REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ministrul Sănătății și-a dat demisia în urma scandalului referitor la dezinfectanții din spitale

Ministrul Sănătății și-a dat demisia în urma scandalului referitor la dezinfectanții din spitale

Replica API 9 mai 2016 | 13:02 260

sursa foto: știrileprotv.ro

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu și-a dat demisia din Guvern luni, 9 mai, în urma scandalului cu dezinfectanții diluați folosiți în mai multe spitale din România.

UPDATE Premierul Dacian Cioloş a acceptat luni demisia ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaș-Cadariu, şi urmează să facă o altă propunere pentru această funcţie.

"Am acceptat astăzi demisia domnului Patriciu Achimaș-Cadariu din funcţia de ministru al Sănătăţii. În perioada următoare, voi înainta domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis, propunerea pentru un nou ministru al Sănătăţii", precizează premierul. Demisia ministrului Sănătăţii are loc în plin scandal legat de dezinfectaţii diluaţi folosiţi în spitale şi livraţi de Hexi Pharma.

Vineri, în Bucureşti a avut loc un miting în care a fost cerută demisia ministrului, iar sâmbătă premierul Dacian Cioloș a convocat la guvern o şedinţă cu specialiştii din sănătate, pentru a găsi o soluţie în această situaţie.

Cadariu nu a participat la această şedinţă, deşi iniţial existaseră informaţii legate de prezenţa sa în guvern.

Un alt scandal care a marcat mandatul de şase luni al lui Cadariu a fost cel al copiilor diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic, mai mulţi bebeluşi pierzându-şi viaţa, potrivit știrileprotv.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108