REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mircea DOBRE: Toţi sunt VINOVAŢI pentru SOARTA Constanţei

Mircea DOBRE: Toţi sunt VINOVAŢI pentru SOARTA Constanţei

Replica API 12 septembrie 2020 | 23:54 1842

Mircea Dobre, candidatul Pro România la funcția de primar al municipiului Constanța, a susținut vineri, 11 septembrie, o conferință de presă în incinta hotelului Del Mar din stațiunea Mamaia. În cadrul conferinței au fost discutate problemele cu care se confruntă România, dar mai ales orașul Constanța, în prezent.

Mircea Dobre a prezentat în cadrul conferinței soluțiile care ar rezolva problemele cetățenilor din oraș, în cazul în care ar câștiga alegerile locale ce au loc pe data de 27 septembrie. De data aceasta, printre problemele ce s-ar rezolva prin implementarea proiectelor echipei lui Dobre se numără cea a transportului public în comun. Acesta ar urma să fie gestionat doar de autoritatea publică locală şi astfel, să nu mai existe operatori privaţi de transport.

La Gară se va construi un nod intermodal

Potrivit declaraţiilor făcute de Mircea Dobre, în zona de la Gara CFR ar urma să se construiască un nod intermodal. Suprafața de teren necesară realizării proiectului este de 24.450 mp, din care 8.994 mp sunt terenuri - circulaţii publice. Nodul intermodal va face legătura între: transporturile rutiere de călători ale curselor de operatori de pe raza județului Constanța; transporturile rutiere de călători ale curselor de operatori în/din afara județului Constanța; transporturile feroviare de călători; transportul de călători către zona de Aeroport. “Ducem tot ce înseamnă infrastructură de transport în subsol. Vor fi 4 intrări organizate astfel: două intrări şi două ieşiri pe strada Theodor Burada, o intrare şi o ieşire pe Şoseaua Mangaliei şi o intrare şi o ieşire pe bulevardul Ferdinand. Există două entităţi private cărora li se va ridica autorizaţia de funcţionare şi nu se vor mai ocupa sub nicio formă de transportul public”, a declarat Mircea Dobre, candidat la funcţia de primar al Constanţei.

Ce prevede proiectul

La subsol se vor regăsi o staţie de taxiuri, operatorul public de transport în comun, CT Bus, dar şi liniile de transport ce vor face legătura cu localităţile din interiorul judeţului Constanţa, dar şi cu cele din afara judeţului. În plus, la parter, pe o suprafaţă de 7.000 de mp, va exista o zonă comercială cu restaurante, terase, florării, iar la etajul unu, pe o suprafaţă de 1.720 de mp, va fi amenajată o terasă publică ce va cuprinde spaţii verzi. “Vom lega parcul de la Gară la acest nod prin construirea de pasarele pietonale. Este un proiect important pentru infrastructura oraşului. Este necesar ca tot ce înseamnă transport public să fie gestionat de autoritatea publică locală în parteneriat cu cea judeţeană. Astfel de proiecte există şi în alte oraşe civilizate din Europa. Este o chestiune de civilizaţie, astfel încât lumea să fie la adăpost, să nu mai stea în frig, în ploaie”, a mai adăugat Mircea Dobre. De asemenea, acesta şi-a rugat contracandidaţii să nu-şi mai paseze vina de la unul la altul, fiind toţi responsabili de soarta pe care o are Constanţa în prezent.

VIDEO:

Cod mandatar financiar: 21200010

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108