REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mircea Duşa: Declaraţiile extremiste ale liderului Jobbik trebuie respinse cu fermitate

Mircea Duşa: Declaraţiile extremiste ale liderului Jobbik trebuie respinse cu fermitate

Replica API 12 august 2013 | 00:00 173

Vicepreşedintele PSD Mircea Duşa declară că "mesajele extremiste ale liderului Jobbik nu au nicio legătură cu valorile şi principiile europene" şi trebuie "respinse cu fermitate"."Declaraţiile extremiste ale liderului Jobbik trebuie respinse cu fermitate. Ele nu au nicio legătură cu valorile şi principiile europene şi sunt lipsite de orice relevanţă în Europa secolului XXI", spune Duşa, potrivit unui comunicat transmis duminică de PSD.

El adaugă în declaraţia de presă că "astfel de mesaje nu pot fi acceptate, dar nici nu pot fi tratate cu seriozitate deoarece nu au nicio legătură cu lumea în care trăim", menţionând că România este "un exemplu pentru ţările din Europa centrală şi de est" în privinţa drepturilor acordate minorităţilor.

"Sunt convins că etnicii maghiari din România dezavuează un astfel de discurs dominat de ură, de intoleranţă şi generator de conflicte. Nimeni nu va avea de câştigat de pe urma unei deteriorări a relaţiei romano-ungare", mai spune Duşa.

Liderul Jobbik, Vona Gabor, a declarat, sâmbătă, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal ((Erdelyi Magyar Ifjak-EMI) de la Borzont, judeţul Harghita, că partidul pe care îl conduce va apăra drepturile şi interesele maghiarilor din Transilvania, asumându-şi responsabilitatea unui conflict cu România.

Preşedintele partidului Mişcarea pentru Ungaria - Jobbik, Vona Gabor, a declarat jurnaliştilor prezenţi la Tabăra EMI că Ungaria are obligaţia de a susţine în faţa Uniunii Europene şi de a sprijini obţinerea autonomiei, revendicată de maghiarii din Transilvania, apreciind că disputele pe această temă trebuie soluţionate cât mai curând, transmite corepondentul MEDIAFAX.

"Eu cred că Ungaria, dincolo de gesturile simbolice şi de iniţiativele civice, are obligaţia să încerce să dea glas acestei cerinţe în faţa forurilor internationale. Eu cred că această dispută (privind autonomia Secuimii) nu este disputa României şi Ungariei, ci una europeană. Ungaria trebuie să facă orice îi stă în putinţă ca disputa pe seama autonomiei să se finalizeze cât mai repede", a susţinut Vona Gabor.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108