanțelor, anunțul major care schimbă soarta pensionarilor

Replica API 22 iulie 2022 | 00:00 1360

Toate pensiile ar putea fi impozitate, nu doar cele speciale, lasă de înțeles ministrul de Finanțe. El ar trebui să îi prezinte astăzi premierului soluții pentru impozitarea pensiilor, mai ales a celor speciale, cu până la 50%.

Adrian Câciu spune însă că mai are nevoie de date suplimentare înainte de prezentarea raportului.

Jurnalist: Ați spus că un impozit va exista. El va fi pentru toate pensiile din România sau doar pentru cele ”speciale”?

Adrian Câciu: Cu riscul de a vă dezamăgi, nu voi da acum acest răspuns. Pentru că sunt elemente pe care trebuie să le avem în vedere, mai ales ținând cont de decizia din 2020, a Curții Constituționale, în care contributivitatea nu poate fi afectată din perspectiva impozitării. De aceea trebuie să ne uităm foarte atent. Răspunsul nu este nici da, nici nu, ne uităm foarte atent. Pentru că implicațiile nu sunt numai fiscale sau economice ci sunt și din perspectivă de constituționalitate și juridică.

Jurnalist: Eu înțeleg din asta, ca jurnalist, că variantele sunt pe masă acum. Sau orice variantă este pe masă acum.

Adrian Câciu: .....

Jurnalist: Și tăcerea este un răspuns!, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e nebun taica, nu vedeti ce moaka de drogat are. O injectie letala ar fi pe placul tuturor. Altul la rand va rog !
0
0
sau cum teo mai chema...dar pomenile electorale care le dati acelora care s-au rupt cu munca..care nu i-a durut in KUR de munca. ...nu le impozitati??? acele vauucere..acei 700 lei si alte pomeni...nu le impozitati??da,inteleg..putorile ROMANIEI, trebuie sa supravietuiasca,pana la urmatorele alegeri...sa va fie...RUSINICA..
1
0
Daca este criza, sa se supraimpoziteze toate pensiile cu valoarea de peste salariul presedintelui. Sa se ia de la toti, asa e corect.
0
0
Ce o tot scaldati cu impozitarea pensiilor.Pensiile de peste 2000 de lei sunt deja impozitate si nu sunt pensii speciale.
0
0
Ce scoala aveti voi de nu faceti legatura dintre titlu si continutul articolului. Care e vestea cea mare? Ca vom analiza? Cum imi schimba asta soarta acum? Doar imi dati dureri de cap in perspectiva ca se va intampla ceva. Despre dezinformare si manipulare ati invatat cate ceva la scoala de jurnalistica?
0
0
Dar soarta talharilor care au furat pensiile romanilor cand va fi schimbata ? Duc viata de baroni ordinari.....pana cand ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468