REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Minoră din Valu în greva foamei, după ce socrii ”i-au luat” bebelușul

Minoră din Valu în greva foamei, după ce socrii ”i-au luat” bebelușul

Replica API 8 decembrie 2017 | 13:49 297

Anchetă DGASPC Constanța

Anchetă DGASPC Constanța

Reprezentanții Direcţia Generală de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanța s-au deplasat, în cursul zilei de azi, la Valu lui Traian, la familie tinerei mame intrată în greva foamei, din cauza faptului că bebelușul de câteva luni a fost plasat în grija bunicilor și nu a ei.

În speță, este vorba despre Ionela Geanina S., o adolescentă de 16 ani, din Murfatlar, care a avut o relație cu Nicușor Zlate, de 19 ani, din Valu lui Traian, în urma căreia a rămas însărcinată. După ce a născut, părinții fetei nu au mai primit-o acasă la Murfatlar, de aceea minora s-a mutat la iubitul ei la Valu, devenind concubina acestuia. De precizat că tânărul tătic nu locuia singur, ci împreună cu părinții săi, Ghiulfer și Sava Dervis. Pentru o perioadă scurtă de timp, lucrurile păreau că merg bine, asta au observat și reprezentanții Primăriei Valu lui Traian, în momentul în care au făcut o anchetă socială. Atmosfera a devenit tensionată în momentul în care tatăl bebelușului a decis să plece să muncească în afara țării, împreună cu tatăl său, mai ales că în România nu au un serviciu stabil. Pentru asta, Nicușor Zlate a considerat că este mai bine ca fetița sa, în vârstă de numai câteva luni, să fie încredințată bunicii, Ghiulfer Dervis, pe motiv că mama copilului ar fi mai puțin responsabilă. Astfel, tânăra mamă a găsit de cuviință să protesteze, făcând greva foamei. Cazul a fost mediatizat la nivel național, fiind sesizată și Direcţia Generală de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanța, care s-a deplasat la locuința acestora, din Valu lui Traian, pentru a face o anchetă. Menționăm că, pentru moment, nu sunt foarte clare condițiile în care copilul a fost încredințat bunicilor, iar cazul în sine ridică multe semne de întrebare. Vom reveni cu detalii despre acest caz.

Ce spun reprezentanții DGASPC Constanța despre acest caz

”Reprezanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, împreună cu autoritățile lcoale din Valul lui Traian, au efectuat, astăzi, verificări atât la dmiciliul tatălui nou-născutului, cât și la cel al mamei minore. Copilul este foarte bine îngrijit în familia tatălui și bunicilor paterni. Nu se întrunesc condițiile pentru instituirea vreunei măsuri de protecție socială. DGASPC Constanța va monitoriza în continuare acest caz și va media relația dintre cei doi părinți în interesul superior al copilului. De asemenea, cazul rămâne în atenția DGASPC Constanța dar și a Serviciului de Asistență Socială din cadrul autorității locale”, se arată într-un comunicat al instituției.

Daniel ALBU

Sursa foto: Antena 1

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alifandri faceti numai harmalaie
0
0
sunteti mai prosti decat copii aia. Se va gasi o rezolvare. Curaj fetito, viata merge inainte si este frumoasa.
0
0
Pai la ce sa-l cheme pe Mitroi!La cum il stiu eu pe Florin,asta-i mai toarna imediat un puradel!
0
0
Cum pana mea il vheama pe ala Zlate cand pe tacsu il cheama Dervis. Mama indureratei a zis ca in Valu lui Traian traiesc numai rromi. Fira-ti ale dracu de moldovence arzoaice, v-a mancat in pixda de la 15 ani si acum va dati victime la tv ? Si culmea, il scot vinovat pe Mitroi !!! Curat murdar !
0
0
draga Ionela-Geanina..te-ai lasat dusa de val...cum l-ai gasit pe acest individ?? cu ce te-a cucerit???cu bogatia...cu frumusetea...cu inaltel lui studii universitare...mai copile...viitorul tau a apus...pacat de tineretea ta..nu te mai plange pe la televiziuni..de ce n-ai facut-o atunci cand ti-a pus-o acest individ???pacat de tine...pacat de familia ta...
5
1
Mai debilule cind te- ai culcat cu ea si i- ai facut un copil nu ai vazut ca e iresponsabila ? Si tu fata acum ca te- ai bagat in toaca o sa te manince porcii !
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108