REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Minor rănit grav de un Amstaff în cartierul Henri Coandă

Minor rănit grav de un Amstaff în cartierul Henri Coandă

Cristina BĂRBUCEANU 20 ianuarie 2023 | 11:46 3284

În data de 17.01.2023, în jurul orelor 16:00, polițiștii locali au fost martorii unui eveniment extrem de nefericit. În cartierul Henri Coandă, un minor a fost mușcat de un câine din rasa Amstaff, fiind rănit la nivelul membrelor inferioare și membrului superior drept. A fost solicitată prezența unui echipaj SMURD, care a preluat minorul împreună cu părintele acestuia și i-au transportat de urgență la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța pentru îngrijiri medicale.  

Minor ranit grav de un Amstaff in cartierul Henri CoandaFotografie cu rol ilustrativ

Pentru că detinătorul temporar al câinelui nu a prevenit atacul asupra minorului, încălcând art. 12 din O.U.G. nr. 55/2022 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi, polițiștii locali au întocmit actele premergătoare constatării infracțiunii și au predat persoana lucrătorilor Secției 2 de Poliție Constanța, în vederea continuării cercetărilor.  

Recomandăm tuturor celor care dețin un câine care face parte din categoria câinilor periculoși sau agresivi, să acorde importanță respectării legislației, mai ales în situațiile în care îl plimbă pe segmentul stradal și/sau în locuri publice, unde, conform legii sunt obligați să-i pună lesă și neapărat botniță, pentru a evita astfel de incidente cu consecințe nedorite, protejând în același timp persoanele care circulă pe stradă, amenzile în caz de nerespectare fiind cuprinse între 1500 lei -3000 lei.  

Totodată, fiecare posesor de câine, indiferent de rasa din care face parte, trebuie să conștientizeze faptul că, dacă patrupedul muşcă sau atacă persoane ori animale domestice în locuri publice sau private, fără să fie provocat, se încadrează în categoria câinilor agresivi, așa cum prevede art. 2 din O.U.G. 55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi.  

De asemenea, proprietarii de câini au obligația de a menține igiena în spațiile publice, în spațiile adiacente acestora, în holurile și căile de acces ale spațiilor locative. Acesția au o serie de obligații legale de a păstra un climat public civilizat, dar şi pentru a nu pune în pericol sănătatea tuturor. Deținătorii legali ai câinilor, indiferent de rasă, sunt obligaţi să-i poarte în lesă și să cureţe mizeria lăsată de aceștia, trebuind să aibă asupra lor materialele necesare realizării acestei operațiuni, în caz contrar putând intra sub incidența art. 12, pct. 2 și pct. 5 din HCL 77/2021 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, fapte ce se sancționează cu amenzi contravenționale de la 500 lei la 1000 lei pentru persoanele fizice.  

„Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.”, au conchis reprezentanții Primăriei.  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti si tu o zburatoare infecta
2
0
Abe ghidelim cutu cutu abee Annnaaaaa
12
1
comentarii si like-uri rasiste la postacii replica; ignora ca sunt foarte multi romani care au comportamente si mentalitati cel putin la fel de reprobabile daca nu, adesea, mult mai rau iar la articolele din media cu infractiuni romanii sunt de departe majoritari, nu-mi prea aduc aminte sa fi vazut articole cu infractori t****i
4
13
Tu ar trebui sa porti ratnita asa cum tac-tu ar fi trebuit sa poarte prezervativ in ziua in care a lasat-o pe ma-ta bortoasa cu tine!
1
12
cativa caini ca acesta!
10
5
Dati drumul la o haita de Amstaff in Henri Coanda. Noaptea sunt toti afara dar nu vezi nici o c****a vezi umbre trecand, stafii
17
3
Se știe că dacă o ccioară trece pe o strada cu case, absolut toti cainii , inclusiv puii de pikinezi , ăia de 150 gr / bucată, latră la " zburătoare" de răgușesc . Muscă din poarta dacă puradelul ori adultul ccioroi insistă în zonă. Iar cum prietenii noștrii, devotați, blănoși au nasul fffff fin si darul de a " mirosi" borfașii, dovadă că toate polițiile din lumea civilizată îi au ca ajutoare de nădejde, sunt ferm convins că puradelul ...și-a meritat-o. Căinele merită un ciolan , o recompensă iar poliția ar face bine să mai dea peste bot găștilor de t
24
4
nu sunt proprietarii de caini agresivi care sunt niste idioti ci analfabetii si infractorii din toate parlamentele din ultimii 33 ani care daca ar fi avut un minim de bun simt ar fi interzis primele 25 cele mai agresive rase de caini care nu au ce cauta in nici o tara care se pretinde civilizata; scuza pe care o invoca de 33 de ani oamenii politici si multi altii de la noi ca asa este in toate tarile occidentale “civilizate” nu este un argument; daca altii au probleme cu capul nu inseamna ca noi trebuie sa ii copiem, am putea sa gandim cu capul nostru daca nu ne-ar opri nesimtirea; o buna contradovada este problema armelor de foc din sua
5
12
cum isi permite tziganu borat asa un caine ???
14
2
Cum pot adopta cainele?
15
3
L-o fi prins la ciordeală.
15
4
Henri Coandă....hmmm, sper ca patrupedul e bine, nu se molipseste de vreo aviara.
20
5
Acel copil este o c****a borata . Trebuie sa vaccineze cainele
24
6
Bai nemernicilor voi sunteti sanatosi la cap? Cati vopii trrbuie sa mai moara pana interziceti detinerea acestor rase periculoase , gen pitbull , rotweiler sau amstaff?
16
23
Un câine și o pasăre
19
2
cainele mai traieste?????
21
2
DACA VB. DE HENRI COANDA E LIMPEDE CE FEL DE COPII LOCUIESC ACOLO ..ACESTI COPII UMBLA IN HAITA PRINT TOATA CONSTANTA FAC RAVAGII PE UNDE TREC , NU cainele este vinovat sau stapanul lui ci javra mica de copil agita animalele se vede acest lucru zilnic in acea zona ..
31
7
orasul este ptr oameni. ciini si javrele de stapini, trebuie sa poarte botnita>
17
24

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272