REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână nu scapă de arest!

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână nu scapă de arest!

Replica API 28 octombrie 2014 | 00:35 181

Dosarul „Mita de la Bercea”

Dosarul „Mita de la Bercea”

Mircea Băsescu

Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis, luni, 27 octombrie, ca Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă să rămână în arest, menţinându-le măsurile preventive. Cei doi au ajuns la instaţă încă de dimineaţă, iar pe timpul şedinţei, Mircea Băsescu a menţionat că, dacă va fi pus în libertate, va respecta regulile. Nu a fost aşa, din nefericire pentru inculpat.

„Respinge, ca nefondate, cererile formulate de inculpaţii Băsescu Mircea şi Căpăţînă Marian Adrian, prin apărători, de constatare a sancţiunii nulităţii absolute, în privinţa încheierii FN din data de 08.09.2014 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Constanţa şi a încheierii din data de 03.10.2014 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curţii de Apel Constanţa. (...) Constată legalitatea şi temeinicia luării măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii: Băsescu Mircea şi Căpăţînă Marian Adrian (...)”, potrivit portalului instanţelor. Reamintim că Mircea Băsescu a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat, de către membrii familiei lui Bercea Mondial, de trafic de influenţă, după care a fost arestat şi trimis în judecată. Însă, totul a izbucnit la sfârşitul lunii mai a acestui an, procurorii anticorupţie din Constanţa organizând un flagrant în biroul lui Mircea Băsescu, ca urmare a unei plângeri pe care fratele preşedintelui a depus-o împotriva rudelor interlopului Bercea Mondial (pe numele real Sandu Anghel).

Fiica lui Bercea, ginerele şi un minor de 17 ani, Grinică, au fost acuzaţi de şantaj, Mircea Băsescu susţinând că respectivii îl ameninţau că, dacă nu le dă o anumită sumă de bani, vor face publice presupuse fapte de corupţie, şi anume că a primit bani pentru a obţine o soluţie favorabilă în dosarul interlopului. Ginerele lui Bercea a ajuns în arest, după care cei trei au fost trimişi în judecată, la Tribunalul Constanţa, iar urmarea a fost de-a dreptul surprinzătoare: fiul lui Bercea, Florin Anghel, a făcut plângere împotriva lui Mircea Băsescu, acuzându-l pe acesta de trafic de influenţă. Dosarul a fost preluat de DNA Bucureşti, Băsescu fiind arestat. Totodată, menţionăm că arestat în acelaşi dosar apare şi Marian Căpăţînă, care ar fi intermediat banii. De atunci au fost înregistrate mai multe solicitări de revocare sau înlocuire a măsurilor preventive, însă fără succes.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108