REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ministrul Finanţelor: 'Taxa de poluare pentru autovehicule nu trebuie să fie primită ca un dușman'

Ministrul Finanţelor: 'Taxa de poluare pentru autovehicule nu trebuie să fie primită ca un dușman'

Replica API 26 noiembrie 2021 | 00:00 773

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu (PSD), a declarat vineri că taxarea autovehiculelor care poluează ar trebui gândită astfel încât să nu fie privită ca un „dușman” al populației.

Adrian Câciu

„Taxa de poluare să fie eficientă și să nu riște să fie anulată și să nu fie primită ca un dușman, ci un ajutor de tranziție către ceva mai bine. De aceea faci taxa de poluare, ca noi sa trăim mai bine din punct de vedere al sănătății. Dacă faci taxa de poluare să aduci venituri la bugetul de stat, nu cred ca si-a atins tinta”, a spus ministrul. El a zis ca nu poate avansa o dată pentru taxa de poluare pentru că trebuie să discute subiectul cu ministrul Mediului, scrie stiripesurse.ro.

În PNRR, România s-a angajat să reducă poluarea atmosferică prin trecerea de la autovehicule alimentate cu benzină și motorină la autovehicule alimentate electric. Se va introduce, astfel, „un nou sistem de taxare, în special pentru traficul greu din România, conform principiului „poluatorul plătește””.

Ce înseamnă acest lucru?

Un pachet legislativ care va include:

1. Taxarea în funcție de distanță pentru vehiculele grele de marfă (camioane și altele)

2. Scheme de stimulare a reînnoirii parcului auto (în special autoturisme / autobuze / autocare), prin scheme de casare, combinate cu măsuri de taxe de proprietate pentru cele mai poluante vehicule de pasageri.

„Ministerul Transporturilor și Infrastructurii va realiza o analiză pentru a defini mai specific nivelul de taxare, în special pentru traficul greu, cu stimulente specifice pentru vehicule electrice/hibride, inclusiv pentru vehicule ușoare, calendarul introducerii graduale a acestor taxe, categoriile de vehicule care vor fi incluse în sistemul de taxare, nivelul de poluare al vehiculelor de pasageri, categoriile de drumuri și nivelul de acoperire al rețelei integrate de drumuri naționale din România”, se arată în PNRR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
faceti autostrazi si pe urma mai vorbim
0
0
mai du-te' n cacat de cocalar basit!ti&a dat mata bani de bmw si te caci pe tine acu' ...
7
1
Iar insista astia cu taxa pe poluare, nu le-a ajuns ca au luat-o in mana de doua ori.
8
1
Sa platiti in plmea sa nu mai inghitim fumul la toate tigaile din Ro.Bagati in plmea mana in buzunare si cumparati va masini nu rapandule
4
9
inainte de a pune noi taxe nu mai bine verificati pe unde se risipesc banii???
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108